Ja mam pytanie... Jaka skrzynia siedzi w 159 z automatem? Aisin, ZF, czy jeszcze coś innego?
Ja mam pytanie... Jaka skrzynia siedzi w 159 z automatem? Aisin, ZF, czy jeszcze coś innego?
Zawsze najwięcej uwag do pracy i awaryjności automatów mają ludzie którzy nigdy sami nie mieli samochodu z automatem. Ale za to dużo słyszeli na ten temat od szwagra brata siostry co zna gościa który zna drugiego gościa co podobno znał kogoś kto miał samochód ze skrzynią automatyczną.Moim zdaniem z takimi nawet nie warto dyskutować.
Skrzynia Asin.
Konkretnie to o oznaczeniu AF40
http://www.prnd.pl/tf-80sc-automatyc...af40,4,36.html
sporo moich kumpli jezdzi albo jezdzilo automatami
problem jest inny: wy nie dopuszczacie w ogole mozliwosci krytyki skrzyni automatycznej, podobnie jak w innym wątku niemożliwa jest kontestacja gazu itd. Stąd te zaśmiecające fora opinie, jak powyższa.
Dodano po 4 minutes:
czytaj uważnie, nie piszę, że są lipne i do bani, ale że manuale są lepsze
Ostatnio edytowane przez KRS ; 25-08-2014 o 11:04 Powód: Dodano
I znowu kolejna wypowiedź w stylu "mój kolega", "znajomy znajomego". Nie rozumiesz że to bez sensu? Wypowiadaj się na tematy z którymi miałeś kontakt. Ale osobiście a nie przez kogoś albo jadąc kawałek...........
Ja tak samo mogę powiedzieć że twoje auto z podpisu to łupa nie warta tej kasy bo się psuje jak inne. A wiem to bo mój szwagier ma kumpla co miał takiego lexa i jak szybko kupił tak szybko sprzedał. I co? Przemawia to do ciebie? Sprzedaj go szybko bo ja ci tak radzę bo słyszałem i wiem lepiej
I na tym oto przykładzie można zobaczyć jak bezpłciowe są wypowiedzi ludzi którzy tylko słyszeli albo chwilę widzieli ..........
A pienisz się o swoje przekonania jakbyś co najmniej pół życia i większość kasy wpakował w 159 automatem. Dlatego daj sobie siana bo przez to nikt poważnie nie traktuje tego co piszesz.
w Europie również jeździ wiecej manuali, sprzedaje się wiecej manuali. Więcej na szosach europejskich jezdzi manuali i to zdecydowanie. podobnie jak zdecydowanie więcej jezdzi aut nie na gaz.
Oczywiscie, nie jest to lepsze, prawda?
Nie masz żadnej wiedzy na temat tego, ile kilometrów przejechałem autem z automatem.
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 25-08-2014 o 21:02 Powód: tekst niedotyczy tematu
Hahah krs kolejny raz brak argumentów i kolejny raz wyskakuje z trollingiem chamstwem agresją itp.
Chłopcze zrozum wreszcie że jeszcze mało wiesz, mało widziałeś i jeśli WSZYSCY mają odmienne zdanie od ciebie to znaczy że mają rację.
Powtórzę jeszcze raz to co napisał Marek, nie miałeś w posiadaniu alfy ze skrzynią automatyczną TO SIĘ NIE WYPOWIADAJ. Zwyczajnie wprowadzasz chaos i podajesz nieprawdziwe informacje.
Gdzie jest opcja IGNORUJ użytkownika? Już mam dość pierdzielenia teoretycznego, nie popartego wiedzą praktyczną.
Mnie tam wali czym jeździ np. Niemiec, jakbym miał na to patrzeć to nawet o AR bym nie pomyślał. Tak samo jest z automatami. Bo niby awaryjne. Za to producenci kół zamachowych dwumasowych biją kase na wciskaniu tego wynalazku użytkownikom pojazdów ze skrzyniami manualnymi.
Panowie proponuję dyskusję na argumenty, miast wycieczek osobistych.
Automaty nie są zbyt popularne głównie z powodu obawy przed kosztami eksploatacji i nie ma co się łudzić, że jeśli kupimy auto ze sporym faktycznym przebiegiem wszystko będzie fajnie do końca używania tego pojazdu. Można mieć fart, i wszystko będzie OK ale takiej gwarancji nie mamy ponieważ wszystko się zużywa. Jeśli ktoś lubi takie rozwiązanie kupi nowy samochód w salonie to nie ma sprawy. Jakiś czas gwarancja działa lecz jeśli jest to "przechodzony" samochód to często jest to proszenie się o kłopoty.
Skrzynie automatyczne to wygoda i duże ułatwienie jednak szału nie ma i wiele modeli ma pewne swoje wady. Dość często gorsze automaty bywają strasznie powolne i nie jest to przyjemne. Bywa też, że nowe automaty też czasem nie zachwycają swoją reakcją.
Nie ma rzeczy doskonałych i w każdym przypadku trzeba się liczyć z plusami i minusami, czy to jest skrzynia manualna, czy automatyczna, jednak ten najważniejszy aspekt - finansowy jest raczej rostrzygający jeśli chodzi o dobór skrzyni, szczególnie przy kupnie samochodu z drugiej ręki.
Wybór miedzy automatem, a manualem posiada też inną stronę. Nie wyobrażam sobie czekania na reakcję skrzyni w momencie gdy nagle potrzebuję zmiany biegu, a co może w niektórych wypadkach ratować nawet życie.
Każdy ma swoje preferencje i tym się kieruje. Nie można ganić kogoś za to, że chce automat czy manual.
Jakim Ty automatem jeździłeś? Ja jeździłem kilkoma, łącznie z posiadanym w 159 i nigdy nie miałem z tym problemu. Wiesz co to jest Kick Down w skrzyni automatycznej??? To hasło jest odpowiedzią na Twoje obawy.
Z resztą się zgodzę. Choć w przypadku 159 to właśnie manual jest proszeniem się o kłopotyna tym polega cały wic tego wątku.