Jeszcze nie doczytałeś, że należy podpiąć komputer?
Jeszcze nie doczytałeś, że należy podpiąć komputer?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Jeżeli chodzi o te zostawienie na 5min to z tego co wyczytalem na 26stronach - raczej nie wystarczy a zwlaszcza na wolnych obrotach. Proponowałbym poczytac te strony a moze Pan sympatyczny "majster" sie wypowie i Ci doradzi a moze zdenerwuje Cie tak jak mnie sypiac tekstem ze chcialem zarobic 50zl. tak czy siak powodzenia
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 05-10-2012 o 16:59
nie przejmuj się - z czasem nauczysz się "olewania"trzeba tylko umieć wybrać z forum to co nam potrzebne i tyle- - - Updated - - -to pisałem ja :posiadacz drugiego verneta w drugiej AR nie znający problemu skoków wskazańp.s.mieniałem też termo na verneta w innej AR i też było ok( ale zawsze mieniane było wraz z czujnikiem . behr ma czujnik , vernet sprzedaje osobno , celem wykluczenia zawsze kupowałem nowy czujnik za 33zł i było ok )
Masz jakies problemy ze sobą? Poczytaj raz jeszcze te kilka poprzednich stron, tam jest wszystko napisane jak zdiagnozowac termostat, ale lepiej napisac następny post, bo po co czytac ww. rady? Czyż nie? Raz już pytałeś i odpowiedź dostałes... wiec w czym masz jeszcze problem?
- - - Updated - - -
Tu nie ma co żałowac... jak już pisałem na nowym termostacie nie powinno byc takich cyrków. Jtd ja uzyska temp. roboczą - np. stary, fabryczny termostat oryginalnie zamontowany ma początek otwarcia przy 78-82*C i taką temperature utrzymuje czy zima, czy lato bez zadnych większych skoków temperatury, przerabiałem to juz kilka razy w jtd. Z resztą kiedyś wklejałem wykres z przebiegiem otwarcia termostatu i jego utrzymywania temperatury względem czasu.... Było widac jak byk iż najwyższa różnica temp. w tym przypadku to było całe. 5*C.
P.S. Nagrzewanie Jtd na postoju to nie 5, a ze 20 minut do temp ok. 80*C - ale jak ktoś ma dużo ON i czasu to może czekac
Z resztą Maciek już kiedyś wklejał tabelke temperatur do jtd/ts/v6 w 156 i tam wszystkie info. zostało zamieszczone. Ne wiem z czym masz dalej problemy?
- - - Updated - - -
szkoda kasy na ON, bo w ciągu 5 minut to nawet 50st.C nie osiągnie przy temperaturach jakie teraz panująNajprosciej i najdokładniej - podpinasz fesa i w droge, aż silnik załapie temp., bądz kiedy zacznie przepuszczac termostat niesprawny. Możesz zrobic sobie nawet wykres z pracy termostatu i jego otwarcia przy konkretnej temp. - w tedy masz 100% pewnosci czy jest sprawny, czy nie.
Mam pytanie odnośnie termostatu Gates-a wyczytałem że jest to dobry produkt ale czy ktoś to zakładał i czy nie ma z nim żadnych problemów?bo prawdopodobnie czeka mnie wymiana i znalazłem takowy w całkiem przystępnej cenie więc prosiłbym o jakieś info na temat tego produktu
Jaki termostat polecicie do GT 1.8ts? Firmy Wahler czy moze o połowe tańszy z Verneta można śmiało założyc????
Z góry dzięki!!!
Plemek - na VErneta to wszyscy kwiczą
ja jednak nie
miałem taki w 156
założyłem taki do gt
w obu było ok
w obu przypadkach zmieniałem od razu czujnik temp. ( koszt ok 30-40 zł )
behr sprzedaje termostaty wraz z czujnikiem a vernet bez
wolałem machnąć kpl i z głowy
koledze też mieniałem na verneta - też miał ok
więc --- decyzja należy do ciebie
nie wiem - może moje przypadki tylko potwierdzają zdania innych że vernet jest beee
ja wiem , że gdybym znowu miał mieniać termo. to znowu kupiłbym verneta ( który był tani i sprawdził się u mnie )