Już się kiedyś próbowałem dopytać jaki ma numer przekaźnik poliftowy (czyli ten z opóźnieniem) do spryskiwaczy reflektorów i do dziś się chyba nie dowiedziałem....
I się nie dowiem bo takowego nie ma - ktoś mi głupot nagadał i ja powtarzam głupoty za co zainteresowanych (za wprowadzenie w błąd) przepraszam.
Ostatnio edytowane przez r-sokol ; 27-02-2014 o 20:53 Powód: sprostowanie błednej informacji.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Przekaźnik poliftowy ma opóźnienie? Niczego takiego nie doświadczyłem, wali na reflektor za kazdym razem. Właśnie w celu wyeliminowania tego "bajeru" można zamontować przekaźnik na którym daje się ustawić opóźnienie. http://www.forum.alfaholicy.org/156/...ml#post1110109
Pisz tutaj, sam u siebie chce to założyć, jak doprowadzę do stanu niecieknącego spryskiWchodzi to plug & play w miejsce przekaźnika w schowku, czy trzeba coś przerabiać?
Ja będę w tym tygodniu dokładać ten oto przekaźnik: http://allegro.pl/przekaznik-ster-sp...979988793.html
Tylko, że ja nie mam fabrycznej instalacji i będzie to dokładka, ale dam znać jak to się sprawuje.
U mnie czeka na założenie ten przekaźnik w miejsce fabrycznego. Tylko czasu teraz nie ma na zabawę.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Tak, wchodzi plug&play. Jedyne co trzeba zrobić, to bodajże jeden przewód wyciągnąć/wyciąć z fabrycznej podstawki i wszystko śmiga. Niestety, który to już nie bardzo pamiętam, ale jak pomierzysz woltomierzem na jakich stykach pojawia się napięcie odpowiednio po włączeniu świateł i włączeniu spryskiwaczy to będziesz wiedział co i jak.
Panowie, ja mam jeszcze pytanie z innej beczki, moje spryskiwacze nie są lakierowane w sumie nie muszą być bo auto i tak jest czarne, ale jeden ze spryskiwaczy jest znacząco poniszczony czyli od góry jest pokruszone tworzywo, próbowałem to szpachlować szpachlą do plastiku i na to farba do plastiku czarna, ale o ile farba się trzyma to szpachla i tak pęka na tym "gąbczastym" materiale, da się coś z tym zrobić? Kupiłbym drugi spryskiwacz ale nie dam 100zł za sztukę tak jak chcą na allegro
![]()
Dzisiaj założyłem przekaźnik i wszystko działa tak jak należy, powinien również pasować do oryginalnej instalacji.