Na przeglądzie tech. wyszedł brak tylnich hamulców przednie działają bez zarzutów.Rozebrałęm,przeczyściłem,odpowietrzy łem,tył nadal nietrzyma.Tarcze wmiare dobre,kolocki 7mm.Jaka przyczyna???????
Na przeglądzie tech. wyszedł brak tylnich hamulców przednie działają bez zarzutów.Rozebrałęm,przeczyściłem,odpowietrzy łem,tył nadal nietrzyma.Tarcze wmiare dobre,kolocki 7mm.Jaka przyczyna???????
Mam ten sam problem identycznie i jak narazie jezdze ale mam w planach wymienic tarcze i klocki na noweJak znajdziesz przyczyne daj znac heh.
Jeśli ręczny działa a roboczy nie,to stawiam na korektor siły hamowania.
Możliwe ze kolektor siły Hamowania ( mi tył praktycznie nie brał w cale )
A co do ręcznego , to spróbuj troszkę go podciągnąćw tedy hamulec nozny będzie działał inaczej
![]()
A jaki jest koszt takiego kolektora posiadam Ar 146 1.6 Boxer i gdzie on sie znajduje. Wyczytalem kiedys ze mozna wpuscic pod jakas gume WD40 i moze sie poprawic.
Dzieki aquarius01.
Dość droga część ja płaciłem cos koło 400 zł za korektor ATE wcześniej kupiłem używany regenerowany na allegro i okazał się że cieknie. Sprawdź czy to napewno wina korektora a jak tak to przyczyna może być w ramieniu które się zapieka pod gumową osłoną.
No to tak tu masz jak to ustrojstwo wygląda :
http://dziarek.wutanic.com/Bellla/Belka/DSC02545.JPG
zdjęcie po zdemontowaniu![]()
a tu masz zdjęcie jak to wygląda nowe na samochodzie![]()
http://dziarek.wutanic.com/Bellla/Be...wa/ddddddd.JPG
Wiesz , nie ma co kupować najpierw sobie to zobacz czy w ogóle on pracuje , czy nie masz gdzieś spręzyny urwanej , spróboj to podregulować ( regulacja polega na tym że : z jednej strony spręzyna jest zamocowana do regulatora a z drugiej do takiej objemki na stabilizatorze , spróbuj ją bardziej naprężyć i zobacz czy jak obciążysz tyłek hamuje itd. )Pamiętajmy ze hamulce tylne nie hamują pełną parą jak samochód nie jest obciązony - po to własnie jest te ustrojstwo . spróbuj to rozebrać przeczyścić itd. Jak nie pomoze to mogę Ci podesłać mójstary po regeneracji - u mnie na około wszystko pordzewiało i ten tłoczek który wciska sprężynka już praktycznie nie pracował
.
A jak już szukasz regulatora to powiem Ci tak , szukaj tylnej belki do sprzedania , przeważnie goście tego nie demontują ustrojstwa i za 70zł możesz kupić sprawny działający![]()
jesteś z Kato a ja z Tych więc nie masz daleko![]()