Jak byś siedział w aucie to w prawej głowicy gdzieś![]()
Jak byś siedział w aucie to w prawej głowicy gdzieś![]()
Pojechałem raz jeszcze do mojego diagnosty.
To sonda lambda padła. Na wolnych obrotach ma noty 0,4 mV i jak wchodzi na obroty, to ani drgnie. Powinna mieć przynajmniej 0,7 mV.
W poniedziałek będę miał wykresy to zrobię skan i dam na forum.
Doszła jeszcze usterka. Padło łożysko alternatora i huczy jak cholera.
Przepraszam wszystkich, bo na wstępie pisałem, że z sondą było wszystko git. Tak mnie przynajmniej zapewniano.
Ma ktoś namiary na niedrogą a oryginalną sondę lambda do AR 146 BoXer 103 KM 1995r???
Taniej raczej nie znajdziesz:
http://moto.allegro.pl/uniwersalna-s...600098306.html
Pojęcia nie mam jaka sonda była fabrycznie montowana w boxerze 1.6. Wiem tylko, że katalog Boscha podaje dla 1.6 wyłącznie sondę o numerze 0 258 986 506 (uniwersalna). Ta też sonda jest zamiennikiem sondy 0 258 003 772, która to niby w katalogach dla 1.6 nie występuje. Więc możesz spróbować, ale gwarancji nie ma. Możesz też próbować jakieś firm trzecich, ale to już kompletna loteria.
506 montowałem już trzy razy co prawda w ts ale żadna nie sprawia problemu.
Boxer146AR1.6, tak mi się wydaje, że najpierw należałoby znaleźć przyczynę dymienia - uszkodzenie sondy raczej go nie spowodowało ale mogło być jego skutkiem i pytanie czy nowa nie padnie znowu od tych spalin. Ewentualnie sonda mogłaby się przyczynić do dymu ale czarnego, gdyby wywołała bardzo bogatą mieszankę. Choć to i tak chyba niemożliwe by komputer aż tak bardzo dał się wrobić w fałszywe wskazania sondy.
PS. Nie wiem gdzie pomiar napięcia był robiony, jeśli bezpośrednio na wtyczce(odpiętej) to ok, ale jeśli na złączu sterownika i dokładniej to było 0,45V to takie napięcie może też pochodzić od sterownika, gdy sonda nie jest podpięta, czyli również wtedy gdy np. zabrudzą się styki i nie ma przejścia - warto by to pewnie wyeliminować. Szczególnie, ze jak napisałeś, wymieniałeś już wcześniej sondę na uniwersalną i nie działała(a powinna - przy prawidłowym podłączeniu).
sonda NGK najlepiej funkcjonuje z boxerami- ~400zł za nową.
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
bosch się sypię po jakimś czasie a uniwersalna to wywalanie kasy w błoto. Sondy się chyba nie różnią w 1.4/1.6/1.7?
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.