wiesz ja w hondzie mam krzywy, i szukają na wymiane drugiego...skrzywił sie bo wał nie był prosty...ale kumpel mechanik tez zasugerował ze krzywią sie własnie od walenia o zawory...
wiesz ja w hondzie mam krzywy, i szukają na wymiane drugiego...skrzywił sie bo wał nie był prosty...ale kumpel mechanik tez zasugerował ze krzywią sie własnie od walenia o zawory...
A zyciu nie widziałem krzywych korb, urwane tak ale żeby były krzywe!!!!!!! zrób fotę z chęcią zobaczę krzywą korbę
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
niestety silnik jest w gdansku wiec nie mam do tego dostepu![]()
Korba się nie podda, zawsze lecą zawory, w końcu są kilkukrotnie cieńsze. Ze skrzywioną korbą spotkałem się w dieslu który zassał wody, nie pękła ale się wygięła.
Andrzejku, jak chcesz obadać organoleptycznie to mogę Ci ją przywieźć jeśli jeszcze nie poszła na złom![]()
No w taką historię to uwięże ale nie w to że pukające zawory wygieły korby.
Chętne zobaczę krzywulca
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
No w uderzenia też nie uwierzę, nie ma najmniejszych szans żeby przy obijających się zaworach pogięło korby, to niemożliwe. Poza tym tak jak mówisz prędzej by pękła jakby w coś walnęła - przy wodzie się pogięła bo zaczęła ją stopniowo sprężać a przy uderzeniu w zawór nagle trafia na opór więc powinna pęknąć, najprędzej poszła by w świat bokiem bloku![]()
Ostatnio edytowane przez kasztelan ; 04-10-2011 o 20:16
zdjęcia wrzucę ale dopiero w sobotę ....chyba że będę wcześniej u mojego mechanika...ale wątpię bo na sobotę się umawialiśmy...
a po drugie czy ja wiem czy to drogo...już wam wcześniej pisałem że jak odbiorę samochód i dostanę faktury to wrzucę całą rozpiskę co do ceny i firm wszystkich części...i porobię zdjęcia tych tłoków.....pęknięcia i uderzenia w miejscach zaworów będą widoczne na zdjęciach....bo miałem zrobić w poniedziałek jak byłem ale nie wziełem aparatu bo zapomniałem
a telefon miałem na wyczerpaniu i aparat nie chciał się włączyć...
jak pech to do końca...
![]()
Ostatnio edytowane przez pawlo12 ; 05-10-2011 o 07:22
tłoki pękły a zawory całe , dobre...
ja nie poweidziałem że zawory są całe...ty normalnie szukasz dziury w całym..po drugie moja kasa, mój samochód wiec po co te spekulacje....żenada...
pawlo12 tak masz racje to twoje auto i twoja kasa, ala ja i wielu tu innych tłumaczymy ci m.in ze drogie to koszta i spekulacja twojego mechanika nie jest rzeczowa...na siłe próbujesz mnie obsmarowac na forum ze s[rzedałem ci bubla, choc i tak nie jest mozliwe abym zrobił tyle km na zle ustawionym rozrzadzie,.nawet nie pomyslisz przez chwile ze mogło sie to tobie stac tylko mi...a na gg mi piszesz i mnie przepraszasz, i piszesz mi ze masz nadziejer ze sie nie gniewam...to mnie boli...