Może presostat ci wysiadł i dlatego nie załączyły się wentylatory żeby zbic temperaturę
Może presostat ci wysiadł i dlatego nie załączyły się wentylatory żeby zbic temperaturę
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Odczyt temp z komputera czy ze wskaźnika?
Ze wskaźnika. Też miałem wrażenie że się wtedy nie załączył wentylator, bo temperatura dosyć szybko skoczyła do wysokiego poziomu. Możliwe, żeby to był jednorazowy wybryk? Wczoraj jak jechałem to wskazówka podeszła sobie do jakichś 85 stopni, potem trochę przyśpieszyłem bo wyjechałem na luźniejszą drogę to spadła gdzieś do 75 stopni i tak sobie chodziła w to w górę to w dół w zależności od prędkości jazdy.
Ostatnio edytowane przez Luktoja ; 07-03-2013 o 13:27
Witam u mnie po zakupie auta temperatura 70/75 stopni podczas jazdy.Wymiana termostatu i temperatura w gore 90. Watro wymieniac na termostaty dobrej firmy zeby dwa razy nie robic, mozna trafic na tanszy walniety
u Mnie temperatura 77-82 mierzone zima
po prostu termostat otwiera sie przy 79-82' C - termostat sprawny
Termostaty firmy Behr, które szły na pierwszy montaż miały właśnie temp. otwarcia 82*C bodajże.
i dlatego u mnie na zegarach ciężko będzie dobić do 90'C może w lecie w korku ;]
dlatego dziwi mnie ze co niektórzy majac temp 77-85 wymieniali termosy,
Do 90*C u mnie w 2,4JTD dobija podczas ostrej jazdy (gaz, hamulec, gaz, hamulec itd) albo w mieście latemOczywiście wtedy od razu wentylator ją zbija.
wedlug mnire masz prawidlowa temp