Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: elektryka padla pomocy gdzie szukac ;(

fokusmok15
    Gość

Domyślnie elektryka padla pomocy gdzie szukac ;(

Ledwo pozbede sie jednoego problemu a robie se sam drugi. Dzsiaj wymienilem zarowki z podswietlenia zegarka i temparatury wody i jak skladalem to wyprubowalem zanim calkiem zlozylem. Wszystko ok i skladamy dalej. A tu jak nazlosc zapomnialem wylaczyc zaplonu i wsadzalem kable od awaryjnych. Zaiskrzylo sie leko i zaraz sprawdzilem czy awaryjne dzialaja. wymienilem bezpiecznik i zaczelo chodzic. Juz sie cieszlem ze nic powazniejszego, a tu z ciiekawosci pruboje wycieraczki, nie dzialaja, sprzyskiwacze tez nie,el. lusterka tez nic, normalne migacze takze sie nie odzywaja. Klima sie nie zalacza i dmuchawa nie leci, informuje ze niemam zarowki w pokretle od dmuchawy (spalona i wyciaglem ta stara i chcialem jutro kupic). SZyberdach nie dziala, elektryczne szybe przod tez nie( mam tylko z przodu) przyciki szyberdachu i szyb nie sa poswietlone a byly napewno. wychodze chcialem zamknac i centralny zamek tez nie zamyka. przejzalem z grubsza bezpieczniki ale nic nie zauwazylem, moze bo juz ciemno a moze sa cale ;( ale niechce mi sie wiezyc ze tyle bezpieznikow wyrobalo na raz przez jedne podpiecie kabla, w kabinie chodzi radio, oswietlenie kabiny, oswietlenie licznikow i calej deski podgrzewanie szyby przedniej sie zalacza lampka ale dmuchawa nie leci. Alfa 156 1.6 TS 120 KM 1998 wiec przed liftem. Gdzie szukac? ma alfa cos takiego jak sterownik komfortu? Audi ma a alfa? Ale szczerze to wole wymienic wszystkie bezpieczniki nic sterownik. W elektronice umie podstawy ale bardziej jestem zileony. prosze o jakies pomysly, wszystko sprawdze bo mi juz nic nie prychodzi do glowy. Jeszcze jutro bede tam siedzial boo musze to doprowadzic do porzadku ale musze wiedziec gdzie zaczac. Przepraszam za bledu ale mam straszne nerwy sam na siebie. prosze o szybkie odpowiedzi.

Adis
    Gość

Domyślnie

Sprawdz kazdy bezpiecznik,akumulator,alternator

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RafcioL27
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG

Domyślnie

Pod kierownicą są dwa "zestawy" bezpieczników zazwyczaj tych drugich na pierwszy rzut oka nie widać, sprawdz w tych drugich czy czasem któryś nie uwalony.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Krosno
    Auto
    156 1.9 jtd 105 km 1999r. AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

kolego miałem tak samo,nad tymi bezpiecznikami głownymi sa wyzej w takiej małej kostce tez bezpieczniki tam ci popaliło na 100% ,mi jak zwarło awaryjne to tez nie miałem szyb nawiewu itd.,bedzie dobrze,pozdro

Adis
    Gość

Domyślnie

Po prawej stronie obok silnika masz bezpieczniki sprawdz je.

fokusmok15
    Gość

Domyślnie

Dziekuje za zainteresowanie Gdyz jestem bardzo uparty to polecialem do garazu latarka i ogladamy. W tej malej skrzynce nad glowna jest spalony 10 A bezpiecznik patrze i juz usmiech. wyciaglem inny i wsadzilem i juz slysze ze kanaly dmuchawy sie przestawiaja, paatrze na przciski szyb sie swieca wszystko w normie ale mam 3 spalone bezpieczniki, oprucz tego jeszcze 2 i nie pytajcie z czego jutro wymienie i bedzie pieknie Nie umial bym spac gdybym tego nie znalazl polak wszytso zepsuje ale umi tez naprawic jak jest uparty jeszcze raz wszystkim dziekuje Jak dla mnie to temat do zamkniecia

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał fokusmok15 Zobacz post
    wszystko w normie ale mam 3 spalone bezpieczniki, oprucz tego jeszcze 2 i nie pytajcie z czego
    ty też nie pytaj - rozpiskę bezpieczników masz w instrukcji obsługi :-)
    dostępna na forum :-)