A propos Verwy, to jeżeli kupimy jakąś gazetkę programu vitay na Orlenie (3-4 pln chyba) to są tam kupony na zniżkę 0,15 PLN/litr przy zatankowaniu verwy minimum 30 litrów i płatnością gotówką. Wychodzi nieznacznie drożej niż zwykłe ON.
A propos Verwy, to jeżeli kupimy jakąś gazetkę programu vitay na Orlenie (3-4 pln chyba) to są tam kupony na zniżkę 0,15 PLN/litr przy zatankowaniu verwy minimum 30 litrów i płatnością gotówką. Wychodzi nieznacznie drożej niż zwykłe ON.
Tankując Verve w weekendy u płacąc gotówką też mamy rabat 10gr/l i nie trzeba lać 30l
Oferta na wybranych stacjach-przynajmniej tak piszą.
Dzisiaj moja 156 dostała na tył nowe amorki Sachs gazowe + sprężynki H&R. Wymiana zajęła mi 7h30' to była jakaś masakra. Śruby od wahaczy poprzecznych były tak zapieczone na piaście, że koleszka skakał na przedłużonym kluczu 19mm a ja napierdzielałem w śrubę 3 kilowym młoteczkiem + oczywiście odrdzewiacz z penetratoremNa dobitkę zardzewiałe śruby łączników i jechanka brzeszczotem
Robota zaplanowana na około 1h30' . Jeśli ktoś ma zamiar zabrac się za tą robotę a zawieha nie była nigdy kręcona to proponuje trzy dniowe psikanko penetratorem. I konkretny młoteczek
Pozdro.
P.S.
Zawieha na tym zestawie pracuje bezbłędnie![]()
Włodek - jak zapominasz o podstawowej kwestii czyli o tym, że te śruby mogły być długo nie odkręcane i nie użyjesz wcześniej chociażby WD-40 to czego się spodziewasz?
A ja dziś, a raczej wczoraj wiele nie zrobiłem - kupiłem jedynie obudowę kluczyka z surówka - kolejny etap tworzenia zapasowego kluczyka.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
No i własnie dzień wcześniej psikałem preparatem NICRO 900 który jest o wiele lepszy od WD. A te śrubeczki raczej nigdy nie były odkręcane. Ale teraz jest git i się cieszę z jazdy![]()
A ja myślałem, że nie psikałeś.... Na takie uparciuchy to czasem nie ma rady. U siebie ostatnio jak odkręcałem obejmę przy wydechu to skończyło się na cięciu bo mimo psikania przez kilka dni to i tak śruba odkręciła się tylko o 3 obroty i dalej już nie poszła mimo zastosowania odpowiednich rozmiarów przedłużacza i włożenia całej posiadanej siły![]()
dziś oddałem auto do serwisu. wymiana sprzęgła, przewodów ham. i łącznikówjak dobrze pójdzie to jutro odbieram
![]()
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
ja dzisiaj odebrałem Alfe z serwisu, juz po wymianie rozrządu, pompy wody, płynu chłodniczego, i uszczelniaczy na wale. I uhahany wracajac do domu zatankowałem jeszcze
- - - Updated - - -
aa niestety albo na szczescie mechanicy zauważyli ze mam poważnie uszkodzoną. rozciętą tylną lewą opone od wewnetrznej strony i nadaje sie ona tylko do natychmiastowej wymiany![]()
Zalałem do pełna Pb98 - 340zł...
Zdecydowanie na szczęście bo gdyby taka opona postanowiła strzelić przy odpowiedniej prędkości to mogłoby być niewesoło.