Wymieniłem obudowy lusterek na chromowane z połyskiem (coś jak w TI). Dodatkowo Alfa dostała nowe szkła lusterek bo stare brała już szklana korozja. 10 minut roboty, a dodało plus 60 do lansu.
Wymieniłem obudowy lusterek na chromowane z połyskiem (coś jak w TI). Dodatkowo Alfa dostała nowe szkła lusterek bo stare brała już szklana korozja. 10 minut roboty, a dodało plus 60 do lansu.
Odebrana dziś od mechanika zostało wymienione:
amortyzatory plus osłony, odboje i poduszki, przegub wewnętrzny prawy, gumy stabilizatora (wreszcie nic nie puka), olej w skrzyni i zostało naprawione podświetlenie bagażnika, po rozebraniu okazało się że z przodu już nie ma klocków, wiec został założony nowy komplet Lucas
![]()
wymieniłem (wczoraj) czujnik ciśnienia oleju który jest kompletnie niedostępny, kilka ran na ręce, pół dnia w kanale, ale się udało
od poniedzialku zrobilem 6700km na normalnym paliwku i po normalnych drogach. w poniedzialek wymiana oleju filtrow i wycieraczek.przy okazji zobacze czy da sie pod radio podlaczyc kostke z jackiem
Kupiłem dla 156 chodniczki gumowe (korytka)![]()
PORSCHE CAYENNE S 4.8 385KMMITO 1.4 LPG 78KM NERO ETNA
ALFA TO WIĘCEJ NIŻ AUTO.....TO PASJA
HISTORIA 159 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...adalberto.html
HISTORIA MITO http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...nero_mito.html
zamówiłem oponychoć auta jeszcze nie mam
![]()
Wszystkie płyny łącznie z dyfrem i mostem, rozrząd, pompa wody, paski pomocnicze, wszystkie rolki, napinacze, koło pasowe, EGR out, naprawia wiązki PDC i wymiana kilku czujników, drążek kierowniczy.
Ostatnie 3 miesiące:
- zestaw sprzęgła
- koło dwumasowe Valeo
- wysprzęglik
- wahacze górne przód
- końcówki drążków
- osłono końcówek / przegubów
- zrobiona zbieżność
- świece NGK
- filtry oleju, powietrza, paliwa
- akumulator
- Linki mechanizmów szyb przednich
- klocki hamulcowe 8szt
- czujnik temperatury
- opony
- do tego DPF, EGR OFF
- aktualizacja map 165kM
u mnie ostatnio wycięty tłumik końcowy, wstawiona końcówka, a dziś zabrałem się za przełącznik szyb, będą czyszczone i malowane
nowy termostat wraz z czujnikiem, czyszczenie przepływki, świeży płyn chłodniczy, uszczelnienie kolektora paliwowego, czyszczenie odmy, a alfa dalej pali jak oszalała a zaczęło się to od wymiany czujnika ciśnienia oleju :/