Zawsze zrobie cod nie tak hehe. A czy nie wprowadzili jakis zmian w silniku po 2013 roku ? Czytalem wat k I chyba zostaw na tym 0w30 no to ladny mam met like I 2 oleje w domu
Zawsze zrobie cod nie tak hehe. A czy nie wprowadzili jakis zmian w silniku po 2013 roku ? Czytalem wat k I chyba zostaw na tym 0w30 no to ladny mam met like I 2 oleje w domu
Jak chcesz zobaczyć jak wygląda silnik po 100tys na selenii to wejdź w zrób to sam w mój wpis o wymianie multiair tam masz zdjęcia[emoji6]
do usuniecia
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 27-03-2018 o 09:45
Wiesz kolego nie masz porownania jak wygladal by silnik po innym oleju...
Czasami odnosze wrazenie jak czytam posty ze ludzie mowiac " przetestuje ten olej "... nie maja pojecia o czym mowia... Bo chcąc sprawdzic. Czy jeden olej jest lepszy od drugiego powinni miec co najmniej dwie idebtyczne jednostki... Podobny styl jazdy... I mysle ze ze 200 -300 tys.km przejechane... Nastepnie rozebrac obie jednostki na czesci pierwsze i porownac gdzie nastapilo wieksze zużycie...
A tak wlewajmy olej jaki producent zaleca... Ewentualnie o zalecanej specyfikacji... I dbajmy o jego wymiane...
Pozdro wszystkich
Masz rację nie mniej twierdzę tylko że mój silnik tak wygląda po 100tys na selenii![]()
No ale nie masz pewnosci kolego ze na innym bylo by inaczej???
Ostatnio bylem na wymianie i pan proponowal mi 0w40 .... Zapytalem dlaczego??? Odp. Bo moze brac olej
Ok moja wypowiedź była sugestywna ale napisałem tylko że mój tak wygląda po selenii [emoji12]
nie tylko twoj, dla kolegi kupowalem fiata bravo 1.4 i kilka ogladnalem - auta z przebiegami ok 120-170tys wszystkie jezdzily na seleni star 5w40 i syf straszny bylo widac pod korkiem. bardzo krytycznie o tym oleju wypowiadal sie tez Cinek z Cinsofu (syf w silniku) a analizy tego okeju pokazuja ze ma marne bazy i przestarzale dodatki bez zadnych premium, a cena jakby to byl jakis premium olej