Strona 101 z 135 PierwszyPierwszy ... 51919293949596979899100101102103104105106107108109110111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,001 do 1,010 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Ja stwierdzam lusterka wg. następującej skali: przeszkadza / nie przeszkadza.

Byłem na wycieczce w Niemczech - przy 180 km/h telepie jakby miało te lusterka powyrywać.

Jeśli chodzi o reflektory to dodaję zdjęcie: http://1drv.ms/1Vu9sHz
    Nie jestem w stanie dodać do wiadomości bo tapatalk mi nie pozwala.
    Planuję napisać w tej sprawie do FAP. Jak też powiedzą, że tak ma być to podjadę do Niemiec.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Wiecie czy w Giulietcie 1,4 TB przy puszczaniu sprzęgła i wrzucaniu biegów, szczególnie tych niższych, powinno być słyszalne jakby stukanie? Dzieje się tak szczególnie przy niższych obrotach (do powiedzmy 2000).Mi się wydawało, że to jest jakaś luźna poduszka lub koło dwumasowe. Co o tym sądzicie? Serwis mówi, że mają u siebie drugą Giuliettę z podobnym przebiegiem (u mnie jest to niecałe 8 tys. km) i w tamtej jest to samo. Czyli z tym nic nie chcą zrobić.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

A przy puszczeniu sprzęgła na luzie, podczas postoju? Coś się obija i nieregularnie szumi/hałasuje/stuka?

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

Temat stary jak rzeka.
    wymiana wysprzeglika pomoże

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Exclusive 1.4MA

Domyślnie

Mam to samo, nie przeszkadza to bardzo...pytanie czy specjalnie rozbierać auto...nie jeżdżę do 2000, problemu wtedy nie ma ...wszak to nie diesel

Надіслано від мого SM-T211, використовуючи Tapatalk

Mieszka w
    Będzin
    Auto

Domyślnie

Wymienią wysprzeglik i znowu powróci po 5-6 tys. No chyba że to juz bije.
    Jednym słowem TTTM. W 170 tez się zdarzają

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Wysprzeglik? Co by miało w nim stukac? Stuk jest słyszalny podczas wolnej zmiany biegów, nie koniecznie do 2 tys. Słychac szczegolnie przy uchylonych szybach i mam wrażenie ze to jest jakis luz albo na tarczy sprzegła albo dwumasie, w momencie kiedy sprzegło zaczyna "brać". Zgłaszałem to na gwarancji ale tez stwierdzono ze TTTM, wzięto nawet nową dwumasę z magazynu ale stwierdzili ze tak samo pracuje . Ze 2-3 lata temu coś było na ten temat na forum i ktoś pisał wtedy że powodem jest jakis elektomagnes (chyba że o to chodzi z tym wysprzeglikiem?) w skrzyni czy układzie sprzegła, tak mi się cos kojarzy ale nie wiem czy faktycznie cos tam takiego jest . W każdej julce którą jechałem było to słyszalne , na poczatku mnie to irytowało bo w poprzedniej 146 była kompletna cisza pod tym względem, ale juz sie chyba przyzwyczaiłem tutaj do tego efektu.....

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Nie alfa, a Citroen ale też to słyszę- objawy takie same.

Mieszka w
    Będzin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał tx555 Zobacz post
    Wysprzeglik? Co by miało w nim stukac? Stuk jest słyszalny podczas wolnej zmiany biegów, nie koniecznie do 2 tys. Słychac szczegolnie przy uchylonych szybach i mam wrażenie ze to jest jakis luz albo na tarczy sprzegła albo dwumasie, w momencie kiedy sprzegło zaczyna "brać". Zgłaszałem to na gwarancji ale tez stwierdzono ze TTTM, wzięto nawet nową dwumasę z magazynu ale stwierdzili ze tak samo pracuje . Ze 2-3 lata temu coś było na ten temat na forum i ktoś pisał wtedy że powodem jest jakis elektomagnes (chyba że o to chodzi z tym wysprzeglikiem?) w skrzyni czy układzie sprzegła, tak mi się cos kojarzy ale nie wiem czy faktycznie cos tam takiego jest . W każdej julce którą jechałem było to słyszalne , na poczatku mnie to irytowało bo w poprzedniej 146 była kompletna cisza pod tym względem, ale juz sie chyba przyzwyczaiłem tutaj do tego efektu.....
    prosze poczytac o wysprzeglikach w grupie FCA szczególnie bravo linea
    łożysko oporowe klepie na mocowaniu

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Giulietta Sprint 150 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Arch_i Zobacz post
    Tak, dokładnie mam takie objawy, z jazdą na wprost także choć nie tak bardzo słyszalne jak przy skrętach. Próbowałem docisnąć poduszkę, obniżać itp troszkę pomogło ale nadal skrzypienie jest słyszalne. Pewnie bede musiał podjechać do serwisu, też mam auto na gwarancji. Dzięki za info. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
    Cześć wszystkim, Podam do informacji, btw skrzypiącej kierownicy. Akcje serwisowe w moim wydaniu zakończyły się wymianą całego koła kierownicy. Podobno serwisy Alfy dostaly biuletyn informacyjny, ze kiera "dwukolorowe" (tak to ujęli), podlegają wymianie (jeśli of koz, kierowca się z tym zgłosi) ze względu na to skrzypienie. Wniosek, serwis wymienił całą kierownicę, jedynie poduchę przełożyli starą. Na razie w miarę cicho, czasem słychać takie delikatne popukiwanie, ale przynajmniej nie trzeszczy jak potępione.