No i taka kwestia, jeśli to łożysko to jak skrecasz w lewy powiedzmy zakręt to tył prawy będzie bardziej "buczał" jeśli jest padnięty i odwrotnie prawy zakręt, jest szansa że w ogóle przestanie. To tyle z moich mądrości.
interesuje mnie jedno, silnik 155 2.0 16v ts i przepływomierz, czy mozna podmienic ze 156 przepływke? czy moze musi sie nr przepływki zgadzac? bo z tego co wiem u mnie jest zamiennik i chciał bym na oryginał dac, kupic uzywke a w dostepnosci od 156 jest full tego...
i tez mnie cewki interesuja , wyglad maja identyczny...
Nie chcąc zakładać nowego tematu , mam sprawę odnośnie części i zmowy jakiejś ?
Wiele razy się zdarzyło że dana cześć pasuje z wielu modelów do 155 i wczoraj już mnie szlak trafił .
Chce kupić poduszki silnika do mojego TD . Poszedłem do sklepu Auto Data tam mi gość mówi ze niestety z innego auta nie podejdzie ze Alfa ma tylko do Alfy a inne modele mają zupełnie inne , spoko ide do AutoParntnera hmmm , pan mówi mi podobnie z tym ze mają zamiennik z Febi za 300zł ZAMIENNIK ! . W pro carsie czy jakoś tak powiedzieli mi ze cięzko i ze nie da rady - podłamany podszedłem do zwykłego małego sklepiku z częściami do Fiata i nagle od strzała ( od lady poduszka za 150 prawa lewa 170zł SRline ). banan na ryju ale odmówiłem ( bo chłopak z forum jeszcze mi części załatwia po taniości ale nie ważne ) . przypomnę że w każdym sklepie mówiłem żeby sprawdzili bo tempra tipo to praktycznie to samo - ale niestety każdy twierdził że nie pasuje itd.
poszukałem na necie i link http://www.czesci24.pl/szczegoly/852...kombi-01900896
ta sama poduszka co jest u mnie pasuje do Bravo , Brava , Tipo , Tempra , Dedra , Delta ale nie jest nigdzie napisana Alfa ? Nie wspomnę ze idealna jest w 145 , 146, 147, oraz 156 --------- ale wszędzie numer części jest inny !
O co tu chodzi ? Zeby golić większą kasę od posiadaczy Alfy? Wspomnę tylko ze trafiłem na ogłoszenie oryginalnej Fiatowskiej poduszki za 220zł ( przypomnę ze oferowano mi zamiennik za 300zł ) .
Albo ja jestem Głupi i biedny , ale nie rozumiem ?
Czemu części Alfy muszą być droższe raz tyle i numer części w AR jest inna a mimo to jest to samo ? 95r system był nie wdrożony czy jak ?
A teraz druga akcja , potrzebuje do mojej Rurę kolektrową ( ta co jest z łącznikiem elastycznym ) . W wyżej wymienionych sklepach zamienniki po 400zł ( a ja kupiłem do Tipo oryginalną z Walkera za 120zł nówkę z 3 letnią gwarancją )
Albo ktoś mnie robi w h**** albo nie wiem bo to nie normalne . Powiem ze rura kolektrowa jest taka sama w tipo , temprze , dedrze , 145 itd.
dlatego jak idę do sklepu i wiem, że coś pasuje od t/t lub bbm to najpierw pytam o alfę a później mówię 'to daj pan to samo tylko do tipo'(wyraz ich gęb bezcenny) jełopy myślą, że jeleni znaleźli...
Na razie to tylko jeden koleś mnie nie naciąga... a reszta próbuje ja może a ja tak lubię ich podpuszczać
Poza tym w sklepie na samo słowo alfa sprzedający ma złotówy w oczach![]()
podobnie jest z mechanikami zobaczą ze alfa to ceny wymyślają z kosmosu
Aktualnie AR 166
3,0 24v 99
3,0 24v 04
Były AR 155 1,8 8V 97R
AR 155 1,8 FORMULA 94
AR 155 1,8 16V 98R
AR 155 2,5 TD 97R
AR 155 2,0 8V
AR 146 1,4 16V 98R
AR 146 1,4 BOXER 96R
AR 156 1,8 16V
AR 155 2,0 8V
Dziaru, nic nowego, ja szukałem piasty do AR i ni chu, chu, ostatecznie podeszła od Punciaka IIPoduszki skrzyni też nie mogłem znaleźć, ale w końcu się udało - wg większości stron pasuje do GTA
Najlepiej wejść na stronę InterCarsa i w ich sklepie patrzeć na numery części i gdzie są stosowane - do tej pory praktycznie tylko jednej drobnostki nie mogłem znaleźć.
Uruchomić ePer i wpisać nr VIN. Następnie poszukać potrzebnej części i spisać jej numer.
Teraz wchodzimy na stronę główną ePer i szukamy części po jej numerze. Program wyświetli jaka to część i wszystkie modele samochodów z koncernu Fiat, w których ta część jest stosowana.
Dziękuję.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Koledzy od czego podejdzie osłona prawego przegubu wewnętrznego, ta przy podporze koło podstawy filtra, bo mi error wystąpił![]()
zewnętrzne podchodzą od cromy ale wew. już chyba nie bo w komplecie jest ten kołnierz metalowy i rozstaw dziur musi się zgrywać z przegubem.
Mam gdzieś stare folie od nich to jak będzie tam numer to Ci później podam.