Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 117

Temat: Używane -pomoc w zakupie Giulietty

9none
    Gość

Domyślnie

u nas wszyscy czerpią z takiego procederu korzyści.... a może spojrzycie na ten egzemplarz, przyglądam się jej już od miesiąca, poza zanieczyszczonymi siedzeniami jak na razie nic nie znalazłem, wyposażenie bez szaleństw, tylko czemu ją nie kupują, jest na gwarancji no i trochę waży... -- http://otomoto.pl/alfa-romeo-giuliet...C26778198.html --- kupić,, nie kupić,....podoba mi się kolor....
    Ostatnio edytowane przez 9none ; 19-01-2013 o 11:20

Użytkownik Rowerzysta Avatar maxit1
    Mieszka w
    rawa mazowiecka
    Auto
    giulietta 2,0 jtdm 170 km+ audi a4 2,0tdicr

Domyślnie

czemu???? bo na giulietta musi być chętny i tyle... posiadam autko od 2 tygodni i jestem zadowolony przesiadłem sie z p-407 i jak na razie miejsca brakuje ale jak to sie mówi widziały gały co brały hahah autko super jedyne w swoim rodzaju i tyle pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

To nie jest wątek reklamujący ogloszenia
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Ogier
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Zawsze z takim autem trzeba pojechać do ASO i zrobic sobie ocenę stanu technicznego + podpięcie kompa i wyciagnięcie historii serwisowej - koszt 300PLN, a informacje jakie uzyskamy bezcenne. Ze zdjęc nic nie da się powiedzieć
    Kilka lat temu jak kupowałem auto, tak zrobiłem. W ASO lakiernik zbadał grubość itp. itd. cały zabiego 150pln. Efekt końcowy? Wołają i mówią "Panie to auto miało dacha... a jaką Pan historie usłyszał?" Handlarz uparcie twierdził, że auto jest po gradobiciu. Ostatecznie otwierając bagażnik kolega z którym oglądałem to auto zauważył ziemię w progu w który wchodził zamek od bagażnika... mina handlarza bezcenna... koniec końców przyznał, że auto było po dachu... Więc trzeba uważnie sprawdzać

- - - Updated - - -

Cytat Napisał teon Zobacz post
    Ja moze powiem historie starego auta. Auto w momencie kolizji było idalnie zadbane polski salon 2008. Ogolnie wypadek polegał na tym, że żonie na 3 pasmowej ulicy w Warszawie (jechała środkowym pasem) zajechała drogę zmieniająca pas skoda. Zona aby sie z nią nie zderzyc odruchowo ratowała sie czesciowym odbiciem na ten lewy (najszybszy). Pech chciał, ze akurat tym pasem jechał rozpędzony autobus miejski na jeździe technicznej wiec przywalił w tył przepchał auto kilkadziesiąt metrów przez barierki i w przystanek tramwajowy miedzy jezdniami. Kierowca Skody oczywiscie pojechał w siną dal, wina zony no bo jak mogło by byc inaczej.
    Uszkodzenia: poduszki nie wystrzeliły, tył auta moze nie jakos strasznie ale oba błotniki, lampy, zderzak, podłoga pewnie delikatnie, szyba zbita przód silnik sprawny auto wiechalo samo na lawete, ale ogolnie maska/ wzmocnienia, błotniki, zderzak, opony, felga, troche zawieszenia. Ogolnie kosztorys na to co wymienilem 45 tys pln.
    Jednak to co było kluczowe to auto gdy taranowalo barierke nabiło sie podłoga na słupek trzymający tą że, co sprawiło, ze w podłodze przy pedale gazu była wyrwana dziura wielkości kartki A4 (auto raczej w sposob bezpieczny nie nadawalo sie do naprawienia) Dodatkowo po wypadku rozpętało sie oberwanie chmury największe tego roku i w trakcie czynności ładowania auta, oraz przez tylna zbita szybę klapy, wlało się masę wody tak do 5 Cm.
    Szkoda całkowita oczywiscie.
    Wrak sprzedany na aukcji ubezpieczyciela.
    Po około 2 miesiącach nastąpiło moje ogromne zdziwienie: moje charakterystycznie wyposażone auto, zostało wystawione w stanie idealnym na allegro, z polskiego salonu itp itd. W cenie wyższej niz było warte przed wypadkiem.
    Wysłałem z ciekawości zapytanie czy coś było robione.
    W odpowiedzi dostałem maila z fotkami, ktore obejmowały najlepsze ujęcia rozbitego przodu auta, z opisem że po delikatnej stluczce.
    O skasowanym tyle i jego zdjęciach nikt nie wspominał, nie wspominając o wielkiej wyrwie w podłodze i zalaniu auta.
    Po kilku miesiącach i obniżce ceny o pare tysięcy auto znikło z allegro...
    No i tak to wyglada, to co dobre to przeważnie rozchodzi sie wsród rodziny, lub zostaje jako drugie/trzecie.
    Przepraszam, ale tego nie można inaczej skomentować aniżeli O KUR..CZAKI... Za takie coś tylko więzienie... cóż tak to bywa z rynkiem wtórnym

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    MA TCT

Domyślnie

Wiesz do momentu mojej historii, myslalem ze moze to jest przesadzone i ze tak bywa. Teraz wiem, ze tak jest, a bywa ze sie cos trafi dobrego.

Użytkownik Rowerzysta Avatar maxit1
    Mieszka w
    rawa mazowiecka
    Auto
    giulietta 2,0 jtdm 170 km+ audi a4 2,0tdicr

Domyślnie

jak jedziesz bierzesz z sobą druga osobę znająca sie na rzeczy nawet jak sam sie znasz na autkach osoba postronna patrzy inaczej .. ty kupujesz oglądasz pierdoły . sprawdzasz jakieś dziwne rzeczy wiem po sobie nic w julce złego nie widziałem żeby cenę zbić maks w doł autko bez wypadek ale posiadało dwie ryski ( posiada dalej ) na zderzaku pomalowane czarnym flamastrem nic nie było widać ... takie cwaniaki hahhaha

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AUDI C6 2.4 V6 177 sedan

Domyślnie

Witam serdecznie wszystkich posiadaczy Julki. Nosze sie z zamiarem zakupu uzywanej ( moze nowej ). Raczej benzyna ( 170 KM ) niz diesel. Gdyby ktos z Szanownych forumowiczow posiadal informacje o dobrym egzemplarzu, prosze o informacje.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    alfa romeo giulietta

Domyślnie

Witam po przerwie. Po długich poszukiwaniach odnalazłem właściwą giuliettę. Jak przebije targu to odpowiem resztę póki co nie chce zapeszac. Używana ale na gwarancji jeszcze. Pytanie jak sprawdzić czy czasami przez użytkowanie ktoś nie pozbawił sie owej bo ta gwarancja jest dla mnie ważna. Poza tym już na marginesie mam do odkupienia możliwość ekran nawigacji bez map. Czy jak sobie to kupię i sam cała kieszeń wymienię to stracę gwarancje"? I jak zdobyć mapy oraz jak je wygrać. PZdr i dzięki za wszelka wcześniejsza pomoc. Jak odbije targu to wystawie foty i wszystko powiem. Póki co jestem dyskretny bo nie chceczeby ktos mi ja sprzątnął.

9none
    Gość

Domyślnie

aby sie udało.... wraz z zakupem aktualizacji map masz mozliwość logowania sie do stronki i aktywowania map... tak przynajmniej mówił handlarza na giełdzie kiedy chciałem od niego odkupić mapy.