Trzeba wciskać przycisk i wpuszczać płyn załączaną końcówką w szczeliny między przyciskami. Można to też zrobić na zapalonym silniku, by obrócić kierownicą dla lepszego rozprowadzenia płynu. Tylko ostrożnie, dobrze podłożyć jakąś szmatkę na siedzenie i kierownicę, bo będzie się wylewało. Ja u siebie zużyłem cały płyn Kontakt i pomogło połowicznie. Dopiero jak poprawiłem WD 40 jest zamierzony efekt, przycisk działa bez zarzutu. Też już myślałem o wymianie przycisków, taka ciekawostka oryginalne sprzedawane są w komplecie z z drugim zestawem przycisków i cena wynosi ok 500 PLN! Dlatego brałem pod uwagę zakup używanej kierownicy, bo taniej by wyszło. Zabieg z płynami jednak pomógł. O ile z funkcji Media playera można by zrezygnować, to system głośnomówiący rzeczywiście się przydaje. Może u Ciebie też się uda w ten sposób.
Pozdrawiam.
jak można wypryskać cały spray na jeden przycisk a potem jeszcze poprawiać innym? nie pamietam na 100% czy nakladki przyciskow da się wyciągnąć bez wyciągania całych modułów przycisków (czyli ściągania poduszki/"klaksonu") - kiedyś zalukałem do swoich przycisków (mam bez b&m) jak myślałem o dodatniu B&M i patrzyłem co jest pod atrapką brakującego przycisku. może ktoś potwierdzi. w każdym razie po zdjęciu przycisku ja bym pryskał punktowo na sam mikrostyk kontakt sprayem, dosłownie jeden psik ale tam gdzie trzeba a nie utopił całą kierownicę w płynie.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Przy okazji czyściłam inne przyciski, a operacja rozłożona była na parę dni. Popsikałem potem rozruch mechaniczny przycisków z naciskiem na menu. Następnego dnia znowu i znowu. Potem już niewielka ilość WD 40 i zadziałało. Nie wlałem całej puszki od razu, choć fakt nie żałowałem aż lało się z kierownicy. U mnie pomogło, każdy sposób jest dobry jeśli jest skuteczny. Można próbować to zdejmować i dostać się do taśmy, bo tam może coś nie łączyć.. Tak mi np sugerowano w ASO. Ja opisałem tylko jak u mnie to wyglądało.
Pozdrawiam
Witam i z góry przepraszam za proste pytanie ale szukając rozwiązania mojego problemu mam trochę sprzeczne informacje dot. odłączania klem. Blue działał w mojej Julce bez zarzutu z Sony Xperia Z5, ale zachciało mi sie sparować nowy Huawei P 20. I tu zonk, Auto nie widzi telefonu i odwrotnie, jakby tego było mało Julka zamilkła a klawisze windows i słuchawka jakby nieczynne. Odpięłam na kilka sekund małą klemę ale dało to tyle co umarłemu kadzidło. Mam więc pytanie na jak długo można odłączyc klemę minus- tą małą, aby wyczyścić pamięć Blu. Czy może lepiej odpiąć cały aku? i na jak długo.
Bawiłem się wczoraj z aktualizacją B&M na język Polski i coś poszło nie tak w pewnym momencie i miałem taki sam objaw jak u Ciebie, czyli brak reakcji na przyciski B&M i nawet nie wykrywał opcji MediaPlayer. Rozwiązałem to odłączając aku (sam przycisk B z intrukcji) na 10 minut, po tym B&M się zresetował i wgrałem tylko język Polski bez aktualizacji.
Chcę zainstalować zmieniarkę z BT, chodzi mi głównie o BT do rozmawiania, coś a'la Dension, Giulietta 2010 bez Blue&Me, kierownica z guzikami bez słuchawki. Jak wciskam MEDIA to zmienia się tylko na CD, ale nie ma CD changer. Czy pojawi się taka opcja po podpięciu zmieniarki? Szkoda wydawać 400 PLN bez gwarancji działania. Będę wyjmował radio, to zobaczę co tam jest ale chciałem Was podpytać jak to działa?
tak, pojawi sie cd changer. z densiona w giulietcie jestem srednio zadowolony, nawet mi wymieniali na nowy. pisalem gdzies jakie problemy. moze yatour jest lepszy?
Dzięki, zgadza się pisałeś... zainspirowałem się Twoim wpisem i stąd pomysł na taki BT![]()
Poczytam jeszcze co jest fajnego i do roboty, najbardziej zależy mi (Żonie) na rozmowach.