Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 113

Temat: czy warto kupić alfę 156 2.5 i zagazować ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

We Włoszech to generalnie sprzedają albo auta na ON albo na GPL (bo tak to się zwie u nich ) noPB to używają tylko żeby dotankować do auta zasilanego LPG No ale co do tego co pisałem i Darek napisał - ta różnica w jakości paliw jest straszna... :/ i to jest mega wkurw.. bo przez Austrię jechałem na noPB a potem zatankowałem w Italii LPG i na tym LPG dużo lepiej jechało niż na świeżo zatankowanej benzynie w Polsce na Shellu przed samym wyjazdem do pełna Równiutko, cichutko, nic nie szarpało, auto rozpędzało się dużo lepiej a do tego spalało średnio o 1-2 litry mniej niż na naszym gazie.. więc ta różnica w jakości musi być OGROMNA! :/

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał hitman047 Zobacz post
    @kylo1986 - a gdzie tankujesz gaz i jest dobrej jakości? Bo ja np. zauważyłem mega ogromną różnice jak zatankowałem we Włoszech na pierwszej lepszej stacji LPG.. tam LPG jest lepsze niż benzyna u nas i to tak naprawdę mówię
    Tak ogólnie to ja robię w paliwach i wiem na co patrzeć, najgorzej u nas jest że franczyzy są nieoznakowane, a tam to wolna amerykanka idzie, koleś ma wybrać jakąś wartość z koncernu, a reszta ich wali skąd bierze, byle warunki umowy były spełnione. Polski Shell to też abstrakcja, bo paliwo jest z Orlenu tylko dodatek jest Shella, ogólnie to to samo co do Verwy tylko w zwiększonej dawce według mnie, bo nawet transport dodatku z zagranicy dziś się nie opłaca (zarobek na litrze to grosze, stacje żyją ze sklepów).
    Reasumując LPG biorę na Orlenie nie farbowanym i mam teraz przy przepisowej 11,2 plus tego gazu to to że jest czysty, kolejna stacja to Bliska, też czysty i niby ten sam co na Orlenie, ale zużycie się zwiększa. No i oryginalny Statoil, którego mam najdalej i rzadko tam zajeżdżam, ale to oni maja najlepszy gaz, przy przepisowej mam około 10l/100km albo i mniej. Co do różnicy pomiędzy włoskim a polskim, to po prostu u nas się za dużo kombinuje, jest w dystrybucji firma z północno wschodnich obrzeży, która się reklamuje że jakoby ma świetny gaz ze wschodu w super cenie, a naprawdę to tylko kupa grafitu w filtrach po tym gazie zostaje i mocy nie ma
    Jeżeli chodzi o benzynę to na mojej stacji to jest w tej chwili tylko Orlen, ale niedługo weźmiemy Lotosa i się zobaczy, tankując ojca samochód kilka razy na farbowanym Lotosie różnicy nie zauważyłem, ale może to z powodów jakie podałem na początku. Ale od listopada będę sprawdzał,a i nigdy w Polsce nie brać 98, lepiej wyjdzie 95 i dodatek Millersa od Pabla, bo teraz nie ma klientów na 98 i mocniejsze
    Co do ropy najlepszą na Lotos, dostarcza paliwa też na BP i Statoil, z tym że BP nie polecam bo też od diabła franczyz jest
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 06-09-2012 o 12:55

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Teraz to juz moze nie jest tak az nagminne ale za czasow kiedy mialem 126p zatankowalem sobie na jednej stacji Toluen...
    Rozebralem wszystko,przy okazji zmienilem podstawke gaznika pamietam i dalej nie palil...
    Dopiero jak spuscilem z zbiornika białe paliwo to pojechalem na stacje i kupilem pb95 odpowiednie no i odpalil
    Swiniaki jedne,juz tej stacji nie ma ale ogolnie np jak czytam o interwalach wymiany olejow w autach ciezarowych to jest wzmianka o zawartosci siarki i inncyh takich.Zatem na pewno nie tylko olej i jego jakosc ale jeszcze paliwo i jego jakosc maja wplyw na zywotnosc silnikow czy to diesla czy Pb.Zwyklemu szaremu czlowieczkowi co robi te 10 tys rocznie to i tak wszystko jedno,bo i tak nie kupi za swoja wyplate za duzo paliwa w naszym kraju.Zalosne ze roznice poczuje sie dopiero w obcym kraju

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Ja mieszkam na wschodzie i tutaj robienie przekrętów z czymś paliwopodobnym do dziś dnia się zdarza, trzy zimy temu właściciel farbowanego Orlenu sam załatwił swoim paliwem silnik w swoim Vianie, a GL mu nie chciał zapalić i na serwis pojechał lawetą. Poza tym wiele samochodów wtedy miało rozj....e układy paliwowe we wszelkiej maści dieslach, mój kuzyn stracił wtedy 2000 koła na wtryski w TDi
    Zresztą sam Orlen i reszta wielkich w zeszłym roku się nie przygotowali i nawet na firmowych samochody stawały, bo jeszcze przejściówkę serwowali, a tu -20 kilka za oknem
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 06-09-2012 o 13:46

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Zima wychodza takie rozne tematy wlasnie

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

No to jaką konkretną instalke polecacie do 2.5v6, taką lepszą, co by chodziła dobrze i nie było utraty mocy? Kiedyś pare lat temu do Lancii Kappy 2.0 r5 (bodajże), ludziska polecali instalke Prinsa, a teraz jak to wygląda?

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    a teraz jak to wygląda?
    A teraz 2500 zł w detalu kosztują w miarę pożądne graty plus montaż z sercem i jest dobrze.
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Ja u siebie w 2.0 TS mam BRC i nie narzekam, regularnie serwisowana, wymieniane filtry i regulacja co 15 tys. km i chodzi jak marzenie Do mojego silnika kosztowała 2800zł (z montażem ze wszystkim)

Użytkownik Rowerzysta Avatar Loco
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 3,2 V6 06r

Domyślnie

Cytat Napisał minciu Zobacz post
    Moze lepiej porównac 1.8T 150KM i 1.9TDI 150KM ?? Tutaj już jest gotowiec: http://www.volkswagengolf.pl/vwgolf/...di-vs-18t-test

Bo tak naciągając porównania to można porównać 1.9JTD do jakiegoś 20VT albo 2.0V6 TB..

ps. wspomniane wczesniej MagicJet mają nikłe szanse na przejechanie 100tys km bez szkody dla silnika. 20-30tys OK

Porównałem najmocniejszą seryjną benzynę z najmocniejszym seryjnym dieslem, czyli chciałem tym zobrazować, że benzyna z turbiną ma większy potencjał niż diesel, dla czego rzadko spotyka się doładowane benzyny??- Ponieważ one tago po prostu nie potrzebują a niestety diesel bez turbo raczej do normalnej jazdy się nie nadaje .

Poza tym chciał bym przypomnieć że założyciel tego tematu zadał konkretne pytanie i chciał na nie uzyskać konkretną odpowiedź, a dzięki co poniektórym ma 11stron waszych dywagacji i kłótni między sobą KOMPLETNIE nie na temat.

Później się dziwicie i bijecie pianę jak ktoś zakłada nowy temat gdy podobny jak nie ten sam już jest, ale jak ma czytać 20stron i , i tak się nie dowie nic konkretnego ta jak ma być inaczej? Odpowiedzi powinny udzielać osoby które mają jakieś pojęcie w danej dziedzinie lub użytkują konkretny model a nie bo ten słyszał a tamtego szwagier powiedział...

Moim zdaniem moderator powinien zamknąć ten temat

Użytkownik Alfa i Omega Avatar minciu
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto
    156 2.4JTD 2002r 150KM CF3

Domyślnie

Cytat Napisał Loco Zobacz post
    Moim zdaniem moderator powinien zamknąć ten temat
    i 2/3 tematu usunąć
    DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora

Chetnie Pomoge w zakresie: