Nadwozie BCM i trzeba szukać w tych opcjach. Jutro mógłbym na to zerknąć
Nadwozie BCM i trzeba szukać w tych opcjach. Jutro mógłbym na to zerknąć
Pisałem Ci że w Body, sprawdziłem dla Ciebie (w angielskiej wersji bo taką preferuję) CAN Setup/Proxi Alignment -> Adjustments -> Headlight Washer zrobić Enabled
Przydatne info może znajdziesz tu:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...yskiwaczy.html
punk 10, masz linki do pdfów ze schematami, też może się przydać
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 17-03-2016 o 22:00
Czy to 159 2.0 JTDM potrzebuje interfejsu ELM 327? Pewnie kablem VAG KLL OBD2, który mam ze 156 za dużo nie zrobię.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Do połączenia ze sterownikiem silnika będzie dobry. Poduchy też powinien ogarnąć.
To najpierw sprawdzę co można zanim kupie. Dzięki.
Kiedyś nie moglem sie tym KLL podłączyć do Grande Punto 1.9 JTDm.
LG G4 + Tapatalk
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Jak coś możemy się umówić i sprawdzisz na mojejdzisiaj będę jechać do Gliwic jak dobrze pójdzie
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Panowie, przymierzam się do zakupu ELM i softu. Problem jest taki, ze moje urządzenia to laptop z Windows 10 i tablet z Androidem. Obie opcje ryzykowne - ELM po kablu może niekoniecznie zechcieć gadać z Windows 10 a ELM Bluetooth tez rożnie się sprawują. Jak myślicie, z czym lepiej powalczyć?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moje doświadczenia z W10, MESem i ELMem USB są takie że niestety ale MES lubił się wywalić raz na czas (tylko nie wiem czy winny nie jest sterownik ELM USB, bo na BT chodzi dobrze) - jedym razem wystarczyło wybrać trochę więcej parametrów, innym razem wyłączyć stacyjke itp. Doszło do tego że po jednym wywaleniu nie działa mi myszka USB i ELM USB już na tym laptopie (porty dobre, a same urządzenia działają OK na innych kompach) - przeinstalowywanie/kasowanie sterowników itp nie daje efektów, a nie miałem punktu przywracania (mały dysk SSD, więc oszczędzam miejsce).
Wcześniej na W7 na tym samym sprzęcie, wszystko latami działało super.
Korzystam teraz z ELMa BT na W10 - i chodzi bez problemów (trzeba było tylko wylutować rezystor - nieprawidłową terminacje linii - standardzik).