Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 131

Temat: Kupię AR156 do 6 tyś.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

No i to co kolega powyżej napisał to święta prawda... Ale dobrze że są tacy, którzy za takimi co kosztują mniej niż 10 tys. zł z 1998 roku to nawet się nie rozglądają Przynajmniej jak kiedyś tam moją będę sprzedawać z 99 roku, sprzedam za więcej niż kupiłem
    Ludzie, te całe perełki za 2x tyle co inne, to tak samo po prostu STARE auta, które zawsze będą wymagać wkładu finansowego. To ja bym tam wolał kupić taniej, od kogoś uczciwego kto mi powie - trzeba zrobić to, to i tamto. No ale jak kto woli

black1233
    Gość

Domyślnie

to prawda że cenę auta kształtuje też rynek i wiek auta. wiadomo że alfa z 98 nie będzie kosztowała tak jak ta z 2004-05 ale są pewne granicę zarówno górne i dolne których nie powinno się przekraczać. ale jak to mówią jest ryzyko jest zabawa na alfie nie oszczędzisz a szczególnie jak kupisz po okazyjnej cenie

- - - Updated - - -

i broń boże od handlarza , a jak będziesz brał od prywatnej osoby to weź go najlepiej na wariograf żeby h.. nie oszukiwał

- - - Updated - - -

jakbyś kupił jakiegoś opla II czy inne cudo to możesz dać za niego 4 czy 5 tysi , nakupić części za tysiąc i wymianiać , ale pamiętaj że w alfie jeden wahacz kosztuje jakiś najtańszy ze 120 zł i to przemnóż razy 4 ( nie wspominając o trw czy teknorotah ) a nie daj boże jakieś remonty silnika , czy wariatory.

pimanigo
    Gość

Domyślnie

Spoko fajnie się z Wami rozmawia dzięki za rady ale muszę stwierdzić że jak ktoś kupuje suto za 12 i wkłada 20 koła to żeby ta Alfa była najpiękniejsza to jej nie chce. Wychodzi na to co pisał black.
    Zdecydowałem nie kupuje Alfy w tej cenie a po tych naszych rozmowach za 20 też bym nie kupił. Ale żeby Was na koniec nie drażnić to napisze że Was rozumiem bo Wy poprostu kochacie tą markę. Każdy ma swoje znaczki w głowie które kocha i tak trzymać.pozdrów dla Wszystkich.

Gorczo

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

Panowie nie wiem o jakich super ofertach mówicie. Ja w swoja tyle włożyłem i będzie miała ona u mnie dożywocie. Skoro decydujemy się kupić auto i walić kupę kasy to nie po to żeby sprzedać za 10.000 czy mniej. Cenę owszem kształtuje rynek ale zobaczcie ile jest postów na temat kupiłem i mnie zrujnowała więc o czym to świadczy?? Że większość z oferowanych aut na rynku to trupy jeśli ja wystawię za swoją 18.000 i ktoś kto przyjedzie zobaczy to kupi jeśli za drogo kupi za 10.000 to daję sobie rękę uciąć że w niedługim okresie dołoży tą różnice ale podświadomie zaoszczędzi do czasu kiedy nie zacznie się wszystko kończyć. Przykład mercedes S-klasa 2001r jeden amortyzator 2.000zł i kupcie z zajechanymi 4 sztukami,kosmos a segment ten sam co mój....daje do myślenia.

black1233
    Gość

Domyślnie

tu nie chodzi o żadne kochanie marki , to jest kasa a przy pieniądzach to jakiekolwiek uczucia nie są wskazane.

twoja kasa twoja sprawa masz 6 tysi kupuj za 6 jak masz szczęście to będzie dobrze i będziesz się cieszył jak nie to będziesz słał h... i remontował, nie o to chodzi że alfa jest do dupy i żebyś nie kupował bo samochód jest ok i fajnie się jeździ , ale nie licz na żadne okazje za 6 tysięcy i na to że "coś" trzeba będzie zrobić albo że ktoś ci powiem że tylko mała rzecz jest do wymiany bo ta mała rzecz to może cie kosztować kolejne 6 tysi.

tak jak ci napisałem jak nie masz dużego ciśnienia na zakup i dopóki autobusy kursują w twojej miescowości to poczekaj i odłóż .

za 6 tysięcy czy mniej może ona jeździć i być ok ale możesz też kupić szrota w ładnym opakowaniu i dopiero wtedy będziesz miał problem, szczególnie jak będziesz chciał sprzedać

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielawa - Ateny- Lublin
    Auto
    Kiedyś 156 3.0 V6 aktualnie 159 1.9 16v

Domyślnie

Moim zdaniem mozesz wyrwac fajna 156 za 6000zl. Czesto ktos potrzebuje $$$, ma w miare zadbane auto, ale wiadomo Alfe ciezko sprzedac i wtedy jest gotow sprzedac ja po taniosci jezeli polozysz mu kase na stol. Sam przy swoim mercedesie opusciles 8000 zl wiec wiesz o co mi chodzi. Musisz tylko znalezc kogos kogo przycisnie finansowo i (moze zle to zabrzmi) wykorzystac ta sytuacje.

black1233
    Gość

Domyślnie

uwierz mi że jakbyś kupił za tą cene co chcesz i nie daj boże zaczeła by się pie.... po kilku dniach to musiałbys ją zrobić żeby jeździć, bo przecież nie po to kupiłeś auto żeby stało... i wpadłbyś w takie koło napraw od jednego do drugiego.

No ale niestety chcemy jeździć musimy płacić, jak nie paliwo po prawie 6 zł. to części a jak nie to autobus za który też trzeba płacić i czasem wysłuchiwać lamentu starych bab, albo ściskać się jak śledzie w godzinach szczytu.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Damian1989 Zobacz post
    Moim zdaniem mozesz wyrwac fajna 156 za 6000zl. Czesto ktos potrzebuje $$$, ma w miare zadbane auto, ale wiadomo Alfe ciezko sprzedac i wtedy jest gotow sprzedac ja po taniosci jezeli polozysz mu kase na stol. Sam przy swoim mercedesie opusciles 8000 zl wiec wiesz o co mi chodzi. Musisz tylko znalezc kogos kogo przycisnie finansowo i (moze zle to zabrzmi) wykorzystac ta sytuacje.

to twoim zdaniem lepiej dla niego jest czekać na ofiarę którą przyciśnie kryzys, niż uzbierać i bezstresowo sobie wybrać taką jaką chce

- - - Updated - - -

dla mnie jedyne rozsądne dla niego rozwiązanie ze 6 tysi, to kupić po rodzinie jak ktoś ma, wujek , ciotka, kuzyn czy kto tam , bo tak to przynajmniej za bardzo go może nie oszukają.

chociaż wiadomo gdzie z rodziną się najlepiej wychodzi...

- - - Updated - - -

kolego jak masz możliwość umów się na kilka jazd próbnych pojeździj sobie dieslami i bęzyniakami i wtedy zobaczysz w ogóle jak silnik ci odpowiada

pimanigo
    Gość

Domyślnie

Nie no Panowie autobusem to ja chyba z 10 lat nie jechałem :-) jeszcze mam vw także głodu nie umrę ale sąsiad ma dwa auta to ja też muszę mieć dwa żebym nie był gorszy. Tak na poważnie muszę kupić drugie auto żeby nie jeździć bydło busem.
    Pomyślałem że alfa 156 ładne się prezentuje jak na swoje lata zarówno wewnątrz jak i z zewnątrz do tego ma kopa. Ok pobłądziłem z tym gazem (kiedyś miałem auto z gazem bo poprzedni właściciel założył) i nawet nie jeździłem bo nie lubię gazu.
    Myślałem że krok po kroku zrobię sobie tanio kupiona alfe ale poszukam innej mniej awaryjnej lub prostszej konstrukcyjnie marki bo nigdy nie lubiłem modelarstwa ;-) nawet moja żona - bo powiedziałem jej że myślałem nad 156 ale że widzę że strasznie progi rdza wpi....la dzisiaj wróciła z pracy i mówi że widziała 2 na mieście i obydwie zeżarte .
    Pozdrawiam
    Gorczo

black1233
    Gość

Domyślnie

Po pierwsze to nikt z nas nie twierdzi że alfa jest zła , tylko ją trzeba kupić za rozsądną cenę i od kogoś kto dbał bo jak ktoś nie dbał albo stała nie jeźdzona długo to zaraz będziesz miał pół auta wymieniał. i nie sugeruj się wyglądem przy kupnie tylko sprawdź ją gruntownie za jakąkolwiek cenę byś nie kupował bo zawsze można na sprzedawce h.... trafić.

Co do rdzy to 10-cio cz 11 letnie auto które rdza nie zżera , nie widziałem jeszcze takiego. niby w alfie masz ocynkowaną blachę , jak masz garaż ocieplany to tak szybko nie zeżre.

a co do gazu twój wybór , ja nie mam i żyje niby pali od 8 do 10 litów ale jakoś jeżdze i żyje

- - - Updated - - -

A tak w ogóle to zacznijmy od tego czy już jakąś jeździłeś, skoro tak myślisz o tym kupnie

- - - Updated - - -

Poza tym za te 5 czy 6 tysi. to jakie dobre auto tak na chłopski rozum możesz kupić ? praktycznie żadnego . bo jak chcesz coś lepszego to oczywiste że musisz więcej zapłacić

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Chciał bym zobaczyć auto za 6 tyś. którego rdza nie tknęła. Marzenie. Radzę rozsądniej mierzyć siły na zamiary, bo trafić na strucla łatwo, potem utrzymać go albo nie daj boże naprawić... Już nie tak łatwo... Nie ma się co oszukiwać, suma 6 tyś. to stanowczo za mało na cokolwiek rozsądnego, a tym bardziej na Alfę.