Witam panowie.
Mam problem z moja 156 2.0 TS 1999 i potrzebuje waszej porady.
Otóz kilka dni temu padł mi wysprzęglik sprzegła co objawiało się tym , że pedał sprzęła wpadł w podłogę,
Okazało się , że wysprzęglik ów jest wewnątrz skrzyni biegów i żeby go wymienić trzeba zdjąc skrzynie.
Jako iz nie posiadam warunków ku temu naprawę zleciłem mechanikowi do któtrego mam zaufanie.
Mechanik wymienił:
- kompletne sprzęgło,
- wysprzęglik oraz
- olej w skrzyni
- uszczelnienia itp.
Po odebraniu auta doznałem lekkiego szoku poniewaz 3 bieg wchodzi ze zgrzytem- poprostu w momencie wrzucenia tego biegu słychać ZGRZYT.(pozostałe biegi1,2,4,5,R wchodza dobrze)
Najgorsze jest to , ze przed wykonaniem naprawy wszystkie biegi wchodziły pięknie.
Do tego pedał sprzęgła chodzi bardzo lekko- z minimalnym oporem- przed naprawą chodził dość konkretnie, tzn trzeba było go "wdępnąć" żeby bieg się wrzucił- teraz chodzi naprawdę bardzo lekko co mnie troszke zaciekawiło.
Mechanik powiedział mi otym w momencie odbioru auta, że jak zlewali olej ze skrzyni to był bardzo brudny i były w nim opiłki metalu i , że pewnie synchronizator pada. Nie wiem co robić, czy reklamować naprawę? Czy defekt synchronizatora 3 biegu może się objawić po wymianie oleju i sprzęgła? Poradzcie coś koledzy co myslicie na ten temat.![]()