Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Temat: Wersja Elegante

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    159

Domyślnie Wersja Elegante

Widuję czasem na aukcjach alfy, które w tytule mają opis "elegante", domyślam się, że jest to wersja wyżsa od impression, ale nie bardzo wiem co ona zawiera. Coś wam wiadomo o tej wersji? Jakiś bajerów w niej można się spodziewać?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar paweldante
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

Witaj. Nie było takiej wersji. Jeżeli wystawiający auto pisze teksty typu " Wersja Giugiaro Design", "Elegant" itp, tzn że jest zwykłym handlarzem i pisze pierdoły. Zanae mi wersje wyposażenia to : Impression, Progression, Distinctive, TI ( ale TI to akurat pakiet obejmujący kilka dodatków typu obnizone zawieszenia, koło TI 19", chromowane lusterka itp ). Pozdrawiam
    Alfa Romeo 146--->147-->156-->GT-->159--> Brera-->Maserati GranTurismo--> Nie ma to jak mieć plany na przyszłość

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Na różnych rynkach wersje mogły się nazywać różnie, ale to określenie coś za bardzo w stronę niemieckiej motoryzacji ciągnie...

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Też mi się wydaje, że to mogły być wersje na inne rynki. Na mobile.eu jest kilkadziesiąt takich: http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod/...chEnabled=true.
    Stawiam, że to były wersje typu Buisness w Citroenie C5, np. dla przedstawicieli handlowych, gdzie była to praktycznie podstawa, ale miała navi i ksenony.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Bachus
    Mieszka w
    TJE
    Auto
    AR 159 1.9 16v

Domyślnie

Cytat Napisał piotrpo Zobacz post
    Na różnych rynkach wersje mogły się nazywać różnie, ale to określenie coś za bardzo w stronę niemieckiej motoryzacji ciągnie...
    tak jak mówisz wersja z rynku niemieckiego. Moja alfa jest właśnie w tej wersji. Nawet w eperze po wpisaniu nr vin taką wersje pokazuje.
    Auto posiada navi, czujnik deszczu, zmierzchu, zaparowania szyb, 9 poduszek, multifunkcyjna kierownice. ksenonów brak

Użytkownik Romeo Avatar Arthrm
    Mieszka w
    Dublin, Ireland, Ireland/Kraków, Bochnia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo,

Domyślnie

Cytat Napisał paweldante Zobacz post
    Witaj. Nie było takiej wersji. Jeżeli wystawiający auto pisze teksty typu " Wersja Giugiaro Design", "Elegant" itp, tzn że jest zwykłym handlarzem i pisze pierdoły. Zanae mi wersje wyposażenia to : Impression, Progression, Distinctive, TI ( ale TI to akurat pakiet obejmujący kilka dodatków typu obnizone zawieszenia, koło TI 19", chromowane lusterka itp ). Pozdrawiam
    moja jest Sportivo przed napisanie czegos takiego radze poszukac informacji o wersjach ktore byly dostepne w innych krajach
    IRLANDIA

____________Jest:_______________________Były:____ _______________________________

______Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo______ Alfa Romeo 156 1.6 Lusso________Alfa Romeo 147 1.6 Lusso
    __________________ _____

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    a159 2,4 SW QT

Domyślnie

a ja mam wersję HIGH

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Lubuskie
    Auto
    AR 159 SW 2.4 210KM + bonus by CINSOFT

Domyślnie

A ja mam wersję oznaczoną ELEGANTE/SPORT (EX HIGH). I myślę, że nie jest to wersja dla przedstawicieli handlowych: z navi, grzanymi skórami, Blue&Me, hill holderem, czujnikami deszczu itd, dodatkową nagrzewnicą powietrza, elektr składanymi lusterkami itd. Więc myślę, że jest to jedno z lepszych wyposażeń. Fakt, brak ksenonów..

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar zientek
    Mieszka w
    głogów
    Auto
    159 19jtdm 150 KM Qtronic 2008 sportwagon

Domyślnie

a ja w ksiazce serwisowej mam wpisane buisnes pro i nie mam bladego pojecia co to oznacza a wg. eper jest to wersja E4 HIGH. mozecie mi cos powiedziec na ten temat?? dodam ze auto jest z holandii

krosnek
    Gość

Domyślnie

w skrócie:
    do 2010 roku były cztery wersje wyposażeniowe: Basis, Medium, High, TI (na różnych rynkach różnie nazywane) w PL Impresion, Progression, Distinctive, TI
    od 2010 roku zmienione na: Sport, Sport Comfort, Sport Plus, Sport Plus TI

- - - Updated - - -

Cytat Napisał zientek Zobacz post
    eper jest to wersja E4 HIGH
    Distinctive
    Ostatnio edytowane przez krosnek ; 30-09-2012 o 09:01