Strona 10 z 27 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 269

Temat: Jak się Wam sprawuje Giulietta?

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    No warto z tym powalczyć bo zaraz styki/punkty lutownicze zaczną korodować.
    o to właśnie chodzi
    ale nie mam pojęcia którędy woda się dostaje

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał _tomek_ Zobacz post
    o to właśnie chodzi
    ale nie mam pojęcia którędy woda się dostaje
    A zasilanie świateł przycisku otwierania itp.? Przeważnie jest tak ( i tak jest w julce)że kable w gumowej osłonie wchodzi do klapy w okolicach dachu i potem przewody wchodzą do lampy najczęściej przez jakiś gumowy dławik. Wystarczy że któreś z tych uszczelnień jest niedokładne założone na odwrót itp. Tak czy inaczej klapa powinna mieć na dole otwory odwadniające.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 17-02-2011 o 09:23

macacus
    Gość

Domyślnie

Miałem tyle wody, że klapa nie chciała się otworzyć (autko stało przez kilka dni w sierpniu w górach i dość mocno padało). Wyjęcie gumowej zaślepki (jest trzy, wystarczy wyjąć jedną) rozwiązało problem. Jak ktoś znajdzie miejsce, którędy woda się wlewa to proszę o info.

darek3972
    Gość

Domyślnie

Powracam do wątku źle wchodzącego pierwszego biegu. Na poczatku myslałem, że po jakimś czasie się to uloży i bedzie lekka poprawa. Niestety po przejechaniu 6 tys km nic nie jest lepiej , a mozna powiedzieć że coraz gorzej, walka z nieprecyzyjną skrzynią biegów jest coraz bardziej upierdliwa. Mam pytanie, czy ktoś próbował może już zrobić coś z tym problemem w ASO, czy to jest tylko uroda mojej Julki?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Spróbuj wyłaczyć system Start&Stop i zobacz czy wtedy I bieg nie będzie lepiej wchodzić. Przy działającym Start&Stop jeśli zbyt szybko chcemy wrzucić I bieg to moga być kłopoty
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał darek3972 Zobacz post
    Mam pytanie, czy ktoś próbował może już zrobić coś z tym problemem w ASO, czy to jest tylko uroda mojej Julki?
    Reklamuj, bo nie ma co czekać, potem ci jeszcze powiedzą, że nie umiesz obsługiwać skrzyni biegów. Problem jest dość powszechny, na kilka osób tu na to narzekało, na forum AlfaOwners widziałem kilkanaście wpisów, ze dwóm gościom nawet wymieniali całe skrzynie.

To nie jest maluch, żeby trzeba było się zatrzymać i pięć razy wcisnąć sprzęgło by weszła jedynka...

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Giulietta 1,4 MA 170KM Black Etna

Domyślnie spryskiwacze reflektorów

Nie nacieszyłem się nowym autkiem: zaraz drugiego dnia odpadł/ktoś ukradł (!!! ) jeden spryskiwacz reflektorów. Mam dziurę w zderzaku i małą fontannę od czasu do czasu. Zanim ASO to sprowadzi, upłynie pewnie parę tygodni. Jak mam się cieszyć reszta auta i o tym szczegówle nie myśleć przez ten czas? A jest się czym cieszyć, jazda jest super (1,4MA), xenony wspaniałe, system BOSE daje czadu (miałem jazde próbną AR 159 z słośnikami BOSE i o mało nie zrezygnowałem, brzmiało kiepściutko, drugi raz mnie odrzuciło jak doczytałem że w Julci subwoofer siedzi w kole zapasowym (!!) - przeszło mi jak usłyszałem, jak to brzmi.

macacus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał darek3972 Zobacz post
    Powracam do wątku źle wchodzącego pierwszego biegu. Na poczatku myslałem, że po jakimś czasie się to uloży i bedzie lekka poprawa. Niestety po przejechaniu 6 tys km nic nie jest lepiej , a mozna powiedzieć że coraz gorzej, walka z nieprecyzyjną skrzynią biegów jest coraz bardziej upierdliwa. Mam pytanie, czy ktoś próbował może już zrobić coś z tym problemem w ASO, czy to jest tylko uroda mojej Julki?
    W wątku o usterkach po 10kkm ktoś wspominał, że był z tym w serwisie i mu pomogło. Dopiero co przeszedłem przez cały ten wątek i muszę trochę odpocząć zanim tam wrócę ;-).

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Wczoraj odebrałem wreszcie moją Julkę.
    Wrażenia z jazdy mam bardzo pozytywne. Wykończenie wnętrza jest na bardzo dobrym poziomie.
    Audio w podstawowej wersji - tragiczne.
    Blue&Me nie czyta zagnieżdżonych katalogów z pendrive'a.

Edit:
    Blue&Me jednak czyta zagnieżdżone katalogi, ale ergonomia tego rozwiązania zbyt rozprasza podczas jazdy.
    Ostatnio edytowane przez Sierek ; 05-03-2011 o 14:01

andre56
    Gość

Domyślnie

Jeżdżę swoją Giuliettą od 10 dni i przede wszystkim jestem zachwycony wyciszeniem (wcześniej miałem MiTo diesla - to w porównaniu z G był to jednak mały traktorek), samoczynne wyłączanie się i włączanie się silnika np. kiedy czeka się na światłach - prawie niesłyszalne. Super!!! Żałuję tylko, że nie zamówiłem sobie elektrycznie zamykanych lusterek (jeździłem Giuletta testową, w której to było - wygodna sprawa)