Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 188

Temat: Fotelik dla dziecka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

No niestety baza jest sporym kosztem.
    Jeśli masz dylemat to sugerowałbym Ci sprawdzenie i porównanie obu tych wózków, ciężaru, ergonomii pod kątem składania, rozkładania wszystkiego co się da, rozmiarów po złożeniu, rozpinania tapicerki do prania, rozmiarów gondoli i siedzisk, możliwości maksymalnego rozłożenia oparcia siedziska, podnóżka itp, regulacji szelek itp. Unikniesz w praktyce wielu nerwów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Przed chwilą na blogu osiemgwiazdek na fejsie autor wspomniał o nosidełku 0-13 z bazą isofix w ludzkiej cenie czyli 599 zł, może komuś akurat się przyda:

Tekst z facebuka dla nieużywających:

W sumie to śmieszna historia dzisiaj się wydarzyła. Najpierw mój pies zjadł cebulę, a później się okazało, że mamy w ofercie fotelik 0-13 razem z bazą na isofix albo na pasy (jedność taka) z 5* w teście ADAC, który kosztuje tyle co te inne znane ale bez bazy. Kwestia wygląda tak, że jest taka szwedzka firma Brio. Generalnie na bogato idą, można sobie ich wózkiem jeździć jak się na wolne 5tysięcy peelenów. Nieważne. I ta firma ma fotelik, co się nazywa Brio Primo i ten fotelik na bazie dostał 5* w testach. O tutaj niezależni eksperci chętnie potwierdzą: http://fotelik.info/…/Brio%20Primo%20+%20baz…/grupa/rosnaco/ A ci ze źródła równie chętnie to uczynią: http://www.oeamtc.at/html_seiten/kisitest_2008/ Później się okazało, że tą firmę brio to britax wciągnął jak złoto i ten fotel obecnie hula pod nazwą britax primo. A na sam koniec wyszło, że ten sam fotelik to axkid ma w ofercie, nazywa się babyfix i można go sobie klepnąć z bazą za jedyne 599 złociszy, a za chwilę to będzie miał nawet adaptery żeby na wózku z tymi od maksi kozy podłączyć. A sorry, jest jedna różnica. Axkid ma 5-punktowe pasy. Zawsze lepiej. Adak... taki fajny
    Emotikon smile

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto
    Alfa Romeo 159 tbi

Domyślnie

jak to jest z tymi uchwytami Top Tether (czy jakoś tak) gdzie one są ??? (i czy wogóle są). W każdym razie logo za zagłówkiem jest. Teorytycznie powinny być za kanapą od strony bagażnika.

Użytkownik Rowerzysta Avatar hoyraq
    Mieszka w
    WN
    Auto
    159 SW TI

Domyślnie

Cytat Napisał andrijko Zobacz post
    jak to jest z tymi uchwytami Top Tether (czy jakoś tak) gdzie one są ??? (i czy wogóle są). W każdym razie logo za zagłówkiem jest. Teorytycznie powinny być za kanapą od strony bagażnika.
    U mnie to wyglądało tak:

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto
    Alfa Romeo 159 tbi

Domyślnie

taka sytuacje rozumiem, niestety u mnie takich haczyków nie ma (auto z 2009 roku). dziwna sytuacja, a jak jest u innych???
    Z tego co widzę to nawet instrukcja jest trochę inna i u mnie piszą, żeby te górne zaczepy podpiąć pod uchwyt za zagłówkiem i teraz pytanie... Gdzie jest ten uchwyt???
    Ostatnio edytowane przez andrijko ; 25-08-2015 o 20:51

Użytkownik Znawca Avatar Paweł_
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

A ja wam powiem ze czytam czytam i juz nic nie wiem ma ktos jakis gotowy zestaw do 159? Sprawdzony? z isofix? + najlepiej w pakiecie z wozkiem 3w1, jestem zielonytakze wybaczcie
    Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR 159 16v SW

Domyślnie

Siema,
    ja się zdecydowałem na wózek 2w1 Omega Plus firmy TAKO (jest to Polska firma). Ma podwójną amortyzację (amortyzator przy ramie i kółkach), wysoko profilowe opony, które ponoć łatwo wymienić w razie co, metalowe części ramy, także uchwyty, poprzez co wszystko się komponuje i nie ma probleów z wymianą gondola/spacerówka/fotelik. Gondola jest dosyć spora, ale dla mnie to plus bo na sezon zimowy dziecko bedzie jeszcze wychodziło w niej na spacery, a będzie już większe.
    Do tego dokupiłem fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix z podłączeniem na adaptery do ramy wózka, zatem mam 3w1.
    Bazy nie dokupowałem, bo uważam, że jes to bezsens wydawanie na krótki okres czasu dodatkowych 5 stów bodajże na bazę do pierwszego fotelika. W kolejnych fotelikach już będę kupował z bazą, bo wtedy foteliki mają ją samą w sobie, w pierwszym foteliku takiej opcji nie ma jakby ktoś nie wiedział. A zapinanie na pasy jest naprawdę proste i trwa chwilę.

Użytkownik Romeo Avatar Goora
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDM 150KM '06

Domyślnie

To ja od siebie mogę polecić Bebeto Luca. Mam coś takiego jak na zdjęciu tylko w innej kolorystyce.

Stelaż alumioniowy. Łatwo się składa. Odczepiane, pompowane kółka. Amortyzacja. Ogólnie wszystko co musi być jest.
    Do tego gondola + spacerówka, którą również można rozłożyć zupełnie na płasko z dużym daszkiem, więc obecnie jak córka podrosła robi i za gondolę Na koniec do tego, podobnie jak kolega wyżej, Maxi Cosi Cabrio Fix na adapterach.

Z żoną bardzo jesteśmy zadowoleni z tego zestawu i możemy spokojnie polecić

Gdybyś miał jakieś pytania to wal na priv. Ja już szukam fotelika powoli
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	luca_top.jpg
Wyświetleń:	159
Rozmiar:	79.0 KB
ID:	177152  

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

A co wy widzicie w tym ISOfix takiego fajnego? Chyba że dla kompletnego maluszka i fotelik z osobną bazą? Ja mam dwa foteliki obecnie ale oba już korzystają tylko z pasa samochodowego. ISOfix mam, ale fotelika takiego nie chciałem, bo 2x droższy i 3x cięższy. Poza tym w takim układzie w sekundę demontuję i montuję fotelik bez kombinacji...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Szczecinek
    Auto
    159 1,9jtdm 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał anAlfaBeta Zobacz post
    A co wy widzicie w tym ISOfix takiego fajnego? Chyba że dla kompletnego maluszka i fotelik z osobną bazą? Ja mam dwa foteliki obecnie ale oba już korzystają tylko z pasa samochodowego. ISOfix mam, ale fotelika takiego nie chciałem, bo 2x droższy i 3x cięższy. Poza tym w takim układzie w sekundę demontuję i montuję fotelik bez kombinacji...
    Fajnego? Raczej chodzi o to, że ma być bezpieczniej. IsoFix jest pewniejszym mocowaniem niż pasy.
    Dla mnie osobiście 500 czy nawet 1k więcej w takim przypadku nie ma znaczenia.
    Pzdr

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka