zrobić logi
zrobić logi
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Dokładnie. Klasyka powstania błędu przeładowania.
Za co pewno na allegro kupiłbyś ELM-a i zrobił logi, które ktoś tu by przeanalizował.
Ja radziłbym jednak zacząć od sprawdzenia we własnym zakresie. Turbinę pewno chętnie ci zregenerują. Ale to twoja sprawa...
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Ok, kabelek zamówię i zanim przyjdzie to dojdę jak postawić ECU na Linuksie - i będę dumał co dalej.
@Maciek-156 - wydłubałem regulator ciśnienia i wyczyściłem po czym zamontowałem z powrotem (wg tego opisu). Filtr paliwa jest nowy - zakładany z początkiem listopada. W baku paliwo premium (BP Ultimate) tankowane na stacji z dość dużym przerobem. STP nie zalewałem, jakoś nie mam zaufania do tych specjałów, ale mogę zalać - tylko będę musiał poczekać aż mi się trochę paliwa wypali bo teraz mam pona 3/4.
Chyba nic więcej (poza wymianą regulatora, ew ponowną próbą czyszczenia) się nie da zrobić tak na ślepo?
sprawdzić wężyki overboost-turbo, overboost-vaccum. Czujnik ciśnienia doładowania.
Czego się czepiłeś ciśnienia paliwa? Głównie to doładowanie powietrza zawodzi.
Konwersje USA->EU
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Lepiej było umyć samochód
- - - Updated - - -
Przepraszam, za żart ale... no co ci poradzić jeśli robisz wszystko tylko nie to co trzeba![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Eee... przeczytałem pierwszą stronę (co sami zalecacie) a tam szukając swoich objawów i radzenia sobie z nimi znalazłem coś takiego:
No to zrobiłem jak pisało. Tym bardziej, że opisy overboost do mojego przypadku nie pasowały - auto NIE traci mocy, nie trzeba go gasić etc.Jeśli komunikat “Motor Control System Failure” pojawia się podczas przyspieszania ale ginie po odpuszczeniu pedału przyspieszenia (nie jest konieczne wyłączanie silnika, to prawdopodobnie mamy kłopoty z ciśnieniem paliwa na listwie wtryskowej . W takich sytuacjach pomaga czyszczenie regulatora ciśnienia paliwa (zaworu redukcyjnego) znajduje się na pompie. Dobrze jest też przeczyścić układ paliwowy – np. wlewając jakiś środek czyszczący i wiążący wodę – np. STP, no zdecydowanie zainteresować się filtrem paliwa
Mechanikiem nie jestem, nie byłem i nie będę. Na samochodach się nie znam. Staram się trochę podłubać jak znajdę w necie czy instrukcji sposoby rozwiązania problemu. Jak nie radzę sobie sam, albo nie wiem jak się do czegoś zabrać to idę do mechanika. Pytaliście się co zrobiłem do tej pory i czy postąpiłem zgodnie z radami z pierwszej strony. No to zrobiłem. Nie pomogło więc zapytałem co jeszcze mogę zrobić. Będę miał w weekend czas to podłubię przy tym zaworze od turbo.
Samochód też na wszelki wypadek umyję, może pomoże. Dziękuję za radę.
Ostatnio edytowane przez jersey ; 03-12-2013 o 11:28
Kolego. Jeszcze raz: po pierwsze logi.
Konwersje USA->EU
Zamówiłem już kabelek. Jak dojdzie to porobię.