A nie można podłączyć ten czerwony razem z +12 stałym w kostce?
Dziwne że radio w ogóle nie reaguje bez tego acc+ , wydawało mi się że mam pecha, że trafiłem na zepsute radio
A nie można podłączyć ten czerwony razem z +12 stałym w kostce?
Dziwne że radio w ogóle nie reaguje bez tego acc+ , wydawało mi się że mam pecha, że trafiłem na zepsute radio
Można czerwony i żółty podłączyć razem pod stały + Wtedy radio będzie grało nawet bez kluczyka ale po wyłączeniu radia aku będzie pobierał więcej prądu
Ok bardzo, ale to bardzo wam dziękuję.
Radio działa, ufffff ulżyło mi
Podłączyłem na chwilę acc+ pod + z zapalniczki i radio działa !!
Bardzo dziękuję
- - - Updated - - -
Ok. Ale to tylko na tym radiu? Czy ogółem na innych również?
Miałem K&M KM2003 i miałem podłączone stale do + no nie było wymagane po stacyjce, ale czy radio pobiera prąd z aku?
Czy w ogóle jakiekolwiek znaczące dla tak dużych akumulatorów?
Witam, dziś już podłączone ale ACC+ jako podtrzymanie + jest podłaczony z +12 i widze właśnie, że chcąc wyłączyć radio przez on/off tylko jakby jest blokada ekranu czyli wygaśnięcie urządzenia a nie wyłączenie, więc aku jest zasysane. Tylko ciekawe ile prądu ciagnie takie radyjko jak to na androidzie HA2100NQUAD hm
Mam nadzieję że aku nie siądzie bo przecież jest duże do diesli
Też mam tak podłączone do 12 ale zmienię w piątek, szkoda aku. A pomoże ktoś z ta antena? Nie mam przewodu w a5 (aut ant) do czego podłączyć wyjście antenowe z radia (niebieski przewód)
Jeśli potrzebujesz 12V do wzmacniacza anteny to podłącz się do +12V po stacyjce.
Tyle ze kolega nie ma wzmacniacza antenowego temu ma pusty pin kup pod antene wzmacniacz i pociagnij bajpas od napiecia co do radia rozgladajcie sie za folia odbijajaca swiatlo bo w sloneczne dni nic nie widac
Ale wzmacniacz chyba musi być jak oryginalne radio odbierało bardzo dobrze. Nic to kupię ten wzmacniacz. Coś takiego wystarczy?
http://allegro.pl/mocny-wzmacniacz-s...699205351.html
A w159jest w kostce ISO przewód do anteny to pldłączyć ten niebieski z radia do niego?
A radio faktycznie podłacze pod przewód ze stacyjki ale na szybkozłączkie.
Choć te radio jak telefon wtrybie czuwania nie pobiera dużej wartości prądu, szczególnie że nie mamy bateri 2000mA tyko 80A więc wydaje mi się że to chyba nasza obawa że aku się traci.
Ciekawi mnie podłaczenie kamery przedniej na USB i wykorzystanie jako rejestrator DVR bo jest taka możliwość więc napiecie caly czas potrzebne jeśli znaleźć kamerkę z detekcją ruchu!! Chyba że caly czas będzie zapisywać obraz z małą rozdzielczością dbając o pamięć.
Mało jest kamer USB do auta, chyba że komputerową kanerę podłączyć, albo z chin kupić
http://m.aliexpress.com/item/3259961...aff_platform=y