że jeździ młoda osoba to myślisz że nie wiadomo co z autem robi??? rozsądny człowiek nawet młody jak ma dziecko na pokładzie nie wariuje chyba że Ty robisz inaczej.... poza tym auto od młodego niejednokrotnie może być w lepszym stanie niż od dziadeczka który wsiada i jedzie i pamięta aby żeby paliwo wlać... a do mechanika jedzie jak już się coś zepsuje i wtedy mechanik mu mówi że olej trzeba wymienić... takie typy ludzi nadal są..
także to od kogo kupuje auto nie jest na pierwszym planie...
To może ja dopowiem: to znaczy, że auto jest zadbane, nie jeżdżone na półsprzęgle, doinwestowane, prawdopodobnie nie śmierdzi w środku papierosami i było prowadzone z głową. Nie prowadził go człowiek "wychowany" na dużym/małym fiacie i był świadom stopnia skomplikowania współczesnych samochodów, nie wyznając zasady "młotkiem i drutem naprawimy wszystko". Oczywiście to miałeś na myśli, prawda?
Ostatnio edytowane przez psylo ; 10-02-2012 o 13:56
nie, tego nie miałem na myśli!!!!!!!!
miałem na myśli moją żonę , kręci silnik pod 4000 obrotów, nie studzi turbiny, nie omija dziur, odpala na mrozie od razu i pedał w podłogę, olej wymienia jak mi się przypomni po 20 tys, itd , plusy, pachnie , nie pali, auto ma 160 tys km a wyglada jak nowe, ma 3 lata ( sprzedam dopiero jak zacznie sie psuć przy 250tys, jakiś handlarz, komis z kreci na pewno licznik do 100tys jak wypada na 4-5 latka)
taka jest brutalna prawda, na pewno nie jeden z was się ze mna zgodzi
co do zakupu używanej alfy z rocznika 2003-2005 w dieslu to przebieg ponizej 250 tys jest prawie nie realny, ale nie przejmuj się tym
alfa 147 rok 2003 1,9jtd 160tyś przebiegu z pełną dokumentacją serwisową !!!!jednak takie istnieją!!!!kolega świeżo kupił!!!!ja mam taka sama ale przebieg 220 tys tez udokumentowany!!!!!!I UWAŻAM ŻE TE SILNIKI ZROBIĄ JESZCZE RAZ TAKI PRZEBIEG!!!!
Ostatnio edytowane przez TOMAJ ; 10-02-2012 o 23:19
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 11-02-2012 o 10:56
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
No nic panowie...zdecydowałem się na tą http://moto.gratka.pl/tresc/alfa-rom...-13216228.html i jutro się umówiłemTakże wycieczka 270km w jedną stronę czeka, koło 6:00 wyjazd
Zdam relację jakoś wieczorem pewnie i może już jako właściciel Belli
![]()
![]()
Piękny kolor. Tez takiego szukalem. Druga opcja byla czarna z czerwona skóra. Kupilem jednak srebrna z czarna skóra. Trafil się naprawde zadbany egzemplarz z udumentowanym przebiegiem 177 000 km (potwierdzili to w ASO) wiec się nie zastanawialem.
Szkoda tylko, ze w tej czerwieni nie ma skóry.