Jadąc sobie w niedziele do reala, miałem przygodę... ominąłem coś na drodze wyglądającego jak mały woreczek z czymś w środku, zauważyłem w ostatniej chwili, podjeżdżam pod real, wysiadam z Alfy i słyszę syczy coś...dobrze ze miałem dojazdówkę w bagażniku, po ściągnięciu koła okazało się że mam coś wbitego w oponę, wygląda jak gwóźdź, muszę w tygodniu wybrać się do wulkanizacji :/
loco gdybyś miał do stalówek to dawno już byś z nami nie rozmawiał
Musisz mieć dłuższe śruby, do alusów.
no wlaśnie ze sruba od alu jaka mam jedna szpilke bo ukrecili mi gwint w piaście i niestety jedna sruba w przedniej feldze jest wieksza ale na długość jest krotsza niż pozostałe... mam tez jedna ktora wydaje sie byc dłuzsza od innych az za dluga ;/ wiec nie wiem czy sa to śruby idealnie pod alu czy do stalówek. ale auto fabrycznie wyjechało na alusach wiec chyba dali tam inne sruby(jeszcze koła nie zgubiłem) <lol> ptfu ptfu ptfu
![]()
prosze! następny komplet telefonów
Alfa Romeo 145QV / 146ti + Bridgestone ER300 15'' (639532439) - motoAllegro
Jak pięknie wygląda 146 na nich:
![]()
Koledzy czy felgi 4x98 7J ET30 bedą pasować do 145/6 ?
Ja też się przyłącze z pytaniem, mam od poprzedniego właściciela alusy 15 x 7 et 35 rozstaw 4x100 założone na pierścieniach i śrubach pływających.
coś w tym stylu http://www.allegro.pl/item790805429_...ny_195_50.html
Czy jazda na tym jest bezpieczna??
o tych śróbach pływających czytałem że ponoć taknapewno jest to bezpieczniejsze niż dokręcanie śrób na hamca sposobem "a jednak wejdzie" :/zresztą było to gdzieś na forum już pisane
dobrze poszukaj
![]()