To postaraj się o 2 fotki ale dzięki i za te![]()
To postaraj się o 2 fotki ale dzięki i za te![]()
Zrobiłem tak jak radził kolega Aster156 rozebrałem harmonijkę ta co idzie od przepływomierza do przepustnicy i tu zonk była zalana olejem i troszkie było go też na przepustnicy. Dlaczego? Pomocy! Chyba nie jest to normalne.
A i jak odepne przepływomierz to sekunde jest gorzej walnięcie w filtr i wraca tak jak było tylko tyle , że zapala się lampka żółty helikopterek.
Fotka klucza tym razem właściwego.
- - - Updated - - -
To normalne, że po odpięciu przepływki zapala się lampka ECU, ale to nie jest metoda na sprawdzenie przepływomierza w Alfie z tym silnikiem, tak można sprawdzić diesla. Zdecydowana większość Twin Sparków nie jeździ z odpiętym przepływomierzem, a wynika to chyba z konstrukcji sterownika itp. Co do obecności oleju w dolocie, to raczej nie jest dobrze. Proponuję sprawdzić drożność separatora oleju, który znajduje się w pokrywie głowicy. W dziale Zrób to sam jest to fajnie opisane.
Jakby Cię interesowało to za dwa tygodnie jestem w Łomży i mam kabelek do podpięcia + programik. Zdaje sobię sprawę, że to odległy czas ale napisałem jakby co.
Dzięki. czy to jest ten sam, do Alfy przypasuje?
http://moto.allegro.pl/blokada-rozrz...662080323.html
Spytaj sprzedawcę o wymiary, ale powinien raczej pasować
Ok jak nic nie zrobie do tego czasu to sie odezwe a do łomży to 15 min i jestem więc to nie jest taki problem wielki.
Chyba nastąpiła poprawa wyczyściłem układ dolotowy ,przepustnicę i wymieniłem wężyk od odmy bo był jakiś twardy i miał luzy, poczekałem pare godzin aż silnik dobrze ostygnie odpaliłem i strzałów w filtr nie było obroty też równo trzymał ale dla pewności zobacze rano ale mam nadzieje że to to było przyczyną.
Ostatnio edytowane przez nelo89 ; 16-10-2012 o 20:47 Powód: poprawa