Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Zna ktoś tą 156ke z Jaworzna????

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie Zna ktoś tą 156ke z Jaworzna????

Kumpel szuka "oryginalnego" auta niekoniecznie musi być Alfa ale nie ukrywam ,że zaraziłem go troche . Znalazł na forum taki "rodzyn" a , raczej nie jest to jedna z klubowych zwłaszcza ,że własciciel na klapie 2 litrówki przywalił znaczek V6 no ale może to kogos kolega . Chodzi mi o stan techniczny bo wizualnie jest ok . Niechce by kumpel jak ja nadział się na wejsciu na robienie całego zawiasu i połowy innych klamorów... Za pomoc dzięki . Ewentualnie zapodajcie linki jak ktoś ma jakąś "ciekawą" Alfine z forum w dobrym stanie na zbyciu...

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...616656289.html

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Ja osobiście bym nie kupił, ale to tylko moje zdanie

1. Naklejka z tyłu V6 niby pierdoła, ale dla mnie to znak, że gość ma "wye....ane" więc nie spodziewam się rewelacji mechanicznych (wiem głupi przykład ale tak to działa, to samo znaczki Alfy)
    2. koła 18 calowe, przy polskich drogach to raczej coś będzie do roboty (chociaż w JAworznie ładne drogi mają i ciągle inwestują)
    3. Brak zdjęć środka więc nic nie można o nim powiedzieć
    4. Lakier ogólnie wydaje się zadbany
    5. klapa bagażnika jest za wysoko, tak jakby był otwarty
    6. drzwi tył od strony kierowcy prawdopodobnie malowane

To tyle po zdjęciach których mało i słaba jakość
    Warto się przyjechać zobaczyć bo może to być spoko auto, a Ja tylko marudze (bo mam kaca)
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

no panowie nie szalejmy to ze ktoś przykleił v-ke na klape to już należy skreślić auto
    to co powiedzie na to znajomy ma kadetta na klapie 1.3 a pod maską v6 2,5 to co też sie nie nadaje na zakup
    sprawdzić zawias na stacji i po problemie a no i prosze nie zapominać ze nie jest to 1,5 roczna julka tylko alfa która troszke juz zyje na tym świecie i pewny bagaż doświadczeń uszczerbków i napraw zapewne ma za sobą ....
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

marshall tak jak mówiłem, dla niektórych ma to znaczenie

Akurat naklejanie w drugą stronę jest spoko, hehehe ale też o samo to "v6" chodzi które wygląda zabawkowo, mógł już oryginał dać

wiadomo, że dużo lat ma za sobą auto ale jak widać, że coś odstaje jak klapa tył i lakier inny na drzwiach to warto się temu zainteresować głebiej czy to pikuś czy nie

Co do sprawdzania zawiasu to tak jak marshall, stacja i niech sprawdzą dokładnie, chociaż z doświadczenia wiem, że jakoś na stacjach diagnostycznych mają problemy z weryfikacją górnych wahaczy w Alfach, raz przyjechałm z kompletnie wywalonym, a gość, że zawias idealny
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

nio tak samo z gumami na stabilizatorze jechać na SKP dać panu do ręki kase a nie na paragon i tak Ci przetrzepie alfę ze Ty i alfa będziecie zadowoleni
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

No dlatego pytam bo wiadomo ,że 10 lat i więcej to nie sposób doszukać się nie bitej ale szkoda by kumpel napalony musiał od razu do banku po pożyczke na remonty zawiasu czy maglownicy leciec... Bo sam takową droge przeszedłem będąc napalonym zakupiłem od kolegi wrak . Myslałem że jak włąsciciel u cinka robił auto i inne pierdoły to technicznie będzie rewelka ..no i 7000pln w ciągu roku w nią włożyłem . Teraz przynajmniej wiem czym jeżdze ale bolało oj bolało...

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzywda
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    była 156 1.9 JTD 16V 2004r

Domyślnie

Mnie zastanawiają te felgi 18" i droga dojazdowa do posesji... No i te lewe tylne drzwi to wyglądają na lakierowane.

A tak btw to tablice profesjonalnie zasłonięte, chyba w photoshopie

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Dobra koledzy temat nieaktualny - kumpel kupił Corrado. Można zamknąć co by nie smiecić