Ile Koszt Tego bo nie doczytałem? i czy to działa na seryjnym radiu kaseciaku ? czy tylko CD?
Ile Koszt Tego bo nie doczytałem? i czy to działa na seryjnym radiu kaseciaku ? czy tylko CD?
Tego już tu nie kupisz, sprawa dawno zakończona.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
ok dzięki za info
Aku ma parę miesięcy dopiero, Centra Futura CA530, także lepiej nie będzie.
O tym wyłączaniu radia już pisałem, ale jednak nie jest to zbytnio wygodne. No nic, spróbuję, może to coś da.
Dzisiaj np. po odpaleniu silnika zacięło mi się na CHANGER . Wyświetlał się ten napis, nic się nie działo, zmieniłem źródło, radio normalnie chodzi, znowu zmiana źródła i komunikat NO CD. Także coś się z tym dzieje niedobrego...
Cóż mogę powiedzieć badając sprawę na odległość...
Gorzej mają ci, którym zmieniarka współpracuje z Connectem, który przecież sam się włącza po przekręceniu klucza. Wtedy spadek napięcia w instalacji murowany i mi kilka razy też zanikało połączenie radio-zmieniarka. Choć znam też takich właścicieli AR którzy gaszą silnik przy włączonych światłach, klimatyzacji i radiu. Potem samoczynnie wszystkie te urządzenia włączają się przy przekręceniu klucza w MAR i uruchamianiu silnika. Wtedy nawet 6mc aku nie wytrzyma... dodając do tego np jazdę wyłącznie na krótkich odcinkach. Choć głównie to dotyczy 159
A jak już przy temacie coś się dzieje, u mnie występuje taki przypadek, iż jak włączę zmieniarkę, to dla przykładu leci mp3-ka CD05/11 44sekunda. Przesłucham jednym ciągiem do CD05/18, wyłączam silnik na włączonym radiu i zmieniarce, po ponownym uruchomieniu załącza się od CD05/11 a nie /18. Raz na miesiąc, jakoś samo zmieni się na ostatnią piosenka jaką słuchałem i tak przez następny miesiąc. Pliki po 10MB, dodatkowo dzielone.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
Yyy, no zasadniczo jak tak zawsze robię, poza klimatyzacją;p ale światła i radio na codzień zawsze są włączone na stałe.
Dzisiaj parę razy robiłem jak zalecałeś, wyłączałem radio przed zgaszeniem silnika i potem wszystko działało. Pytanie czy to nie przypadek, ale to zweryfikuje przyszłość.
Ja mam cały czas włączone światła mijania, radio oraz klimatyzację cały rok na auto...
Przez dwa lata na tych samych żarówkach... Jedynie musiałem wymienić postojówki, bo jakiś cymbał założył 5Wattowe (a nie H6W), oraz przeciwmgielne (były źle zapięte i możliwe, że przez luz się roztrzepały...).
Ja zostaje przy włączonych światłach. Zobaczymy, co będzie dalej...