Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Głośniki w 147 5dr

Amidamaru1410
    Gość

Domyślnie Głośniki w 147 5dr

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem od niedawna posiadaczem AR 147 i mam kilka zasadniczych pytań a główne z nich to tę papierówki w drzwiach. Powiem szczerze, że spodziewałem się o wiele więcej od AR gdyż fabryczne to kpina. Miałem okazje słuchać VW Polo i Fiata Stilo(za które zamieniłem sie na AR) i tam fabryczne były lepsze ;/ Mam jeszcze Lancie Lybre a tam to BOSE więc nawet nie porównuje
    Doczytałem już na forum iż głośniki to 165mm tylko nie wiem teraz czy przód + tył czy tylko sam przód?
    Radyjko to Blaupunkt 4x45 W , nie mylę się ? Z tego co doczytałem to nie jest mega dobre ale wyprzedzę wszystkie odpowiedzi nie zamieniam go wymieniać :d
    Bose raczej nie będę montować, aczkolwiek nie jest to ostateczna decyzja... polecacie ?
    Drzwi wytłumię na wiosnę jeżeli po zamontowaniu głośników nie będzie dobrej poprawy
    Dalej... co z tą pseudo zmieniarką.. Daje to radę ?

Najważniejsze... Na jakie głośniki wymieniliście w swoich AR ? Jaką kwotę muszę mieć na dobry zestaw.
    Myślałem o czystym lekkim basie z tyłu, i trzy rzędówkach z przodu ? dobry to pomysł Narazie o kwocie nie rozmawiajmy bo zasadniczo ona nie jest tutaj najważniejsza

Pozdawać

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Skoro masz nieograniczony budżet na sprzęt grający to możesz wybierać i przebierać, a najlepiej oddać auto do profesjonalnego zakładu który dobierze wszystko odpowiednio.

A tak na poważnie to z przodu i z tyłu są takie same głośniki. W 147 Bose było jako opcja ale jakiegoś wielkiego szału to nie robiło. Może lybra ma trochę lepsze to BOSE. A co do dobory sprzętu to poczytaj dział dotyczący audio: http://www.forum.alfaholicy.org/car_audio/

Amidamaru1410
    Gość

Domyślnie

Hahahah. Chciałbym mieć taki budżet Dzięki za info nie dostrzegłem działu

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Huber
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 SW FL 1,9JTD 16V

Domyślnie

Kwota jest bardzo ważna, bo w miarę przyzwoite głośniki kupisz za 300zł/parę a równie dobrze może Cię zadowolić dopiero komplet za 1000zł. Z drugiej strony ładowanie nie wiadomo jakich głośników do fabrycznego radia jest bez sensu.
    Z niższej półki polecane są Helix 62c i Hertz DSK.

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Mam okazję jeździć i 147 bez BOSE i swoją GT z BOSE (i tweeterami Hertza) i szczerze powiem, że różnica brzmieniowa jest spora, chociaż ja nie przykładam aż takiej wielkiej wagi do dźwięku. Dzielę go na "ładnie grający" i "gorzej grający niż 'tam' "
    A tak poważnie, to do swojego zestawu BOSE dołożyłem tylko tweetery i moim zdaniem teraz niczego mu nie brakuje. Także polecam taki zabieg, gdybyś jednak zdecydował się na swap BOSE'a Także odpowiadając na Twoje pytanie czy polecam odpowiadam: tak polecam, ale tylko, gdy dołożysz do tego tweetery