Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Temat: Alfa Romeo 159, benzyna, pojemnoścido 2.0.

janio
    Gość

Domyślnie

Nie znam Tomka, ale z opinii innych użytkowników, przede wszystkim tych, którym pomógł, wnioskuje, że będziesz zadowolony - gratuluję i witam w klubie

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

Nie pytałas o diesela to o nim nie wspominałem ja mam 1.9 JTDm 150 kucy i teraz będzie chipowany u cinka na ok 180. Mysle że w tym aucie to juz w zupełności wystarcza ( bo po 150 koniach na początku spodziewałem sie czegoś więcej)

Co do zasadności wyboru jedni moga narzekac że do benzyniaka wsiadasz i jedziesz w JTDm dochodzi kolektor dolotowy i klapy wirowe plus EGR i DPF który może a nie musi sprawiac problemów. Sa to elementy o które trzeba zadbać.
    Trzeba być po prostu świadomym wyboru ale to pewnie tomek juz wam wszystko powie

I pytanie :d seeiko - ty czy ta ? bo piszesz jako Pani
    Ostatnio edytowane przez pampik ; 10-09-2012 o 13:48

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał janio Zobacz post
    Nie znam Tomka, ale z opinii innych użytkowników, przede wszystkim tych, którym pomógł, wnioskuje, że będziesz zadowolony - gratuluję i witam w klubie
    Zgadza się, solidna firma. Ja obecnie już drugą Alfę kupuję od Tomek_KRK praktycznie w ciemno Poprzednia sprawowała się wyśmienicie. Dodatkowo super mega wybór!
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

seeiko
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pampik Zobacz post
    I pytanie :d seeiko - ty czy ta ? bo piszesz jako Pani
    Tak się złożyło, że jestem kobietą :-)

Co do diesla, to rzeczywiście chciałabym benzynkę, mniej kłopotów, tańsza przy naprawach i dpala nawet przy -35C ale P.Michał od Tomka wyperswadował nam benzynkę.. a że ma dar przekonywania to się zdecydowałam, mąż obok zrobił wielkie oczy, powiedziałam tylko, że tym razem ja tu rządzę i ma być diesel i się mąż więcej nie odezwał hehe..

Fakt faktem, że wszystkie auta zawsze wybierał mąż. Od czasu gdy większość aut jest na podobnym poziomie awaryjności powiedziałam, że teraz ja kupuję autko dla siebie i tylko dla siebie! I tak od razu padło na alfę 159. Musiałam mężowi przez dwa dni udowadniać, że już minęły czasy gdy właściciele alf spotykali się w warsztacie ;-)
    A teraz sam przegląda zdjęcia alficzki i mówi "jaka śliczna". Żeby nie było, że po otworzeniu garażu zobaczę zamiast swojej alfy jego mondeo : Dance3:

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

[QUOTE Żeby nie było, że po otworzeniu garażu zobaczę zamiast swojej alfy jego mondeo : Dance3:[/QUOTE]

heheheh nie zdziwiłbym się
    Ostatnio edytowane przez kriswin ; 10-09-2012 o 18:54
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał seeiko Zobacz post
    Co do diesla, to rzeczywiście chciałabym benzynkę, mniej kłopotów, tańsza przy naprawach i dpala nawet przy -35C ale P.Michał od Tomka wyperswadował nam benzynkę..
    Zastanawiam się, jakich użył środków perswazji i nie jest to przyczynek do rozpoczynania kolejnej dyskusji nad wyższością diesla nad benzyną, czy odwrotnie.
    Ostatnio edytowane przez janio ; 10-09-2012 o 20:29

seeiko
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał janio Zobacz post
    Zastanawiam się, jakich użył środków perswazji i nie jest to przyczynek do rozpoczynania kolejnej dyskusji nad wyższością diesla nad benzyną, czy odwrotnie.
    Sztachety, pałki i kija i baseballowego ;-)

Przekonał mnie tym, że dieselka po sprowadzeniu odpicuje mi tak, że przez rok nie będę się musiała o nic martwić!

krissis
    Gość

Domyślnie

to nie może tak samo sprowadzić i odpicować alfiątka z silnikiem beznynowym?

Przekonał mnie tym, że dieselka po sprowadzeniu odpicuje mi tak, że przez rok nie będę się musiała o nic martwić!

janio
    Gość

Domyślnie

To jak widać, miał dar przekonywania Nie wątpię, że firma Tomka to potrafi, ale to nadal nie jest argument, powodujący przekonanie, że jednak diesel a nie benzyna, bo benzynkę też chyba potrafiłby tak odpicować Pytaniem podstawowym jest to, w jaki sposób użytkować będziesz samochód, jeśli głownie na krótkich odcinkach, np. codzienny dojazd do pracy, to diesel jest nie najlepszym pomysłem, bo silnik będzie wiecznie niedogrzany, co wpływa nie tylko na zwiększone zużycie paliwa, ale również samego silnika.

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Robert z superalfa.pl też mi powiedział jak kupowałem swoją 159, że on sprowadza tylko diesle i nigdy więcej już nie będzie sprowadzał benzynowych Alf, bo jak twierdzi miał za dużo reklamacji...
    Born to be wild.