Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 115

Temat: [146] przyciemnianie szyb

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    A że tak spytam, co komu ten atest daje? Gdybyś czytał co zostało napisane w innych postach odnośnie "atestu" i przednich szyb nie mieszał byś ludziom w głowach. Poza tym co to są szyby 30% bo jeśli chciałeś napisać że mają 30 % zatrzymania światła widzialnego, to wiedz, że każde nowoczesne auto takie posiada i przyklejenie na tą szybę nawet najjaśniejszej folii skutkuje pomniejszeniem tego parametru i problemy nie tylko z policją a przede wszystkim na przeglądach. Co do ceny to jakoś mi się nie chce wierzyć, żeby aż tak tanio ktoś robił w mieście, gdzie kilka innych firm za np golfa IV (jedno z łatwiejszych i tańszych aut do przyciemnienia) liczy sobie 500-800 zł.
    Oddawałem osobiście do gościa to wiem, a poza tym nie ważne czy są już fabrycznie przyciemnione czy nie, ja miałem atest na 30%, więc w nocy za ciemno nie było a i w dzień elegancko chroniła przed słońcem. Przy tym policja się nie czepiała przy rutynowych kontrolach. A zrobione miałem profi bez bąbli i skaz

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Na przednie boczne żaden profesjonalny zakład nie da Ci atestu, bo po przyklejeniu czegokolwiek nie spełni norm przepuszczalności.(a jak da to nie profesjonaliści tylko pan Henio) A tylne to sobie zamalować sprayem można lub przykleić gazety (warunek - dwa lusterka wsteczne) i po kiego jakieś atesty.
    Kleje szyby "amatorsko" ale jak upiera się ktoś na wklejkę i ksero to też dostanie. I tyle na temat profesjonalnych zakładów.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    Oddawałem osobiście do gościa to wiem, a poza tym nie ważne czy są już fabrycznie przyciemnione czy nie, ja miałem atest na 30%, więc w nocy za ciemno nie było a i w dzień elegancko chroniła przed słońcem. Przy tym policja się nie czepiała przy rutynowych kontrolach. A zrobione miałem profi bez bąbli i skaz
    Z całym szacunkiem ale to są herezje! Jeszcze raz powtarzam, że policję i diagnostę interesuje przepuszczalność szyb przednich (180 stopni pola widoczności, czyli od słupka B). Jeśli nie masz 70% na szybie przedniej bocznej to sobie możesz wszelakie papiery i atesty zwrócić do tego oszołoma, który Ci je dał...

Skoro na szybę fabryczną o przepuszczalności 75% przykleisz praktycznie najjaśniejszą folię o transmisji światła widzialnego 50% (to jest właśnie ta potoczna "przepuszczalność" światła) to automatycznie masz wówczas o połowę zmniejszoną przepuszczalność, czyli do około 37%. W momencie gdy Ci policjant lub diagnosta zmierzy luksomierzem parametry tej szyby, to nie ma szans na jakiekolwiek tłumaczenie i pokazywanie "atestu". Nie chce mi się wiecznie powtarzać to samo w kółko ale skoro ja sam to robię od około 10 lat, zarabiając w ten sposób pieniądze, jaki miał bym w tym interes, żeby ludzie wracali do mnie bez dowodu, bo ja ich nie uprzedziłem?! Zresztą spytaj kolegę Mrutyna z naszego forum, ile miała jego przednia boczna szyba przepuszczalności podczas kontroli policyjnej i jak potem sobie musiał załatwiać dowód...

---------- Post dodany o godzinie 00:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:22 ----------

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    Na przednie boczne żaden profesjonalny zakład nie da Ci atestu, bo po przyklejeniu czegokolwiek nie spełni norm przepuszczalności.(a jak da to nie profesjonaliści tylko pan Henio) A tylne to sobie zamalować sprayem można lub przykleić gazety (warunek - dwa lusterka wsteczne) i po kiego jakieś atesty.
    Kleje szyby "amatorsko" ale jak upiera się ktoś na wklejkę i ksero to też dostanie. I tyle na temat profesjonalnych zakładów.
    Dokładnie tak ale powoli zaczynam wątpić, żeby nasze argumenty przekonały niektórych.

Miss Alfaholicy 2011 Romeo Avatar Lutraki
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Mito Distinctive 1.4 MPI MultiAir 16v 105 KM

Domyślnie

Ja planuję na wiosnę przyciemnić. Gdzie warto w Wawie lub Bydgoszczy?

Użytkownik Świeżak Avatar marcink70
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Alfa Romeo 146 2.0 TwinSpark // Opel Vectra C 2.2 16V

Domyślnie

Witam

W mojej tak to wyglada (przód jasniej, tył ciemniej)
    Marcin // AR 146 2.0 TS //

Użytkownik Świeżak Avatar marcink70
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Alfa Romeo 146 2.0 TwinSpark // Opel Vectra C 2.2 16V

Domyślnie

Witam,

A tak wygladala jak przednie szyby byly na rowno z tylnymi sciemnione
    Marcin // AR 146 2.0 TS //

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Cytat Napisał Lutraki Zobacz post
    Ja planuję na wiosnę przyciemnić. Gdzie warto w Wawie lub Bydgoszczy?
    Jeśli chodzi o warszawę to mogę Ci polecić http://strefaserwisowa.com.pl/ jeśli znajdziesz znajomego i przyjedziesz dwoma autami wtedy robią z rabatem. Na wiosnę będę przyciemniał u siebie szyby.

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

co możecie powiedzieć o foliach fotochromowych/chromoniklowych, chodzi mi jak długo utrzymuje się ich działanie i w ogóle jak się sprawują.

Folie fotochromowe/chromoniklowe:
    działają na zasadzie fotochromu-zmieniają barwę pod wpływem natężenia światła, rozjaśniają się w nocy nie powodując przez to ograniczenia widoczności od wewnątrz pojazdu
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

Miss Alfaholicy 2011 Romeo Avatar Lutraki
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Mito Distinctive 1.4 MPI MultiAir 16v 105 KM

Domyślnie

Cytat Napisał rolek Zobacz post
    Jeśli chodzi o warszawę to mogę Ci polecić http://strefaserwisowa.com.pl/ jeśli znajdziesz znajomego i przyjedziesz dwoma autami wtedy robią z rabatem. Na wiosnę będę przyciemniał u siebie szyby.
    dzięki za namiary, plusem jest to, że to niedaleko mnie !

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Cytat Napisał Lutraki Zobacz post
    dzięki za namiary, plusem jest to, że to niedaleko mnie !
    I robią to naprawdę porządnie. Porozmawiam z nimi o jakimś stałym rabacie na hasło alfaholicy. Jeśli uda mi się coś ustalić dam znać.