Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 108

Temat: Alfa romeo - niepewność

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Prosze o pomoc,dzisiaj jak jechalem alfa zaczelo mi w srodku smierdziec troche ropa ,jak otworze maske tez smierdzi,wyciekow pod nią nie ma żadnych,co to moze byc,druga sprawa jak jade i wejde w dziurę to cos puka mi z tylu z prawj strony ,zawieszenie sprawdzone wszystko wporzo to musi byc cos w strodku ale za cholere nwm co , prosze o jakies podpowiedzi i sugestie

madtoc
    Gość

Domyślnie

sprawdź szczelność wydechu zwłaszcza plecionki (może to poprostu spaliny - ja tak miałam) ponadto polecam wymianę filtra paliwa

---------- Post added at 17:44 ---------- Previous post was at 17:30 ----------

[......wyskakuje nieraz z nienacka a chodzi tak jak chodził zadnego spadku mocy czy coś tylko to że wtryski się zapalają[/QUOTE]

też tak miłam...kontrolka zapalała się u mnie nieraz na 2 dni, potem sama gasła i 3 dni cisza...po wymianie termostatu (choć nie ma to nic wspólnego z wtryskami ) magicznie zgasła....i od 3 mies. widze ja tylko zapaloną jak przekręcam zapłon i zaraz gaśnie...co to byl za foch do dzis niewiem na kompie też nie bylo żadnych powaznych błędów (abs i poduchy - bo mam fotele z angola) jedź na kompa, nie ma co gdybać...

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

co do tego zapachu ropy , podejrzewam wężyki są nieszczelne muszę je posprawdzać i dać nowe zapinki , bo zapach był tylko wtedy jak wlałem do mojej ropki shella v-power i dałem jej po garach konkretnie była przeciągnięta na 3 do 125km/h i jesczze szła ale samochody mnie zatrzymały , więc sądze ze może te paliwo jak pompa tyle go podawała to poprostu zaczęło lecieć trochę przez nieszczelny wężyk, wycieków nie ma , auto na postoju jak stoi 5-10-15 minut wogóle nie kopci , a co do tego tłuczenia z tyłu z prawej strony to nie mam pojęcie co to moze być , wszystko sprawdziłem oprócz amorka i tu moje pytanie czy moge kupic tylko 1 używanego na prawą stronę żeby sprawdzic czy to od amortyzatora ?

kolego co do kontrolki wlałem dzisiaj 10 litrów shella v-power tylko ja odpaliłem po wlaniu v-powera i normalnie zgasła kontrolka przy odpalaniu i już sie nie pojawiła

madtoc
    Gość

Domyślnie

a ta alfe kupiłeś od alfaholika czy jakiegoś druciarza - handlarza? bo masz z nią troche kino, jak Cię to pocieszy to ja w moją wpakowałam juz jej równowartość...

Kilmer
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    co do tego zapachu ropy , podejrzewam wężyki są nieszczelne muszę je posprawdzać i dać nowe zapinki , bo zapach był tylko wtedy jak wlałem do mojej ropki shella v-power i dałem jej po garach konkretnie była przeciągnięta na 3 do 125km/h i jesczze szła ale samochody mnie zatrzymały ,
    na 3 do 125km/h w takie mrozy-brawo

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

od prywatnej osoby co do kina z alfą czy ja wiem tragedii nie ma z tego co czytam na forum są to normalne problemy które powoli wyeliminowuję , teraz dręczy mnie tylko te pukanie !! a co do amortyzatorów alfy to jakie są zalecane gazowe czy olejowe czy olejowo-gazowe ?

---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:32 ----------

Cytat Napisał Kilmer Zobacz post
    na 3 do 125km/h w takie mrozy-brawo
    temperatura silnika była optymalna do pracy , a z tego co trochę czytałem to v-power plus stp do wtrysków i nieraz przeciągnąć ją trochę , na ogół normalnie jeżdżę 2-2.5 tys obrotów przy zmianie

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:33 ----------

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Zielonka
    Auto
    AR 166 3,0 V6 Sporttronic, Prelude BB9

Domyślnie

temperatura silnika widoczna na wskaźniku a optymalna temperatura oleju to dwie różne sprawy

bez urazy,ale tak czytam ten wątek i...trzeba było chyba jednak zostać przy tym golfie

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

sądze że po godzinie jazdy temp oleju była też optymalna a z reszta ma to być dobry samochód a nie cos typu patrz na mnie nie rusz mnie . nic mu sie nie stanie od jednego przeciągnięcia nie wpadajmy w paranoję , a co do golfa samochód musiałem zmienić w grę wchodził passat b5 przed liftem , alfa 156,166 i laguna II, mogłem brać vw , ale wziąłem to co wziąłem i narazie nie ma tragedii , ale fakt golf był igła

Kilmer
    Gość

Domyślnie

alfa jest bardziej wymagającą marką niż "samochód dla ludu" czyli gofer

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

wiem zauważyłem to , zależy co sie kupi golfy ,passaty też nie są bezawaryjne mówię o tych już 4 golfach i paskach b5,bo w moim golfie z 92 roku no mówiąc szczerze nie miało nawet co sie popsuć , nie było tam elektroniki itd to był zwykły klekot stary ale jary, mówie jak się dba o auto to się pojeździ , mam nadzieję ze jak się zrobi ciepło alfa wynagrodzi mi tą przesadną czułość na detale i każde puknięcie czy tak dalej , kupując auto trzeba się liczyć z tym że coś musisz w nie włożyć 2-3 tys ja się z tym liczyłem

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia