Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: [146] Regulacja sprzęgła?

Abrial
    Gość

Domyślnie Re: Regulacja sprzęgła?

Ja tak trochę też w temacie tylko z innym problemem. Moje autko stało tydzień i jak w sobotę odpaliłem i ruszyłem po 500 metrach pedał spadł w podłogę i ani rusz wrzucić bieg. Pompowałem chwilę i udało się zapiąć jedynkę. Ostatnio świeciła kontrolka płynu więc dolałem. Kilka prób odpowietrzania na zgaszonym silniku jeszcze pogorszyła sprawę, na odpalonym też wiele nie pomogło więc miałem go już zostawić w garażu ale po kilku minutach pracy na wolnych obrotach wszystko wróciło do normy :|?: Czy szukać już wysprzęglika :|?:
    Dzięki za wszystkie porady

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie Re: Regulacja sprzęgła?

Cytat Napisał Abrial
    Ja tak trochę też w temacie tylko z innym problemem. Moje autko stało tydzień i jak w sobotę odpaliłem i ruszyłem po 500 metrach pedał spadł w podłogę i ani rusz wrzucić bieg. Pompowałem chwilę i udało się zapiąć jedynkę. Ostatnio świeciła kontrolka płynu więc dolałem. Kilka prób odpowietrzania na zgaszonym silniku jeszcze pogorszyła sprawę, na odpalonym też wiele nie pomogło więc miałem go już zostawić w garażu ale po kilku minutach pracy na wolnych obrotach wszystko wróciło do normy :|?: Czy szukać już wysprzęglika :|?:
    Dzięki za wszystkie porady
    99,9% wysprzeglnik
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146
    99,9% wysprzeglnik
    Również obstawiałbym wysprzęglik, choć może sie zdarzyć, że to jednak pompa sprzęgłowa. Rozumiem, że nie masz wycieków płynu hamulcowego do wewnątrz - na podłogę? Sprawdź jeszcze raz poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku wyrównawczym - miałem podobnie, ale po napełnieniu zbiorniczka dało radę trochę pojeździć :mrgreen:

Jeśli to wysprzęglik to on sam bnędzie Cię kosztował 50-60 zł + robocizna góra 50 zł. Jeśli lubisz się pobawić możesz spróbować z zestawem naprawczym (8-12 zł), ale nie wiem czy gra jest warta przysłowiowej świeczki :wink:
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

Nie wiem czemu ale w mojej 145 sprzęgło bierze praktycznie po lekkim opuszczeniu do góry, praktycznie przy ziemi, oststnio jak był na wymianie wszystkiego NIBY wyregulowali w co teraz wątpie po tym co wy napisaliscie ale od kupna sprzęgło jak igiełka mi chodzi i nigdy nie miałem problemu, w porownaniu z innymi autami

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał kubatron
    Nie wiem czemu ale w mojej 145 sprzęgło bierze praktycznie po lekkim opuszczeniu do góry, praktycznie przy ziemi, oststnio jak był na wymianie wszystkiego NIBY wyregulowali w co teraz wątpie po tym co wy napisaliscie ale od kupna sprzęgło jak igiełka mi chodzi i nigdy nie miałem problemu, w porownaniu z innymi autami
    Ale na czym polega regulacja sprzęgła hydraulicznie sterowanego?
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

bimski: nie mam pojęcia, jak odbierał mój ojciec z serwisu mu tak powiedzieli, ale skoro tu tak piszecie ze nie da rady to pewnie sciema ;]

Abrial
    Gość

Domyślnie

OK Dzięki, w takim razie kupuję wysprzęglik i w wolnej chwili zabieram się za wymianę bo jak Żonka zrobi prawko to może sobie nie poradzi.

stiv88
    Gość

Domyślnie

a nie wiecie czy w 156 1.9 jdi można sprzeglo wyregulować czy teak samo jak powyżej lipa?

christian922
    Gość

Domyślnie

Szukaj wysprzęglika. Też tak miałem, że płyn mi uciekał i dolewałem, dolewałem.. później mi wpadł pedał w podłogę i dupa... Do tego jeszcze komplet sprzęgła wymieniłem Kup nowy wysprzęglik koszt ok 100zł. Nie baw się w żadne zestawy naprawcze. Pozdrawiam.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar krystiankiki
    Mieszka w
    Siertadz
    Auto
    146 BOXER i 156 1,9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał stiv88 Zobacz post
    a nie wiecie czy w 156 1.9 jdi można sprzeglo wyregulować czy teak samo jak powyżej lipa?

Kolego jest ta sama sytuacja ten standard auta juz tak ma zadne linki wiekszosc hydraulicznie.