A zasilanie świateł przycisku otwierania itp.? Przeważnie jest tak ( i tak jest w julce)że kable w gumowej osłonie wchodzi do klapy w okolicach dachu i potem przewody wchodzą do lampy najczęściej przez jakiś gumowy dławik. Wystarczy że któreś z tych uszczelnień jest niedokładne założone na odwrót itp. Tak czy inaczej klapa powinna mieć na dole otwory odwadniające.
Ostatnio edytowane przez metan ; 17-02-2011 o 09:23
Miałem tyle wody, że klapa nie chciała się otworzyć (autko stało przez kilka dni w sierpniu w górach i dość mocno padało). Wyjęcie gumowej zaślepki (jest trzy, wystarczy wyjąć jedną) rozwiązało problem. Jak ktoś znajdzie miejsce, którędy woda się wlewa to proszę o info.
Powracam do wątku źle wchodzącego pierwszego biegu. Na poczatku myslałem, że po jakimś czasie się to uloży i bedzie lekka poprawa. Niestety po przejechaniu 6 tys km nic nie jest lepiej , a mozna powiedzieć że coraz gorzej, walka z nieprecyzyjną skrzynią biegów jest coraz bardziej upierdliwa. Mam pytanie, czy ktoś próbował może już zrobić coś z tym problemem w ASO, czy to jest tylko uroda mojej Julki?
Spróbuj wyłaczyć system Start&Stop i zobacz czy wtedy I bieg nie będzie lepiej wchodzić. Przy działającym Start&Stop jeśli zbyt szybko chcemy wrzucić I bieg to moga być kłopoty
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Reklamuj, bo nie ma co czekać, potem ci jeszcze powiedzą, że nie umiesz obsługiwać skrzyni biegów. Problem jest dość powszechny, na kilka osób tu na to narzekało, na forum AlfaOwners widziałem kilkanaście wpisów, ze dwóm gościom nawet wymieniali całe skrzynie.
To nie jest maluch, żeby trzeba było się zatrzymać i pięć razy wcisnąć sprzęgło by weszła jedynka...
Nie nacieszyłem się nowym autkiem: zaraz drugiego dnia odpadł/ktoś ukradł (!!!) jeden spryskiwacz reflektorów. Mam dziurę w zderzaku i małą fontannę od czasu do czasu. Zanim ASO to sprowadzi, upłynie pewnie parę tygodni. Jak mam się cieszyć reszta auta i o tym szczegówle nie myśleć przez ten czas? A jest się czym cieszyć, jazda jest super (1,4MA), xenony wspaniałe, system BOSE daje czadu (miałem jazde próbną AR 159 z słośnikami BOSE i o mało nie zrezygnowałem, brzmiało kiepściutko, drugi raz mnie odrzuciło jak doczytałem że w Julci subwoofer siedzi w kole zapasowym (!!) - przeszło mi jak usłyszałem, jak to brzmi.
Wczoraj odebrałem wreszcie moją Julkę.
Wrażenia z jazdy mam bardzo pozytywne. Wykończenie wnętrza jest na bardzo dobrym poziomie.
Audio w podstawowej wersji - tragiczne.
Blue&Me nie czyta zagnieżdżonych katalogów z pendrive'a.
Edit:
Blue&Me jednak czyta zagnieżdżone katalogi, ale ergonomia tego rozwiązania zbyt rozprasza podczas jazdy.
Ostatnio edytowane przez Sierek ; 05-03-2011 o 14:01
Jeżdżę swoją Giuliettą od 10 dni i przede wszystkim jestem zachwycony wyciszeniem (wcześniej miałem MiTo diesla - to w porównaniu z G był to jednak mały traktorek), samoczynne wyłączanie się i włączanie się silnika np. kiedy czeka się na światłach - prawie niesłyszalne. Super!!! Żałuję tylko, że nie zamówiłem sobie elektrycznie zamykanych lusterek (jeździłem Giuletta testową, w której to było - wygodna sprawa)