Sprawdź akumulator może mieć wykruszoną masę czynną która co jakiś czas powoduje zwarcie wewnętrzne, do sprawdzenia jeszcze mocowanie punktów masowych
Sprawdź akumulator może mieć wykruszoną masę czynną która co jakiś czas powoduje zwarcie wewnętrzne, do sprawdzenia jeszcze mocowanie punktów masowych
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Jak sprawdzić czy masa czynna jest wykruszona ?![]()
Pytam się ale nie jeżdżę. Co był by za sens jeżdżenia na opale a potem się pytać czy można? Zawsze tylko ON było tankowane, żadne inne substancje.
No to muszę Ci powiedzieć że ja do tej większości nie należę.
No to ja ponawiam pytanie, gdzie znajdę tą mase czynną? Czy muszę wymienić wtedy akumulator jak jest wykruszona?
Masa czynna to wypełnienie płyt ołowianych w akumulatorze.
Spłynięcie ("wykruszenie") mas czynnych z płyt wypełniających wnętrze baterii. Na płytach dodatnich składa się ona głównie z tlenku ołowiu, natomiast na ujemnych - z drobno zmielonego ołowiu. Właśnie w tej wypełniającej kratki masie gromadzona jest energia elektryczna
Opad mas czynnych objawia się zmętnieniem elektrolitu, a w skrajnym przypadku przybraniem przez niego formy czarnej lub ciemnobrunatnej cieczy. Aby sprawdzić czy z takim przypadkiem mamy do czynienia, trzeba energicznie wstrząsnąć akumulatorem, a jeszcze lepiej oglądać elektrolit po kilkugodzinnym ładowaniu średnim prądem.
Jeśli ona zatem wypada (spływa), następuje przede wszystkim utrata pojemności baterii i spadek jej zdolności rozruchowej. Bateria, w której spłynęła masa czynna, nadaje się tylko do wyrzucenia.
Jeśli przypuszczenia się potwierdzą i aku będzie do d***, proponowałbym sprawdzić parametry obwodu ładowania, żeby uniknąć w ten sposób uszkodzenia nowej baterii.
Ostatnio edytowane przez malin2k5 ; 09-10-2012 o 16:48
Witam, niedawno kupilem Alfe 147 1.6 105km i mam problem, wlewalem olej do silnika, zapomnialem zakrecic korek po kilkunastu kilometrach wyskoczyła mi kontrolka ,, Moto control system failure" otworzyłem maske i zobaczyłem olej ktory był prawie wszędzie, sprawdziłem poziom oleju i był w normie, Alfka teraz gdy wciskam gaz do spodu dostaje zamuły i ma dziury na obrotach, co to moze byc?? czy to cos powaznego??