Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Temat: Nakładki BREMBO na zwykłe zaciski

Użytkownik Rowerzysta Avatar bubel
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Brera 2,0 Jtdm

Domyślnie

Ja uważam że to bardzo dobra opcja . Jeżeli ktoś nie ma czasu , chęci czy chociaż by zdolności technicznych to zawsze można kupić takie nakładki . Fajna sprawa , podoba mi się pomysłowość ludzi którzy takie rzeczy wymyślają . Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Jak dla mnie wiocha.
    Nawet kijowo pomalowane zaciski będą lepsze.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Ciekawa opcja nie powiem , ze nie , ale Mam mieszane uczucia bo obawiam się o średnice tarczy, która w połączeniu z tymi nakładkami będzie wyglądać szyderczo.
    [C

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał jarek1986 Zobacz post
    mi tam też bardziej od malowania juz własnie te nakładki pasują ,niekiedy widuje się na autach (alfach także ) tak tragicznie zrobione malowanie,z jakimś krzywym napisem że na śmiech się zbiera. A nakładka tandetna i ściemniająca ? Pewnie że tak ale wyobraźmy sobie na przykład 166 przed liftem jtd. Właściciel zaklada piękne toory z pakietu Ti 18 i auto wyglada bajecznie ale sterczy w tym kole mala tarcza i malutki czarny ,obdrapany zacisk a tu myk zakłada taki plastik kupuje jakieś tanie tarczki nawiercane ,co i tak samo słabo hamują jak jego poprzednie ale przynajmniej ładnie wyglądają i już tanim kosztem ,bez kupowania zestawu brembo ma ładne wnętrze pięknej felgi
    Trafnie to ująłeś.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Nie wiem czy ktoś z was miał to w ręku i widział na żywo .. ale prosze was ...
    Przy normalnych tarczach ze 156 147 wygląda jakby ktoś za przeproszeniem zrobił to z klocków lego.
    Wieje tandetą aż po dach ... Może przy dużej tarczy wyglądałoby to okej ... ale tak wygląda "prawie jak brembo"
    Osobiście nie mam nigdzie pomalowanych zacisków ... no poza jednym który był robiony na próbe i póki co tak zostanie ... najlepiej wygląda doczyszczony druciakiem na czysto ... i tyle.
    Ale zdecydowanie lepiej wygląda czerwony popaćkany zacisk niż takie coś ...
    Miałem widziałem, uśmiałem sie co nie miara widząc to zamontowane do normalnej tarczy ...
    Wygląda prawie tak samo komicznie jak lista sponsorów na przednim błotniku ...
    147 powodów do zadowolenia

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Czyli uważasz że to jest tandetnie zrobione czy karykaturalnie wygląda przy małych tarczach?

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Jest raz ze tandetnie zrobione bo to plastik ? nie znam sie dokładnie na towaroznastwie ale ma wygląd plastiku i jego elastyczność -z tego typu co nie ruszaj bo sie połamie.
    A do tego wygląda tandentnie i no wygląda tandentnie ...
    Nie idzie tego nijak dopasować, tak żeby nie było widać szpar czy szczelin ....
    Mówie wygląda jakby ktoś miał za dużo klocków lego ...
    Wolałbym serio albo sie po kieszeni uderzyć i kupić brembo ... albo zostawić to co jest albo w srebro albo w kolor ...
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Ja pomalowalem bo mialem dosc syfiatych zaciskow i teraz jestem zadowolony bo brud o wiele latwiej schodzi, wpadnie prawdziwe brembo i bedzie spokoj, ale porownywanie ze zalozenie tego plastiku jak do obnizenia auta to zdeka mala przesada ... bo sportowy zawias poprawia trakcje a plastik na zacisku? wg.Mnie malowane zaciski +10 do ego, plastikow nakladki +30. Kupie sobie buty na rynku i nalepie znaczki Nike. Tyle w temacie
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    Mnie malowane zaciski +10 do ego, plastikow nakladki +30. Kupie sobie buty na rynku i nalepie znaczki Nike. Tyle w temacie
    Może nie w aż takich proporcjach ale racja. To ma służyć tylko jako gadget. Też uważam że wyczyszczenie w zupełności wystarcza. Można jeszcze na czarno. Ale po co ma się rzucać w oczy? TO już jest tak jak napisałeś podniesienie ego.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Camey
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa 156 V6

Domyślnie

Widziałem takie coś w jakimś japońcu na dużych felgach i małych, zapewne standardowych tarczach. Wygląda to dosłownie jak doklejone lub przywiązane choć może dało by się te plastiki założyć w jakiś estetyczny sposób. Dla mnie to tandeta i żenada przez duże "CH". Jedyne czemu to może służyć to do szpanowania przed remizą i dodawaniu sobie paru cm do pewnych miejsc bo nie wiem czemu to może jeszcze służyć. Alfa Romeo nie musi niczego udowadniać i nikogo udawać.