Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 126

Temat: Bubel Story

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Sugruję skończcie z tymi sporami, bo ciężko czytać. Liczy się problem z Giuliettą niespełniającą specyfikacji i na tym się skupcie.

Z wykresów 1.4 MA jakie widziałem na forum ze 3 które były ok 5-10KM poniżej serii, i parę które były pare KM powyżej. Może MA jest na tyle skomplikowane przez sam moduł MA, że cokolwiek nie domaga trochę, już w diabły szybko idą osiągi?
    Nie wiem kiedy można mówić o niespełnieniu specyfikacji, czy jak jest X KM mniej, czy może Y % poniżej itp, czy przy wyniku 160KM masz szansę coś wywalczyć np w sądzie. Jeśli już to pewnie parę % wartości auta. Nawet jak uważasz że ta strata 10KM proporcjonalni powinna zmniejszyć wartość auta to 10/170 wychodzi jakieś 6% z auta za powiedzmy 80tys ~ 5tys.
    160KM to oczywiście mniej niż w specyfikacji, ale to nie aż taka tragedia. Jezdze Giulietta zony, która ma 147KM (po chipie) i jest całkiem przyjemnie.
    W TVN chyba był przypadek bodajże Forda Transita, który był słaby cały czas, a na 6 biegu nie dało się pojechac w ogóle (nawej jak zminiło się bieg na 6 przy dużych obrotach 5), bo nawet niezaładowany zwalniał i trzeba było redukować na 5 na prostej drodze. Auto stało miesiącami w serwisach od samego początku, i nic z tym nie umieli zrobić, a gość płacił raty. To była ewidentna sprawa, a i tak nie szła do przodu. U Ciebie aż tak zle nie jest obecnie (wiem, miałeś jakieś tam awarie od samego początku). Jeśli chcesz się pozbyć po prostu auta bo już masz go dość po tych wszystkich problemach, to OK, ale na pewno napsujesz sobie jeszcze nerwów i sprawa będzie się ciągnęła latami i psuła Ci życie. Nie da się dogadać z FCA jakoś? Gdybyś szarpnął jakąś kaskę, pojedziesz do ogarniętego tunera, przebada, może coś naprawi (i odzyskasz te 10KM), a przy okazji podniesie Ci moc o kolejne 25KM i będzie fajnie smigać na powiedzmy 195KM.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

problem moim zdaniem jest inny- po części Epsonix ma rację- w artykule skupiono się na utracie 10 ps mocy zamiast skupić na niezliczonej ilości usterek i naprawianiu auta miesiącami (wiem co piszę widziałem pełna historię serwisową) - to jest skandal a nie pismak leci w 80 % na brak mocy - to nie tędzy droga!!. Ja uważam że na tych usterkach trzeba oprzeć zarzuty a nie na braku 10 ps bo tu temat jest naprawdę ciężki do wygrania.
    Inna sprawa, że np Honda- żaden Type R nie trzyma serii a w najnowszym Civicu braki w mocy np powyżej 25 st C sięgają ..50 koni.
    pomiar jest robiony w warunkach laboratoryjnych i tego producent będzie się trzymał.

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

No przecież pisałem, że artykuł skupia się tylko na jednym aspekcie sprawy. Lepszy taki niż żaden. A brak mocy to prawdopodobnie skutek dyletanctwa ASO. Gdyby miało nie być tych wszystkich problemów, to już bym wolał kupić 120 KM i też byłbym zadowolony, więc nie chodzi o samą moc tylko to, że to objaw uszkodzenia.
    Mam inne rzeczy w zanadrzu i to nie był jedyny powód odstąpienia od umowy.
    Zresztą, nagrałem kilka ciekawych rozmów ... No i sami sobie strzelili w stopę zlecając badania na hamowni.
    A FCA? Przyjęli pozycję najgorszą z możliwych - udają, że nie ma problemu i nawet nie próbowali negocjować czy coś. Pewnie liczą, że dam spokój. Ale nie dam.
    Ostatnio edytowane przez Roman35 ; 03-10-2016 o 14:33

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

Ale się komentarzy pod artykułem pojawiło. Chyba ktoś go gdzieś udostępnił.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Roman35 Zobacz post
    Ale się komentarzy pod artykułem pojawiło. Chyba ktoś go gdzieś udostępnił.
    dzisiaj widzialem artykul na głównej stronie gazeta.pl
    ciekawe czy ktos w fca za to oberwie i w koncu zaproponuja dobre rozwiazanie problemu, bo jak narazie to zrobili sobie niezla antyreklame o zasiegu ogólnopolskim

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

No to nieźle. Teraz wszyscy koledzy będą się śmiali.
    Na głównej głównej? Jaki był tytuł, bo funkcjonują dwa. W papierowym wydaniu był inny.
    Teraz nic już nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Roman35 ; 03-10-2016 o 14:32

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Roman35 Zobacz post
    Teraz nic już nie ma.
    http://wyborcza.biz/biznes/1,147879,...tml#BoxBizLink

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

Ale ten nie jest na stronie głównej. Chyba, że dali na chwilę link do niego na główną.

Hehe, teraz jest.
    Ostatnio edytowane przez Roman35 ; 03-10-2016 o 15:01

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

W sumie to teraz nie ma znaczenia, a może nawet lepiej. Co to mogło być?
    Dzisiaj rano w czasie jazdy tak przez pięć sekund coś mi zaświszczało spod maski jak rozpędzający się silnik odrzutowy. Potem już nie wystąpiło. Turbosprężarka pada?

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

Zapraszam do mnie coś mi się wydaje że masz przestawiony rozrząd przez to gupieje tobie ten samochód

Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka