U mnie w 156fl miałem ten sam problem... Pod fotelem pasażera jest skrzynka w której jest wtyczka z poduchy. Poruszaj z nią, minie pomogło.
U mnie w 156fl miałem ten sam problem... Pod fotelem pasażera jest skrzynka w której jest wtyczka z poduchy. Poruszaj z nią, minie pomogło.
Po co kombinowac pod fotelem jak FES ewidentnie podaje ze to kurtyna.
Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
kobe83 wg instrukcji EPER w autach po FL w Sportwagon jest po osobnych stronach. Być może Sedan ma tak jak piszesz.
Byc moze. Szkoda tylko ze w pierwszym poscie kolega nie okreslil czy ma SW czy sedan. Wiem ze ma tylko "156JTD".
Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
dla wersji po liftingoweych moze fes podaje
I mnie spotkała ta przykra przypadłość, że zapaliła się kontrolka Airbag...
Czytając forum postanowiłem zacząć od sprawdzenia kostek. Odłączyłem akumulator, odczekałem i zabrałem się za robotę. Tak jak ze znalezieniem kostki pod siedzeniem pasażera nie było problemu tak kostki pod siedzeniem kierowcy zlokalizowac nie mogłem. Po prostu jej tam nie ma. Gdzie szukać pozostałych kostek? Czy w wersji z 2. poduszkami kostka od AirBagów jest tylko pod siedzeniem pasażera?
Moja 156 jest sprzed FL i mam tylko 2 poduszki.
Jakieś jeszcze sugestie macie zanim podepnę auto pod komputer celem dokładniejszego zlokalizowania usterki?
Jak masz tylko 2 poduszki to nie masz co szukać pod fotelami bo przecież w fotelach nie masz poduszek. Pod pasażera mogłeś znaleźć jedynie od czujnika obecności.
Także tylko przy taśmie w kierownicy albo pod ozdobą pasażera.
Super, dzięki za nakierowanie.
Teraz tylko pozostaje pytanie jak dobrać się do wspomnianych przez Ciebie kostek. Tak jak do kostki od airbaga kierowcy znajdę jakiś opis (bo już widziałem opisy (de)montażu kierownicy na forum-zakładam, że gdzieś tam po drodze jest tak kostka) to niebardzo wiem jak rozebrać ozdobę pasażera jak to nazwałeś. Czy gdzieś na forum(w internecie) jest opis? Nie mogę znaleźć.