No to niebywałe. A z którego roku auto?
Mój EGR w części korpusu ze sprężyną był cały zapełniony sadzą. Ale elektromagnes reagował OK, tyle że silnik przestał i EGR idzie do kastracji.
No to niebywałe. A z którego roku auto?
Mój EGR w części korpusu ze sprężyną był cały zapełniony sadzą. Ale elektromagnes reagował OK, tyle że silnik przestał i EGR idzie do kastracji.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Przyznam, że jestem w szoku.....tak czysty to mój EGR nie jest po czyszczeniu. .Magil, nie równe obroty na jałowym to być może czujnik ciśnienia paliwa. U mnie również na jałowym od czasu do czasu obroty lubią podskoczyć....diagnoza właśnie ten czujnik. Za 3k czeka mnie wymiana oleju to mechanik przeczyści czujnik i zobaczymy czy to faktycznie trafna diagnoza.....myślę, że tak ponieważ potrafił dobrze wyjaśnić falujące obroty silnika.
Forza Ducati!
rocznik 2008, czerwiec. caly czas zastanawiam się, czy musi być brudny pod elektromagnesem. tam pracuje tłoczek i powinien być w jakiś sposób uszczelniony lub tak spasowany aby nie przelazily przez niego zabrudzenia. a może on po prostu nie działa. ktoś pisal, ze można uslyszec prace EGR. jaki dźwięk wydaje i kiedy, musze depnac na gaz? dodam, ze w miejscu gdzie przeplywaja spaliny jest caly czarny, osmolony na grubość około 1mm na sciankach
Może po prostu w tych bardziej zużytych uszczelkę trafia... Z ciekawości swój jeszcze raz rozbiorę, wcześniej się nad tym nie skupiałem
Można usłyszeć jego działanie np. na wyłączonym silniku, podpiąć pod MES (FES) i wykonać test zaworu.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Gdzie można dostać porządną, niepełną, zaślepkę pod EGR, najlepiej oryginalną?Naallegro niestety nie znalazłem.Pzdr.