Ja nawet nie mam takiego okienka. Podeślij mi jakiś link do tej wersji coty masz. Będę bardzo wdzięczny
- - - Updated - - -
Dobra Elearna już mam, może coś pomoże w rozwikłaniu tego problemu.
Ja jeśli dobrze pamiętam to właśnie stamtąd ściągałem, to raczej ta wersja. Przeklikaj sobie tak jak ci wklejałem wcześniej to będziesz miał opis techniczny, schemat rozmieszczenia podzespołów w aucie oraz schemat elektryczny. Jak masz trochę zacięcia to powinieneś sobie poradzić, a jakby co to pytaj to może wspólnie się uda rozkminić. Tak jak pisałem, ja bym zaczął od sprawdzenia tego przekaźnika w bagażniku.
Hmm... okazało się ze nie było napęcia na kablu który wchodził pod półkę (prawdopodobnie miał podszarpaną koszulkę i zwierał do masy) bezpiecznika nie wywaliło a przekażnik chyba nie obejmuje otwierania bagażnika, bo wyjąłem wszystkie przekaźniki a bagażnik otwierał się normalnie
- - - Updated - - -
Wszystko z centralnym jest już ok, ale teraz jak zamknę auto pilotem (uzbroję alarm) to po kilkunastu minutach wyje syrena- wyłącza sie sama i po pół godziny znowu wyje i się wyłącza. KOCHAM TEN SAMOCHÓD
Nieee, przekaźnik w bagażniku po prawej stronie, jak patrzysz na skrzynkę to czwarte "pudełeczko" od prawej w górnym rzędzie. Jak go wyjmiesz, nie zadziała otwieranie elektryczne (guzik ze schowka ani kluczyk). Jedynie co zadziała to mechaniczne z kluczyka jak się mocno przekręci. Nawet to sprawdziłem przed chwilą.
Jeśli chodzi o problem z wyjącym centralnym, to weź go na razie wyłącz kluczykiem w bagażniku i używaj tylko centralnego zamka, bez alarmu - to Alfa, tego nikt nie kradnie. Pewnie się któreś czujki wzbudzają albo któreś drzwi/klapa myślą że są otwarte.
z tym alarmem, to zobacz czy czasem jakaś lampka w środku nie jest włączona, ona także wzbudza alarm.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
No właśnie te przekaźniki wyjmowałem i bez przekaźników otwieranie działa normalnie.
To już ogarnąłem jak zamyka się bagażnik to lampka już gaśnie
- - - Updated - - -
No i przedwczesna radość. Dzisiaj po powrocie z małej trasy (50km) dalej to samo. Bagażnika nie mogę otworzyć ze schowka ani z kluczyka. Szlag mnie chyba trafi.