Strona 109 z 295 PierwszyPierwszy ... 95999100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119159209 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,081 do 1,090 z 2943

Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    PO/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Cytat Napisał http Zobacz post
    To Ja może wrzucę dane sprzedawcy z Krakowa który odpowiada szybko (ktoś wcześniej wspominał że nie dało się uzyskać odpowiedzi z Krakowa, tymczasem Ja otrzymałem odpowiedź na maila bardzo szybko):
    Ewelina Rycerz
    Doradca Handlowy

Sobiesław Zasada Automotive
    Oddział ASC Kraków
    30-150 Kraków, ul. Armii Krajowej 21
    tel. +48 12 25 25 263
    mob. +48 661 664 406

mail: Ewelina.Rycerz@zasadaauto.pl
    Właśnie widziałem dużo ochów i achów nad sprzedażą w Krakowie. Kiedy ja miałem pierwszy kontakt z salonem w kwietniu 2019 to nie słyszałem o tej Pani. Jak widać musiał to być dobry nabytek.

W moim przypadku czekałem 2 tygodnie (DWA) na to, żeby umówić się na jazdę próbną, przy czym ostatecznie doszło do skutku tylko dlatego, że co tydzień się przypominałem a koniec końców umówiłem się będąc na miejscu w salonie (bo akurat byłem w Mercedesie obok). Po jeździe chciałem dostać ofertę. Nie dostałem przez tydzień. A potem dostałem tylko dlatego, że zadzwoniłem do drugiego sprzedawcy.
    W konsekwencji opóźnień nie udało mi się załapać na abonament Veloce w śmiesznej cenie.
    O drugim sprzedawcy w tym czasie też nie słyszałem dobrych opinii jeśli chodzi o sam odbiór. Mój też się nie popisał.

Koniec końców kupiłem tam tylko dlatego, że w drugim oddziale mieli dobrą sztukę w dobrej cenie.

Serwisowo do tej pory w porządku, nie mam zastrzeżeń.

Użytkownik Świeżak Avatar Prosper
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio B-TECH 2.0 TB 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał Shimmy Zobacz post
    Kiedy ja miałem pierwszy kontakt z salonem w kwietniu 2019 to nie słyszałem o tej Pani.
    Musiała mieć wolne, w marcu mnie nęciła ofertami. Jazda testowa? Rezerwacja w środę, jazda w sobotę o dogodnej godzinie, także to chyba kwestia obłożenia. Do tego P. Rycerz obowiązkowo zaopatrzona w Janosika cobyśmy mogli przycisnąć na obwodnicy : )
    Bydgoszcz wygrała cenowo, ale Pani Rycerz bardzo na plus jeśli chodzi o podejście do klienta.

Użytkownik Świeżak Avatar milkes
    Mieszka w
    lubuskie,dolnośląskie
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał daro1906 Zobacz post
    Też miałem przyjemność kupować dla żony Giuliettę niecały rok temu w Polcarze w Poznaniu. Super wspominam kontakt z pracownikiem salonu. Super obsługa, profesjonalne podejście do klienta. Przymierzam się do zakupy Giulii (dla siebie) i zgadnijcie gdzie najpierw zapukam??. Też w mojej miejscowości - Zielona Góra - jest salon Grupy Gezet Alfa Romeo. Mega fajna, przyjazna obsługa dla klienta, aż chce się tam autka kupować. Czyli można - no można. Byłem też w salonie AR w stolicy - pomińmy milczeniem podejście do klienta.
    Bylem w serwisie w Gezet Zielona Gora, wiec czekajac na auto poszedlem do salonu AR. Byl kontakt i przyjemna rozmowa, poogladalem sobie Stelvio w roznych wersjach, w tym Quadrifoglio. Niestety ale nie bylo ani jednej Giulii na stocku, wiec biore to za minus. Poszedlem tam wlasnie z mysla o G. Bynajmniej dealer dal mi wizytowke, pytal czy moze do mnie zadzwonic jak bedzie cos dostepnego i kiedy planuje ewentualny zakup, mysle ze tu duzy pozytyw.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    -

Domyślnie

Cytat Napisał Prosper Zobacz post
    Musiała mieć wolne, w marcu mnie nęciła ofertami. Jazda testowa? Rezerwacja w środę, jazda w sobotę o dogodnej godzinie, także to chyba kwestia obłożenia. Do tego P. Rycerz obowiązkowo zaopatrzona w Janosika cobyśmy mogli przycisnąć na obwodnicy : )
    Bydgoszcz wygrała cenowo, ale Pani Rycerz bardzo na plus jeśli chodzi o podejście do klienta.
    Ciekawi mnie jak to wygląda od strony salonu - jakoś zawsze mi sie wydawało (nawet z hipoteką tak jest) że pokazanie lepszej oferty z innej placówki powinno otworzyć nowe możliwości. Nie do końca jestem w stanie pojąć że jednemu salonowi warto sprzedać auto nawet za X * 0,90 a drugi będzie zaciekle mówić że nie da rady ani złotówki. Jakieś pomysły?

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Nie wiem jak to jest w przypadku Alfy, ale np w VAG jest dana cena, marża i z tego należy do salonu czy może zejść, różnie mogą być sprzedawcy wypłacani, albo z marży jaką wypracuje albo od sztuki, co już jest rzadkością. Jest jeszcze coś takiego jak bonus wypłacany przez importera kwartalnie salonowi od ilości sprzedanych samochodów jak zrobią plan. Jeżeli salon sprzedaje dużo, ma większy bonus i jak im zależy mogą zejść jeszcze z tego bonusa i tutaj pojawiają się wymierne rożnice

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Hejka, mam pytanie związane ze Stelvio 2020 wersja 2.0 200 KM. Tydzień temu byłem w salonie i dali mi wycenę na Stelvio 2020 na 172 tysiące za wersję Business w standardzie wraz z dodatkami zawartymi w cenie:
    -Lakier metalizowany biały
    -pakiet asystent kierowcy 2
    -gniazdo w bagażniku i port USB z przodu
    -system carplay/android auto
    -pakiet lighting
    -pakiet zimowy
    -pakiet elektryczne fotele
    -podgrzewane lusterka boczne
    -tempomat adaptacyjny

Ku mojemu zdziwieniu, dzisiaj dostałem kolejnego emaila z nową wyceną, która została poprawiona przez importera. Okazuje się, że cena za ten sam pakiet spadła o 10 tysięcy złotych, czyli za ok 161 tys złotych wersja Business z tymi dodatkami. Co o tym sądzicie ? Dobra cena, czy da rade coś jeszcze urwać u innego sprzedawcy w innym mieście ?

Pozdrawiam )

Użytkownik Świeżak Avatar araneus
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    AR Giulia Veloce

Domyślnie

[MENTION=67046]Goral[/MENTION] - wyślij mailem swoją konfigurację do innych salonów. Będziesz miał porównanie.

Na forum właśnie zarejestrował się polecany, nie tyko przeze mnie, Pan Michał jako Alfa_BDG - patrz post #1081 - jemu też wyślij do wyceny (uwaga na błąd w adresie mailowym: powinno być: michal.welsandt@reiski.pl )
    Ostatnio edytowane przez araneus ; 28-01-2020 o 15:48

Użytkownik Świeżak
    Auto
    -

Domyślnie

Cytat Napisał Goral Zobacz post
    Hejka, mam pytanie związane ze Stelvio 2020 wersja 2.0 200 KM. Tydzień temu byłem w salonie i dali mi wycenę na Stelvio 2020 na 172 tysiące za wersję Business w standardzie wraz z dodatkami zawartymi w cenie:
    -Lakier metalizowany biały
    -pakiet asystent kierowcy 2
    -gniazdo w bagażniku i port USB z przodu
    -system carplay/android auto
    -pakiet lighting
    -pakiet zimowy
    -pakiet elektryczne fotele
    -podgrzewane lusterka boczne
    -tempomat adaptacyjny

Ku mojemu zdziwieniu, dzisiaj dostałem kolejnego emaila z nową wyceną, która została poprawiona przez importera. Okazuje się, że cena za ten sam pakiet spadła o 10 tysięcy złotych, czyli za ok 161 tys złotych wersja Business z tymi dodatkami. Co o tym sądzicie ? Dobra cena, czy da rade coś jeszcze urwać u innego sprzedawcy w innym mieście ?

Pozdrawiam )
    Z cenników wynika że wszystko w Business jest w standardzie poza:
    Lakier metalizowany biały - 4,300 (?)
    pakiet zimowy - 3,300
    pakiet elektryczne fotele - 4,000
    pakiet asystent kierowcy 2 - 2,500

Czyzby zeszli z podwyżki ceny Business z 159 -> 149 jak w obecnym cenniku ?
    Ostatnio edytowane przez http ; 28-01-2020 o 15:54

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Czyli wychodzi na to, że w standardzie już jest gniazdo, USB, pakiet lighting, podgrzewane lusterka, system carplay, tempomat adaptacyjny ? Bo mi to wliczyli w cenę jako dodatek.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    -

Domyślnie

Cytat Napisał Goral Zobacz post
    Czyli wychodzi na to, że w standardzie już jest gniazdo, USB, pakiet lighting, podgrzewane lusterka, system carplay, tempomat adaptacyjny ? Bo mi to wliczyli w cenę jako dodatek.
    NH3 Tempomat adaptacyjny - standard
    RS3 Centralny tunel z 1 portem USB i gniazdem 12V - standard
    8EW System Carplay/Android Auto - standard
    8LZ Pakiet Lighting - standard
    102 Spryskiwacze reflektorów
    230 Reflektory Bi-ksenonowe 35W z AFS i DRL

- może skonfigurowali Ci wersje podstawową zamiast Business.