W takim razie mam coś dla Ciebie. Jest tanio i bez dodatkowych kabli
http://allegro.pl/h7-18-led-5050-bia...438053881.html
W takim razie mam coś dla Ciebie. Jest tanio i bez dodatkowych kabli
http://allegro.pl/h7-18-led-5050-bia...438053881.html
Fajnie, szkoda że nic nie sprawdziłeś a masz najwięcej do napisania. Mnie przynajmniej (a pewnie i większość) interesuje to co jest sprawdzone a nie to co Ty wylosujesz sobie z neta. To nie zabawa "kto da więcej linków" tylko kto sprawdził jakość. A Ty najwyraźniej tego nie rozumiesz stąd takie wyrwane z kontekstu propozycje.
Przecież już wyraziłeś swoją opinie, że "tego w życiu nie kupię", a ja jak będę wymieniał to właśnie na te do, których link wkleiłem z "dodatkowymi kabelkami i puszkami" bo do nich właśnie mam dostęp. Tak więc mój test Ciebie i tak nie zainteresuje ;]
Niechyba że będziesz miał taniej jak już wspomniałeś
ale konwencja z dodatkowymi kablami i pudełkami jest słaba. Na test na pewno czeka więcej osób niż tylko ja
![]()
Też nie lubię dodatowych pudełek dlatego interesują mnie wyłącznie modele z wbudowaną zintegrowaną stabilizacją - kwestia tylko podłączenia kostki żarówki
Nie bardzo rozumiem , o czym ta dyskusja ? Standardowa żarówka H7 55W emituje strumień światła równy 1500lm . Diody Led ( sprzedawane obecnie ) osiągają sprawność 60 -100 lm /W , a więc , żeby zastąpić żarówkę halogenową 1:1 musiałyby mieć moc 15-25W . Wszystko ok, tylko ledy się grzeją i aby nie uległy zniszczeniu potrzebują sporych radiatorów . Jako, że w komorze silnika jest z reguły ciepło - taki radiator musiałby być większy od samego reflektora.
W związku z tym popatrzcie na te wszystkie wynalazki jak na typową próbę oszustwa .
Nie spotkaliście się np. z ogrzewaniem elektrycznym do samochodu - podłączanym do gniazdka zapalniczki ; systemem przeprowadzającym elektrolizę i podającym gaz z tego procesu do silnika ; elektryczną sprężarką doładowującą silnik , itp. itd.!
Przecież na większości z tych aukcji sprzedający podają moc tych żarówek led ( bo nawet laikowi to łatwo zweryfikować , przy pomocy marketowego miernika ) , a wy się kłócicie, jak to świeci ! - To nie świeci ...
Rozpisałeś się , wszystko fajnie ale nawet nie spojrzałeś na fotki kolegi tx555. Z nich wynika, ze świeci i to lepiej od zwykłej żarówki H7...
Co do dodatkowych pudełek możliwe, ze zewnętrzny stabilizator obniży trochę grzanie się takiego leda wewnątrz klosza.
Dokładnie. Dowody już mamy że świeci lepiej. I tak na prawdę gdybym miał kupować już. To bym bez sprzecznie kupił zarekomendowane przez tx555. Ale z racji że u mnie ten wydatek będzie w ciągu kilku miesięcy to mogę poczekać jeszcze na rozwój sytuacji.
Biorąc pod uwage wyliczenia kolegi to zapomniał uwzględnić że różna ilość diód jest montowana co jak najbardziej ma szansę świecić jak ksenon.
Problem polega na tym , że zajmuję się profesjonalnie oświetleniem ( nie samochodowym ) - Jeżeli mówimy o różnej ilości diod - to w ten sposób możemy oświetlać co najwyżej choinkę na Boże Narodzenie.
Każdy reflektor ma tzw. punkt pracy . Umieszczenie w tym miejscu elementu świecącego ( żarnik halogenowy , wyładowanie w palniku HID ) spowoduje, że światło odbije się w zamierzonym kierunku . Umieszczenie go w przypadkowym miejscu , albo w wielu miejscach - da odbicie w różnych kierunkach , z wyjątkiem zamierzonego . Oświetlimy pobocza, nisko przelatujące samoloty - chyba , że o to chodzi...
Ostatnio edytowane przez schab ; 03-10-2016 o 12:34
Sprawdziłem na stronie producenta cree i 15W dioda generuje 1769 lm wiec teoretycznie może to świecić dużo lepiej kwestia jaki dokładnie model diod cree stosują w tych ledach.
O punkcie pracy też było pisane i w przypadku uchwytów H7 w alfach trzeba obrócić diodę bo gniazdo makaroniarze nie zrobili pionowo tylko lekko obrócone resztę załatwi fabryczna soczewka.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 03-10-2016 o 12:37