Temat: Alfa Giulia- 2015

kazikx
    Gość

Domyślnie

W tym wycinku niekoniecznie zawinili dizjanerzy, a bardziej marketingowcy.

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Ja tam bym obił wszystko różowym pluszem, zaczynając od tych okropnych boczków drzwi.
    Alfa Romeo Nel Cuore

kazikx
    Gość

Domyślnie

Różowy plusz... marzenie (w XIX wieku, bardziej w drugiej połowie, zwłaszcza w Paryżu i okolicach, mógby być rzeczywiście ideałem).

Wtedy z pewnością globalna sprzedaż wzrosłaby o 500%.

W Polsce, typuję, kupowaliby amatorzy ośmiorniczek i innej fruttiny: Radek Sikorski, Rysiek Petru i Kalisz, a za nimi paru innych zjadaczy chleba.
    Ostatnio edytowane przez kazikx ; 12-09-2016 o 18:57

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał kazikx Zobacz post
    W tym wycinku niekoniecznie zawinili dizjanerzy, a bardziej marketingowcy.
    Nie zagłębiałem się w ten katalog zestawień jak zobaczyłem, że "moje" zestawienie karoserii i wnętrza jest jak najbardziej dopuszczalne i innymi się już nie interesowałem. Więc które zestawienie z katalogu jest jakimś niezgrabnym połączeniem a jakiego zgrabnego brakuje ? (bo mówisz że "zawinili"). Może mogłaby być szersza gama zestawień, ale pewnie ma to jakiś wpływ na produkcję, komplikację itd. Więc właśnie rzeczone kompromisy muszą być.
    Czarne (niefajne samo w sobie) wnętrze demówek obecnych jest typowym do białego koloru karoserii jaki mają. To bezpieczne połączenie i dobrze grające ze sobą, choć samo w sobie wnętrze widać jakie budzi odczucia. Ale są i takie lubiący - to będą mieć.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał anAlfaBeta Zobacz post
    Takie plastikowe boczki miałem w Stilo. Ale tam chociaż deska była z "pianki" jak w 159 - miękka w dotyku i przyjemna.
    Jak Cię proszę nie przesadzaj... Jeździłem stilo siostry, które miało 66 tys. przebiegu i materiały wykazywały zużycie, jak po oblaniu kwasem lub nitro. Jeśli ta deska była przyjemna w dotyku to papier ścierny będzie u mnie od dziś zamiast toaletowego a i tak odczucia będą lepsze niż dotykanie lub czyszczenie tamtego wynalazku o strukturze pumeksu...

Wiem, że w stosunku do wersji Q, zwykła Giulia ma inne materiały (choć niewiele) ale ja tam tragedii nie widziałem. Jest estetycznie, wszystko jest spasowane a materiały nie trzeszczą itp. Zobacz sobie na niektóre wersje 159 z marną tapicerką siedzeń i plastikami na konsoli. Tam też nie ma fajerwerków.
    Oczywiście mogli dać boczki miękkie i dół konsoli, tutaj się zgadzam ale nie mamy na to już wpływu.

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Czarne (niefajne samo w sobie) wnętrze demówek obecnych jest typowym do białego koloru karoserii jaki mają. To bezpieczne połączenie i dobrze grające ze sobą, choć samo w sobie wnętrze widać jakie budzi odczucia. Ale są i takie lubiący - to będą mieć.
    Masz rację, oczywiście.

Trzeba dać każdej Giulii i każdemu nabywcy szansę
    Z drugiej strony nie każdy produkt jest idealny, a tak samo nie każdy nabywaca.
    Trzeba zachować proporcje.

Z niecierpliwością czekam na kolejne Giulie w fascynującym (dla mnie) dziale Nasze Belle.

Użytkownik Świeżak Avatar Olej555
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Cytat Napisał anAlfaBeta Zobacz post
    Oho, kolejny co jest oburzony bo nie wszyscy piszą laurki. Może macałeś inną wersję.
    W nie chodzi mi o żadne laurki tylko o prostackie porównania do stilo. Można napisać np. "spodziewałem się że będą lepsze materiały" ale po co skoro można porównać materiały do stilo / pandy i wrzucać kolejny "kamyczek do ogródka"...
    Macałem wersję Giulia i Super. Jeżeli chodzi o boczki drzwi nie zauważyłem jakieś różnicy. Tunel środkowy i listwa ozdobna były z jakiegoś innego tworzywa.

APROPO WERSJI BUSINESS
    Byłem dzisiaj na chwilę w salonie i przeczytałem oficjalne pismo od FCA do sprzedawców.

W tej wersji mają być dwa silniki.
    2.2 jtdm 136 KM MT6 - 134900 brutto
    2.0 200 KM AT6 - 125 000 brutto

pakiet business to wersja GIULIA + pakiet lighting + pakiet flota.
    Można doposażyć wg cennika ale nie we wszystkie opcje.

Nie wiem czy nie zdublowałem tych informacji z informacjami Belfra.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Olej555 Zobacz post
    Odnoszę wrażenie że większość z osób (~90%) i tak nie kupi tego auta jako nowe, tylko "sprytnie" poczeka sobie kilka lat i kupi używkę. Wtedy auto zyska w ich oczach odpowiednią jakość. Np. kierownica będzie przepocona od rąk i nie będzie się tak bardzo kojarzyć wam z "plastikiem" bo będzie bardziej tępa.
    Oczywiście Masz 100 % racji, w tym co piszesz. Większości tych narzekających przez najbliższe lata nie będzie stać na to auto i tu tkwi dla nich problem. Na siłę obrzydzają sobie i innym ten samochód aby usprawiedliwić brak możliwości zakupu. W używkach 159 idzie aktualnie przebierać mając 25 tyś w gotówce...już pomijając ewentualne kręcone przebiegi tych "igieł"... no ale 159 już można mieć więc jest cacy.
    Porównania jakości plastików giuli i stilo to jakaś kpina. Wiem, bo w giulii siedziałem, a stilem jeździ narzeczona, a wcześniej przez 6 lat jeździłem ja.
    Osobiście mam w planach zakup nowej giuli pod koniec 2018, po tym jak wyelimują wszystkie choroby wieku dziecięcego tego samochodu.

Cytat Napisał Olej555 Zobacz post
    APROPO WERSJI BUSINESS
    Byłem dzisiaj na chwilę w salonie i przeczytałem oficjalne pismo od FCA do sprzedawców.

W tej wersji mają być dwa silniki.
    2.2 jtdm 136 KM MT6 - 134900 brutto
    2.0 200 KM AT6 - 125 000 brutto

pakiet business to wersja GIULIA + pakiet lighting + pakiet flota.
    Można doposażyć wg cennika ale nie we wszystkie opcje.

Nie wiem czy nie zdublowałem tych informacji z informacjami Belfra.
    A czy ktoś może powiedzieć mi jakie warunki trzeba spełnić by stać się nabywcą wersji business? Wiadomo trzeba mieć działalność. To mam. Natomiast, czy tutaj ważna jest forma opodatkowania? Czy będąc na ryczałcie taki zakup wchodzi w grę?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał studentmibm1 Zobacz post
    A czy ktoś może powiedzieć mi jakie warunki trzeba spełnić by stać się nabywcą wersji business? Wiadomo trzeba mieć działalność. To mam. Natomiast, czy tutaj ważna jest forma opodatkowania? Czy będąc na ryczałcie taki zakup wchodzi w grę?
    Myślę,że to nie nie ma znaczenia bo to już Twój problem, czy odliczyć VAT, czy nie, tak samo nie interesuje ich, czy płacisz liniowy, czy progresywny.
    , ale najlepiej zadzwoń do jakiegoś ASO i potem podziel się info, bo wiesz ilu tu "ekspertów"
    Pozdro,
    Bartas

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał studentmibm1 Zobacz post
    Oczywiście Masz 100 % racji, w tym co piszesz. Większości tych narzekających przez najbliższe lata nie będzie stać na to auto i tu tkwi dla nich problem. Na siłę obrzydzają sobie i innym ten samochód aby usprawiedliwić brak możliwości zakupu. W używkach 159 idzie aktualnie przebierać mając 25 tyś w gotówce...już pomijając ewentualne kręcone przebiegi tych "igieł"... no ale 159 już można mieć więc jest cacy.
    Porównania jakości plastików giuli i stilo to jakaś kpina. Wiem, bo w giulii siedziałem, a stilem jeździ narzeczona, a wcześniej przez 6 lat jeździłem ja.
    Osobiście mam w planach zakup nowej giuli pod koniec 2018, po tym jak wyelimują wszystkie choroby wieku dziecięcego tego samochodu.

Student, lubię opowiastki studentów, zwłaszcza na egzaminach
    Zaczęła się sesja poprawkowa, więc znowu będzie niezła zabawa
    Humor zeszytów uniwersyteckich

Skończ studia wpierw (przed rokiem 2018), popracuj trochę UCZCIWIE w PL, zarób, a potem martw się o posiadaczy 159 i "25 tyś. w gotówce", a w dalszej kolejności "warunki... wersji business" dla Giulii.