Czemu?Napisał lejek20
Ja tak mam w 155 i jeżdżę, jeżdżę, jeżdżę... może już nic z tego kompresora nie będzie, ale jeździć się da :mrgreen:
Czemu?Napisał lejek20
Ja tak mam w 155 i jeżdżę, jeżdżę, jeżdżę... może już nic z tego kompresora nie będzie, ale jeździć się da :mrgreen:
Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI
/Grzesiek
No z tą pompą wody to Cię trochę poniosło.Napisał lejek20
![]()
A najprostrzym sposobem ( na dojechanie do warsztatu) aby klima się nie włączyła jest odłączenie wtyczki od czujnika ciśnienia.
Pompa wody nie jest czasem napędzana paskiem rozrządu?
Jest dlatego napisałem że się kolega Lejek20 trochę zapędziłNapisał adam16v
![]()
Powiedzcie mi gdzie mogę kupić nową za 600 zł? Pilne. Mechanik mówi, że regeneracja to 800-1000 zł. Robi mnie w bambuko?
Czy ja dobrze rozumiem?Napisał sirpawel
Z miejsca akcji odjechałeś o własnych o własnych siłach?
Jeżeli tak to znaczy, że sprzęgiełko elektromagnetyczne rozłączyło sprężarkę.
Myślę w takim razie, jeżeli Cię nie stać w tej chwili na remont sprężarki, że możesz dalej jeździć. Wystarczy tylko po odpaleniu wcisnąć ECON i sprężarka nie będzie się próbowała włączyć.
Chyba, że pasek wieloklinowy mocno dostał, bo ten dym to chyba z niego.
Tak dojechałem do mechanika przy klimie ustawionej na OFF.
OFF to wyłączyłeś również nadmuch i regulację temperatury.Napisał sirpawel
ECON wyłącza tylko sprężarkę.
Tak wiedziałem ECON wyłącza sprężarkę. Ale ja wyłączyłem nawet wentylację, bo smród był straszny, wolałem na szybko otworzyć szyby i nie pompować pozostałości smrodu przez wentylację. Regulacja temperatury na wyłączonej sprężarce? Chyba tylko ogrzewania.Napisał kmito
Pozostaje nadal pytanie gdzie tanio kupić sprężarkę?
Rzeczywiście trochę mnie poniosło z tą pompą wody i jest ona napędzana paskiem rozrządu, za błąd przepraszam.Napisał Bedboys
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm