Kabelek kosztuje 150zl, jak poszuka dobrze to zrobi EGR-off z czyjąś pomocą z forum.
Za katalizator w skupie dostalem 650zl, dla mnie warto.
Zresztą, może zamiast kupować kabel odłożyć na normalny remap u Cinka, za sprzedany katalizator będzie już w połowie drogiMnie osobiscie nic nie daje Euro3, mogę mieć Euro 2 a nawet 1
Bo mam gdzieś te całe Euro jak w kolektor dolotowy ciężko byłoby nawet nasrać tak się zapychają ekologi.
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
Druga zasadnicza kwestia:
po co ma wyłączać EGR skoro w jego silniku nie robi to żadnej różnicy?- błąd jest, ale nic poza tym się nie dzieje.
Choć chyba z akcentem na chyba, zauważyłem że lekko wzrosło spalanie, ok. 1 l/100 km. Może to tylko moje przypuszczenia ponieważ zbyt wiele od momentu zaślepienia nie przejechałem. Ale momentami zauważyłem przy spalaniu chwilowym że auto "pije" nawet ponad 20 l/100 km, a przed zaślepieniem raczej takich wartości nie miałem i przy puszczeniu gazu na biegu nie spada spalanie momentalnie na 2 l/100 km jak to było przed zaślepieniem, tylko trwa to chwilkę aż spadnie do 2 l/100 km. Muszę trochę pojeździć aby zweryfikować moje przypuszczenia czy są właściwe czy nie, a jeśli tak będzie jak zauważyłem to chyba trzeba będzie zacisnąć zęby i kupić nowy EGR, a czyszczenie robić przy okazji wymian oleju i filtrów, wtedy EGR zawsze będzie jak nowy.
Ostatnio edytowane przez Voytheck ; 05-09-2012 o 11:57
Ani wskazaniem spalania, wskazaniem poziomu nie należy się przejmować. Ile faktycznie pali trzeba to sprawdzić tankowaniem do pełna.
A ten "chip 140 km" co to za ustrojstwo?
W poprzedniej 156 z 1.9jtd 116km miałem padnięty egr - zero reakcji nawet po dokładnym czyszczeniu, w tescie fes cały czas pokazywał 4%, bez reakcji na gaz. Pojawił sie błąd PO404 (chyba taki - w każdym razie od egr). Nic nie zaślepiałem, błąd w tym silniku nic nie powoduje w sensie zapalenia lampki kontrolnej. Spalania mam takie samo ja w drugiej 156, w której egr jest nówkatak niemiec wymienił
![]()
Ten chip to box podwyższający moc auta ze 115 PS na 140 PS.Box firmy Novitec Z100 wpięty w układ elektryczny. Wielkości pudełka papierosów. Zresztą w dowodzie rejestracyjnym mam napisanie że auto ma 103 kW więc właśnie ok. 140 KM.
- - - Updated - - -
Jeśli chodzi o spalanie to może moje subiektywne odczucia. A jeśli chodzi o EGR to mi pokazywał 1% w całym zakresie obrotów ale to było sprawdzane tylko na postoju. W próbie drogowej niestety nie sprawdzany.
Jeżeli masz boxa to może dlatego odczuwasz wyższe spalanie? Byle by nie podlewał zbyt mocno...
Panowie podepnę się pod temat w niedziele wywaliło mi checka wczoraj byłem na kompie wyskoczył EGR,przepływka i czujnik temp. dzisiaj wziąłem się za czyszczenie EGR o dziwo był już zaślepiony a w kolektorze ssacym był olej a być go raczej nie powinno po złożeniu wszystkiego i odpaleniu auto zaczeło delikatnie poddymiać na siwo w czesniej nie dymiło wcale spadek mocy jest nadal jutro pojade na kompa wykasować błąd jeśli się to uda bo jak nie to poczekam do wtorku,aż przyjedzie mój kabelek z PL. Dodam,ze nie myłem żadnymi specyfikami więc zapewne i u mnie wustąpiło rozszczelnienie?
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html