Witam mam takie pytanko w przednim zawieszeniu piszczą gumy jak zrobi się troszeczkę zimnej czy jest jakiś sposób na wyeliminowanie tej usterki bo jest to cholernie drażniące Pozdrawiam
Witam mam takie pytanko w przednim zawieszeniu piszczą gumy jak zrobi się troszeczkę zimnej czy jest jakiś sposób na wyeliminowanie tej usterki bo jest to cholernie drażniące Pozdrawiam
Czy to są aby na pewno gumy?? A nie wahacze??Nasmaruj dobrze smarem i Będziesz miał problem z głowy. Pozdrawiam!
![]()
Jak powiem że temat przewiaj sie przez forum x razy to nie sklamie... Przeważnie skrzypia gumy na wahaczach górnych. Możesz spróbować przesmarowac. Powinno pomoc.
smarowanie czymkolwiek jest dobre ale tylko na krótką metę skrzypienie wahaczy powróci. wymień górne wahacze (bądz same gumy) i będzie po problemie.
Jeżeli mogę coś doradzić, to sugerowałbym wymianę obydwu wahaczy, ale nie samych gum, lecz całych. Koszt samych gum jest porównywalny z kosztem kompletnego wahacza (oczywiście nie oryginału). Pare miesięcy temu wymieniłem prawy górny, bo skrzypiał. Po wymianie ucichło, lecz po jakimś czasie ten sam dźwięk dochodzi z lewej strony, więc prędzej czy później będzie trzeba wymienić drugi. Dlatego najlepiej obydwa za jednym zamachem. Pozdrawiam.
to, że skrzypią to nie znaczy ze są do wymiany.
Sylikon w sprayu i porządnie trzeba nasmarować tulejki w górnych wahaczach.
Niestety tak jest zbudowane tozawieszenie ze gdy mamy temp poniżej 10 stopni wachacze sobie skrzypią.
Nowe nie skrzypią poniżej 10 stopni. W ostatnie przymrozki zawieszenie przywitało mnie ciszą, wszystkie możliwe gumy TRW.
Dzięki wszystkim za podpowiedzi w sobotę mam czas więc spróbuje je przesmarować zobaczymy czy pomoże Pozdrawiam