witam, co to może być : jak delikatnie przyspieszam to przy ok. 2700rpm czuć szarpnięcie , które nie występuje jak mocno 'deptam'?
przepływka wymieniona na boscha
witam, co to może być : jak delikatnie przyspieszam to przy ok. 2700rpm czuć szarpnięcie , które nie występuje jak mocno 'deptam'?
przepływka wymieniona na boscha
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Mały off topic... Kolego jak zakładasz temat to pisz jakiego modelu to dotyczy, bo zaraz moderator da Ci punkciki karne na sam początek...
A czy po zmianie przepływki zrobiłes reset? Rozumiem że przepływka została dobrze dobrana do Twojego autka...
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Napisał Alfamaniak156
przecież model auta jest w moim profilu z lewej, ale sorki mój błąd
właśnie nie resetowałem, przepływka dobrze dobrana
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Zresetuj i zobacz czy jest OK. Komputer nie wie że coś się zmieniło i moze stąd brak reakcji. Jesli nic sie nie zmieni po resecie to dalej się będzie kombinowało...Napisał sedicivalv0le
Moze coś z turbinką? Komputer nic nie wskazuje? Zadnego błędu nie wywala?
Pozdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
To jtd nic nie trzeba resetować. Jak przepływomierz jest nowy(rozumiem że nie z allegro) to takie szarpnięcie to przycinająca się kierownica zmiennej geometrii turbiny, lub wadliwie działający zawór sterujący podciśnieniem siłownika zmiennej geometrii
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Owszem, jest, ale kiedy masz listę tematów to poza nickiem jego założyciela niczego więcej się nie dowiesz. Dlatego tak przydatne jest wstawianie prefixu przed tematem, czyli w Twoim przypadku: [156], dzięki temu kiedy zanim otworzysz temat wiesz jakiego modelu samochodu dotyczy, ponadto bardzo ułatwia to przeszukiwanie forum w opcji szukaj, gdy potrzeba znaleźć jakieś konkretne informacje.Napisał sedicivalv0le
Nawet teraz możesz jako autor tematu użyć opcji edytuj i wstawić prefix.
Pozdrawiam.
- Rafał
J zrobiłbym autoadaptację, moze pomoże :]