Witam.Otóż wczoraj odłączyłem akumulato i po podlaczeniu zaswieciła mi się kontrolka kluczyka z napisem code. Auto nie chce odpalic a mam tylko sam kluczyk.bez obudowy bo była ułamana i poprzedni własciciel mi jej nie dał.co teraz robic?
Witam.Otóż wczoraj odłączyłem akumulato i po podlaczeniu zaswieciła mi się kontrolka kluczyka z napisem code. Auto nie chce odpalic a mam tylko sam kluczyk.bez obudowy bo była ułamana i poprzedni własciciel mi jej nie dał.co teraz robic?
W 166 jest to immobilizer który szczytuje się kluczyka, w 156 masz kartę kodową.
Po problemie.alfa juz normalnie pali.mam sam kluczyk bez tego całego srodka.jaka karte kodowa? a
Wi9ęc co było problemem?? Immobnilizer??
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
karta z 5-cio cyfrowym kodem do awaryjnego uruchamiania Alfy. Cały proces jest opisany w instrukcji. Widzę że kolega ma taki sam problem jak ja miałem. Poprzedni właściciel dał mi połamany kluczyk który przestał działać. Alfa stała prawie dwa miechy pod domem. Udało mi się ją w końcu odpalić i pojechałem do aso. tam dorobili mi klucz, zaprogramowali oraz wydali mi duplikat karty kodowej. Koszty:
-kluczyk 850pln
-programowanie ok 130pln [dokładnie nie pamiętam]
-karta 300pln.
To powinna być przestroga dla kupujących 156. Musicie żądać kart i dobrych, niezniszczonych kluczyków bo potem będziecie się z tym jeb...
jak odpaliła?hmm nie wiem.poprostu wlozyłem kluczyk przekreciłem i zapaliła.nie wiem jak to jest mozliwe.mam sam kluczyk,bez tej czerwonej obudowy
Błąd na pewno się zapisał nie odpuszczaj szukaj co było i nie wierz w samo uzdrowienie. Gdyż może się to zdarzyć znów w najmniej oczekiwanym momencie. Zresztą jeden z kolegów odpuścił temat z drzwiami bo się naprawiło a następnego dnia była zwara i kupę dymu. Taka przestroga![]()