Jechałem wczoraj Guilią 180KM AT i nadal chcę mieć takie autoWrażenia z jazdy są dla kogoś jak ja nie jeżdżącego dotąd mocnymi autami powalające. Dyskutowane tu wiele razy podobieństwo do BMW nie istnieje przy bezpośrednim kontakcie. Na żywo jest to po prostu piękne auto. W salonie były dwie białe i jeden granat Monte Carlo.
Wygląda jednak na to, że zatrzymam swojego ceeda kombi, bo bagażnik w Guilii nie pozwoli mi się spakować na wakacje z całą rodziną (chyba, że wymyślą jakiś bagbox na dach) , ani nie będę miał serca wrzucać tam śmieci z ogrodu.
Z uwag jakie mi się nasunęły: Starsi ludzie mogą mieć pewien kłopot z zapakowaniem się na tylne siedzenie. Wajcha kierunkowskazów działa w sposób, który jest zupełnie inny od moich dotychczasowych doświadczeń, trzeba to zrozumieć i przećwiczyć. Montaż haka będzie chyba dość trudny, o ile w ogóle możliwy.
Za ok. miesiąc ma być u nas benzyna i taki pewnie wybiorę.
Oo, wersja z automatem? Jak się sprawuje? Masz porównanie do innych automatów?
Bagażnik dachowy założysz każdy zapewne, to nie będzie problem - dlatego swojego nie sprzedaje, bo może akurat się kiedyś przydać![]()
Pozdro,
Bartas
A gdzie jest ten automat Giulia - miasto jakie ?
Automatem jeździłem ledwo parę razy, pożyczonym mitsu galant, nie mam więc do czego porównywać, jednak żadnych negatywów w skrzyni biegów nie zauważyłem. Bardzo płynne zmiany biegów. Na pewno chcę automat.
Mój syn, ma 19 lat i trochę szybszy refleks, stwierdził, że reakcja na gaz mogłaby być lepsza, ale nie wiem po coKiedy on prowadził, to bawił się w przełączanie ręczne biegów na różnych trybach. Na tym ekonomicznym "N" faktycznie jest wyczuwalna różnica w porównaniu do "D". Ja jechałem tylko na trybie "D", bo tak byłem przejęty, że o wszystkim zapomniałem
![]()
AndrzejsrA gdzie jest ten automat Giulia - miasto jakie ?
Västerås w Szwecji.
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Na stocku obrodziło w nowe Giulie. Jest w czym wybierać, pod warunkiem, że to będzie diesel. Niektóre naprawdę dobrze wyposażone (z pakietami Lux) i od razu z upustem 5-10 tys. od ceny z cennika. Jeśli ktoś ma wolne 220 tys. to można przebierać w ofertach
Aktualnie 101 ofert: http://stock.alfaromeo.pl/szukaj?mar...dv=0&pokaz=100
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Szkoda tylko, że bez zdjęć.
A wie ktoś co to "adaptacja wyposażenia dla zimnych krajów"? Podgrzewacz elektryczny chłodziwa?
Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 15-09-2016 o 19:20
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
No światełka w daszkach, nawiew na tył, lakierowane zaciski, dzielenie kanapy - dodatkowo płatne można zrozumieć (choć nie tak łatwo) ,ale to ??? :
PODKŁADKA POD TABLICĘ REJESTRACYJNĄ 250.00 zł
jaja sobie robią naprawdę.