Witam panowie! Rano jak zawse odpalam auto to przez pierwsze 10 minut slycahc mi jak chodzi pompa wspomagania! I wszystko przez pogode bo zrobilo sie zimno!
Witam panowie! Rano jak zawse odpalam auto to przez pierwsze 10 minut slycahc mi jak chodzi pompa wspomagania! I wszystko przez pogode bo zrobilo sie zimno!
Sprawdzałeś poziom płynu w zbiorniczku?
powiedz mi jak to sprawdzic?
Wykręcasz korek z rysunkiem kierownicy (pod maską). Do korka jest przymocowany taki plastikowy bagnet z podziałką: min - max. Sprawdzasz czy poziom płynu mieści się pomiędzy kreskami. Job's done.
145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
"Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.
Raz w roku powinno się podmienić/wyczyścić cały układ , ja tak robiłem w każdym aucie jakie miałem , wysysam ze zbiorniczka całość i zalewam nowym płynem i tak 4-5 razy - ogólnie 2 litry wystarcza / wtedy na pewno będzie wszystko ok , to tylko koszt płynu no i czegoś żeby wyssać - może być strzykawka z wężykiem , grucha do pupy![]()
Jesli pompa "jeczy" niestety wymiana plynu moze juz nie pomoc,moze byc przytarta.